Τετάρτη, 12 Ιουνίου
Shadow

Πέρα από τα γνωστά ο Χάρης Δούκας είπε μια μεγάλη αλήθεια για τον Βοτανικό

Ο νέος δήμαρχος της Αθήνας Χάρης Δούκας μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ “Στο κέντρο” και τον Γιώργο Κουβαρά για πολλά θέματα που απασχολούν τον δήμο της πρωτεύουσας.

Μεταξύ αυτών λοιπόν αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Βοτανικού και της Διπλής Ανάπλασης επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά πως είναι υπέρ του έργου και πως θα το τρέξει κανονικά από τη στιγμή που υπάρχει ένα συνολικό πακέτο ύψους 250 εκατ. ευρώ το οποίο είναι δεσμευμένο (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και Ταμείο Ανάκαμψης).

Ωστόσο ενδιαφέρον είχε μια φράση του γύρω από το αν αυτή τη στιγμή γίνονται σοβαρά έργα στην περιοχή ή όχι.

Χαρακτηριστικά λοιπόν ο Χάρης Δούκας ανέφερε ότι:

“Το έργο της ανάπλασης του Ελαιώνα ξεκίνησε το 2005 και ακόμα και σήμερα δεν γίνονται έργα. Είναι μια κατάσταση η οποία δεν θυμίζει εργοτάξιο, αλλά θυμίζει μια παρατημένη περιοχή.”

Με έμμεσο τρόπο ο νέος δήμαρχος ακύρωσε ουσιαστικά τα λεγόμενα του Κώστα Μπακογιάννη περί ήδη ύπαρξης εργοταξίου στο οικόπεδο και κανονικής έναρξης των έργων.

Και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς ο κύριος Δούκας έχει δίκιο.

Ένας εκσκαφέας που διαλύει τον λόφο άμμου που υπάρχει μέσα στον χώρο και μια νταλίκα που μεταφέρει το χώμα δεν μπορούν να θεωρηθούν εργοτάξιο.

Ουσιαστικά από πλευράς εργασιών είμαστε στο απόλυτο μηδέν παρά τα προεκλογικά σοου του απερχόμενου δημάρχου που τελικά δεν αρκούσαν και τον οδήγησαν σε μια άνευ προηγουμένου εκλογική ήττα.

Το κατά πόσο ο νέος δήμαρχος θα μπορέσει να τρέξει γρήγορα την υλοποίηση του πλάνου με ορίζοντα το 2026 είναι κάτι που θα αρχίσει να φαίνεται από την 1η Ιανουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί κανείς να πει ότι σήμερα υπάρχουν έντονοι ρυθμοί γύρω από την πρακτική υλοποίηση του πλάνου που αφορά την περιοχή του Βοτανικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *