Τετάρτη, 24 Ιουλίου
Shadow

Υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας;

Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται πως ο δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας, έχει λάβει την απόφαση να κατέβει υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που ο νυν πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης, προκηρύξει πρόωρες εσωκομματικές εκλογές.

Το γεγονός αυτό, όπως είναι λογικό, μπορεί να επηρεάσει άμεσα τον Παναθηναϊκό λόγω της Διπλής Ανάπλασης (και αυτό είναι το θέμα που απασχολεί πρωτίστως τον Σύλλογο και τον κόσμο του) καθώς ο δήμαρχος της Αθήνας αποτελεί πρόσωπο κλειδί στην όλη υπόθεση.

Σε περίπτωση νίκης του Χάρη Δούκα στην εσωκομματική διαδικασία (και με δεδομένο ότι δεν θα αφήσει τον δημαρχιακό θώκο) θα πρέπει από τη μια να συνεργάζεται με την κυβέρνηση στα πλαίσια της τοπικής αυτοδιοίκησης (άρα και στην Διπλή Ανάπλαση) και από την άλλη να της ασκεί αντιπολίτευση.

Κάτι τέτοιο δεν γίνεται να μην γεννά προβληματισμούς από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν είναι μια καθαρά δυτική χώρα όπου πολλά πράγματα προχωρούν αυτοματοποιημένα στα πλαίσια του κρατικού μηχανισμού και μακριά από τις πολιτικές διαμάχες. Στην Ελλάδα η ποιότητα των σχέσεων ανάμεσα στους φορείς εξουσίας είναι αυτή που προχωρά και επιλύει προβλήματα ή τα οδηγεί στις καλένδες.

Όπως και να έχει, το όλο ζήτημα και η εξέλιξη του, θέλοντας και μη, αφορά και τον Παναθηναϊκό και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη στιγμή που το ζήτημα του γηπέδου στον Βοτανικό είναι ανοιχτό.

O δήμαρχος για την ώρα δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα αλλά ταυτόχρονα μέσα από τη συνέντευξη του στην εφημερίδα “Η Καθημερινή” δεν αρνήθηκε κατηγορηματικά μια πιθανή υποψηφιότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *