Τετάρτη, 29 Μαΐου
Shadow

Η Deloitte και οι περίφημες οικονομικές μελέτες του Βοτανικού που ΘΑ ξεκινήσουν…

Μετά την αποκάλυψη πως το ζήτημα του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Βοτανικού έχει σκαλώσει στην χρηματοδότηση του και στο μπλόκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επανερχόμαστε με κάτι που υπέπεσε στην αντίληψη μας πρόσφατα και δένει απόλυτα με τα όσα βγήκαν στο φως.

Αρχικά υπενθυμίζουμε πως με βάση τα όσα αναφέρει η σελίδα του Facebook “Παναθηναϊκός Συναγερμός” ο Δήμος Αθηναίων και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχουν παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις απαραίτητες οικονομοτεχνικές μελέτες που θα επιβεβαιώνουν πως τα χρήματα για την κατασκευή του νέου γηπέδου δεν αποτελούν στην ουσία κρατική επιχορήγηση προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να επαναλάβουμε ότι με τα σημερινά δεδομένα η κυβέρνηση θέλει να πάρει 100 εκατομμύρια κρατικό χρήμα από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου με φορέα υλοποίησης του έργου τον Δήμο Αθηναίων που στη συνέχεια θα το ενοικιάσει στην ΠΑΕ μέσω του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Για να γίνει όμως όλο αυτό (και αφού πρώτα κυβέρνηση, δήμος και Γιάννης Αλαφούζος “έφαγαν πόρτες” από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ) θα πρέπει να αποδειχτεί στην Κομισιόν ότι τα δημόσια χρήματα δεν αποτελούν έμμεση κρατική ενίσχυση μιας ιδιωτικής εταιρείας (στην προκειμένη περίπτωση η ΠΑΕ Παναθηναϊκός).

Για το λόγο αυτό μόλις πριν μια εβδομάδα η ΕΑΤΑ (Εταιρεία Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής
του Δήμου Αθηναίων) ήρθε σε συμφωνία με την χρηματοοικονομική εταιρεία Deloitte.

Η σύμβαση μάλιστα είναι αναρτημένη στη Διαύγεια από τις 8 Νοεμβρίου (πάτησε εδώ) και πέρα από όλα τα άλλα αναφέρει τα εξής:

«2. Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και τη διενέργεια χρηματοοικονομικών αναλύσεων και συνοδευτικών παρουσιάσεων για την αξιολόγηση και προετοιμασία υπό το πρίσμα των κρατικών ενισχύσεων, της κατασκευής και χρηματοδότησης του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου στο Βοτανικό, και αυτή συνάπτεται στο πλαίσιο υλοποίησης από την Ε.Α.Τ.Α. Α.Ε. των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει δυνάμει της υπ’ αριθ. πρωτ. 052534/25.02.2021 Προγραμματικής Σύμβασης.

3. H συνολική διάρκεια υλοποίησης του αντικειμένου της Σύμβασης ορίζεται από την υπογραφή της έως τις 31/01/2022.»

Με λίγα λόγια ενώ θεωρητικά περιμένουμε τις συμβάσεις του Ερασιτέχνη για να ψηφίσουν τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης στο κομμάτι της χρηματοδότησης του γηπέδου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.

Τώρα θα ξεκινήσει η Deloitte οικονομοτεχνικές μελέτες με σκοπό να πείσει την Κομισιόν πως τα 100 εκατομμύρια που θα δώσει το κράτος για τον Βοτανικό δεν θα αποτελέσουν κρατική ενίσχυση στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τον Γιάννη Αλαφούζο.

Bέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην πειστεί τελικά η Κομισιόν και να ρίξει άκυρο στην ελληνική κυβέρνηση…

Τόσο δεμένο είναι το έργο χρηματοδοτικά λοιπόν επιβεβαιώνοντας πλήρως τα όσα γράφουμε εδώ και μήνες σε σχέση με το κομμάτι των χρημάτων…

Γι’ αυτό και σήμερα διέρρευσε πως η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη θα πάει τελικά για Φλεβάρη του 2022….

4 Comments

  • pao29

    ΛΕΩΦΟΡΟΣ Δεν πρόκειται να λυθεί σε πολιτικό επίπεδο όπως δεν λύνονταν και οι διαπραγματεύσεις για τα μνημόνια.
    Οι Ευρωπαίοι θέλουν αριθμούς, μελέτες και όλα αυτά για να δώσουν το οκ. Αααανννν το δώσουν.
    Μην δουλευόμαστε όμως. Πρόκειται για καραμπινάτη κρατική επιχορήγηση υπέρ του Αλαφούζου και γι αυτό τα έχουν βρει μπαστούνια.

  • HRISTOS APO IRAKLEIO

    Αυτά κάνετε παλιοαλίτες και εξαφανίστηκε ο Πανομακρύς που έλεγε ότι τώρα όπου να ‘ναι θα εγκριθεί η χρηματοδότηση….τον Ιούλιο!Αφού πρώτα έγραφε πως έχει εγκριθεί ήδη,κάτι που άλλωστε ισχυρίζεται και γνωστός βοτανικολόγος αρδ, λάτρης της βασιλικής οικογένειας των Σαούντ. Να μην ξεχάσω και τον-δεν πετυχαίνω ελέφαντα στο ένα μέτρο-Βέργη,που σήμερα ανακάλυψε το ΤΑΙΠΕΔ για το γήπεδο,την ώρα που το ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορεί να κάνει τίποτα για το γήπεδο!Δεν πάτε να φάτε τα σουφλάκια σας καλύτερα, από το να κάθεστε και να τα ψάχνετε?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *