Τετάρτη, 29 Απριλίου
Shadow

Oύτε τα προσχήματα σε αδιάφορο ματς…

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 74-76

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό μέσα στο ΟΑΚΑ με σκορ 74-76 για την Basket League.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι Πειραιώτες, όντας μάλιστα πρώτοι στην Ευρωλίγκα, είναι μια ομάδα πολύ καλύτερη του Παναθηναϊκού, ο οποίος πληρώνει συνεχώς τα ίδια και τα ίδια λάθη με τις διοικητικές παλινωδίες στις επιλογές προπονητών και ένα ρόστερ που κάθε χρόνο φτιάχνεται είτε εντελώς ανορθόδοξα είτε στο πόδι.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει και η διαιτησία να τον περνάει “πριονοκορδέλα” στις μέρες που μπορεί να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο του.

Το πως φτάσαμε βέβαια να βλέπουμε τέτοια σφυρίγματα είναι μια ιστορία που θα μας γυρίσει στις εκλογές της ΕΟΚ και τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν εκείνη την περίοδο.

Στο καθαρά αγωνιστικό οι πράσινοι έχουν μόλις 2 αξιόμαχους Έλληνες παίκτες (Μαντζούκας, Παπαγιάννης) και από εκεί και πέρα το χάος. Η σκληρή αλήθεια είναι ότι δεν γίνεται να στέκεσαι ανταγωνιστικά με μόλις 8 παίκτες στο ρόστερ εκ των οποίων ορισμένοι ξένοι να είναι μάλιστα χαμηλού επιπέδου.

Ο αγώνας

Οι “πράσινοι” έκαναν δυναμικό ξεκίνημα, με τον Αρτούρας Γκουντάιτις να αντιμετωπίζει εξαιρετικά τον Μουστάφα Φαλ κοντά στο καλάθι. Το 6-3 των γηπεδούχων μετατράπηκε σε 14-8 υπέρ των φιλοξενούμενων, μετά τα τρίποντα των Κέιναν και Βεζένκοφ. Ο Πάρις Λι ανέλαβε… δράση στο επιθετικό κομμάτι και με δύο σουτ πίσω από τα 6.75μ. μείωσε σε 19-18. Στο μεσοδιάστημα, ο Ντουέιν Μπέικον γύρισε τον αστράγαλό του και αποχώρησε από το παρκέ σφαδάζοντας. Το δεκάλεπτο έληξε με μακρινό σουτ του Λευτέρη Μποχωρίδη και το σκορ στο 21-21.

Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι και στις δύο μεριές του παρκέ στη δεύτερη περίοδο. Δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Πίτερς και ΜακΚίσικ “εκτόξευσαν” τη διαφορά στους 10 πόντους (35-25). Ο Νέιτ Ουόλτερς κατάφερε να μειώσει σε 45-38 με πέντε συνεχόμενους πόντους, διαμορφώνοντας το σκορ με το οποίοι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Ο Μπέικον επανήλθε, με δεδομένο το πόδι του, παρ’ ότι στην αρχή έδειξε να είναι σχετικά σοβαρός ο τραυματισμός του. Ο Αμερικανός ευστόχησε σε ένα τρίποντο, αμέσως μετά από ένα του Λευτέρη Μαντζούκα και ο Παναθηναϊκός πλησίασε στους πέντε πόντους (49-44). Κάποιες… τραβηγμένες προσπάθειές του στη συνέχεια “κόλλησαν” την πράσινη επίθεση και ο Ολυμπιακός έφτασε ξανά εύκολα στο +10 (56-46, 25′). Οι παίκτες του Σερέλη ωστόσο συνέχισαν να είναι μαχητικοί και κατάφεραν να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο στο -1 (59-58), μετά από ένα μακρινό τρίποντο του Γκριγκόνις.

Ο ρυθμός στην τελευταία περίοδο ήταν αρκετά πεσμένος, με τα καλάθια να έρχονται με το… σταγονόμετρο στα πρώτα λεπτά. Δύο τρίποντα από τους Λαρεντζάκη και Πίτερς “έβαψαν” ξανά ερυθρόλευκο το μομέντουμ, με το σκορ να πάει στο 65-58. Η διαφορά έμεινε σε αυτά τα επίπεδα για αρκετή ώρα, με τον Μπέικον να μειώνει σε 71-67 με 2:13 στο ρολόι. Με 47,2″ να απομένουν, η μπάλα ήταν στους “πράσινους”, που είχαν μία τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσουν τη νίκη. Ο Μπέικον πήρε το μεγάλο σουτ και ευστόχησε σε στεπ-μπακ τρίποντο μπροστά από τον Φαλ, για να μειώσει στον πόντο (75-74), 23″ πριν το τέλος. Ο ΜακΚίσικ πήγε στη γραμμή και είχε 1/2 για το 76-74, με 21,7″ στο ρολόι. Ο Σερέλης κάλεσε τάιμ άουτ και το “τριφύλλι” είχε την ευκαιρία είτε να ισοφαρίσει, είτε να πάρει το ματς στην εκπνοή. Ο Γουίλιαμς πήρε την προσπάθεια, αστόχησε, στη συνέχεια έγινε ξεκάθαρο φαουλ πάνω στον Παπαγιάννη, το οποίο δεν δόθηκε και το ματς έληξε στο 74-76.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 38-46, 58-59, 74-76

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *