
Σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση και την περιγραφή του έργου για την αποκατάσταση των στεγάστρων Καλατράβα στο ΟΑΚΑ και το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, προβλέπεται ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών θα είναι δυνατή η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Αυτό σημαίνει ότι δεν επηρεάζεται η φιλοξενία του Παναθηναϊκού στο Στάδιο.
Η συγκεκριμένη πρακτική έχει ήδη εφαρμοστεί το 2023, όταν ζητήματα στατικότητας του στεγάστρου ανάγκασαν τον Παναθηναϊκό να δώσει ευρωπαϊκά παιχνίδια στη Λεωφόρο, κατόπιν ειδικής άδειας από την UEFA. Πρόσφατα δημοσιεύματα ανέφεραν το ενδεχόμενο κλεισίματος του ΟΑΚΑ για δεκαέξι μήνες, ωστόσο, τα δεδομένα της Τεχνικής Έκθεσης διαψεύδουν αυτό το σενάριο.
Η αναφορά στην Τεχνική Έκθεση υπογραμμίζει ότι ο ανάδοχος του έργου θα υποχρεωθεί να εκπονήσει πλάνο εκτέλεσης εργασιών, το οποίο θα επιτρέπει την ταυτόχρονη χρήση των υποδομών από τις ομάδες που στεγάζονται στο ΟΑΚΑ. Συγκεκριμένα, αναφέρεται:
«Ο Ανάδοχος του έργου είναι υποχρεωμένος όπως συντάξει και υποβάλει στη Διευθύνουσα Υπηρεσία συνολικό πλάνο εκτέλεσης εργασιών σύμφωνα με το οποίο να είναι δυνατή η παράλληλη χρήση των δύο αθλητικών υποδομών του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου κατά τη διάρκεια του Έργου».
Η πρόβλεψη αυτή διασφαλίζει ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα χρειαστεί να αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ τα επόμενα χρόνια. Οι εργασίες αποκατάστασης θα πραγματοποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε η χρήση του Σταδίου από την ομάδα να συνεχιστεί απρόσκοπτα.
