Τετάρτη, 29 ΙουνίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Οι όροι της σύμβασης για το ΟΑΚΑ

Η κυβέρνηση κατέθεσε προς ψήφιση στη βουλή διάταξη για την παραχώρηση του μπασκετικού ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ορίζοντα 49 χρόνων.

Μέσα στη σύμβαση υπάρχουν μια σειρά από όρους οι οποίοι συμφωνήθηκαν ανάμεσα στα συμβαλλόμενα μέλη και έχουν ως εξής:

  • Όπως αναφέρεται σε πρώτη φάση, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα πλήρους και αποκλειστικής εκμετάλλευσης, λειτουργίας και χρήσης των παραχωρούμενων κτηρίων, εγκαταστάσεων και υπαίθριων χώρων, μαζί με το δικαίωμα μίσθωσης σε τρίτους.
  • Το ΟΑΚΑ θα λάβει σε ετήσια βάση το 30% επί των καθαρών εσόδων που προκύπτουν από την μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση των κτηρίων, των εγκαταστάσεων και των υπαίθριων χωρών. Εξαιρούνται από τον όρο τα έσοδα από εισιτήρια, χορηγίες, τηλεοπτικά δικαιώματα και διαφημίσεις.
  • Η «πράσινη» ΚΑΕ δεσμεύεται να προχωρήσει σε επένδυση 3 εκατομμυρίων ευρώ εντός 12 μηνών για τα παραχωρούμενα κτήρια και όσα περιλαμβάνονται στη συμφωνία. Εδώ περιλάμβάνεται και οποιοδήποτε έργο αναβάθμισης της αθλητικής εγκατάστασης, ενώ η ΚΑΕ είναι υποχρεωμένη να συντηρεί τις εγκαταστάσεις και να προχωρά σε αποκατάσταση κάθε φθοράς ή ζημιάς.
  • Όσα εμπεριέχονται στη συμφωνία βρίσκονται και στην διάθεση της ΕΟΚ για τις ανάγκες των Εθνικών ομάδων (προπόνηση, αγώνες κτλ), ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την φιλοξενία παγκόσμιων ή πανευρωπαικών αγώνων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: