Τετάρτη, 29 Μαΐου
Shadow

Δούκας: «Δεν είδα κοσμογονία έργων στον Βοτανικό…»

Ο Χάρης Δούκας μιλώντας στο Gazzetta ανέφερε τα εξής:

«Το γήπεδο του Παναθηναϊκού θέλω να προχωρήσει. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Θέλω να προχωρήσει και να μπει η ομάδα το συντομότερο μέσα. Θέλω να είναι ένα γήπεδο κόσμημα, το ομορφότερο στην Αθήνα. Ένα γήπεδο στα καλύτερα πρότυπα όχι μόνο από άποψη ομορφιάς, αλλά και περιβαλλοντικά.

Είχα πάει στον Βοτανικό και ο ίδιος και αυτό που είδα δεν ήταν κοσμογονία έργων. Μάλιστα, έκανα και ολόκληρο αγώνα για να καταφέρω να μπω, δεν είναι εύκολη η πρόσβαση. Γι’ αυτό έχω αυτό το άγχος να γνωριστώ με τους φορείς, να δω αν υπάρχουν προβλήματα και να προχωρήσουμε».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν βρίσκεται στα άμεσα πλάνα του η συνάντηση με τους «πράσινους», απάντησε:

«Θα ζητήσω συνάντηση και με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Έχω σηκώσει μανίκια, πρώτα ενημερώνομαι για να δω την πρόοδο σε θέματα που τρέχουν και σε θέματα που είναι σε εκκρεμότητα τους επόμενους δυόμισι μήνες. Έτσι ώστε από την 1η Ιανουαρίου να τους αξιοποιήσω, να ληφθούν οι αποφάσεις και να προχωρήσουμε».

Τέλος, αναφέρθηκε στην προοπτική της ανάπλασης του γηπέδου στη Λεωφόρο, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν δύο ιδέες που τις εξετάζει σοβαρά:

«Όσον αφορά την ιστορία της Λεωφόρου, έχω μιλήσει αρκετά με ανθρώπους, σωματεία και φορείς και υπάρχουν μερικές ωραίες ιδέες που έχουν αξία. Η μία είναι να παραμείνει η ιστορική κερκίδα του Παναθηναϊκού και να αποτελέσει μνημείο, ότι εκεί υπήρξε η Λεωφόρος. Το έχω δει προσωπικά και σε άλλες πόλεις ομάδων που άλλαξαν γήπεδο, με την ιστορική κερκίδα να παραμένει ως φόρος τιμής.

Το δεύτερο σημείο που μου έβαλαν έντονα στο μυαλό είναι ότι δεν υπάρχει χώρος για 5×5 στην Αθήνα. Σκεφτόμαστε, λοιπόν, μήπως παραμείνει ένα μικρό σημείο, χωροταξικά εκεί που ήταν ο αγωνιστικός χώρος, και να μπορούν τα παιδιά να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο παιχνίδι με ένα γήπεδο 5×5.

Κι αυτό διότι αναγκάζονται να πάνε και σε άλλους δήμους ακόμα, όχι μόνο κοινότητες, για να παίξουν μπάλα. Αυτές οι δύο, ας τις πούμε παράμετροι, μου έχουν τεθεί και θα συζητηθούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *