Τρίτη, 7 ΦεβρουαρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Παιχνίδια τύπου Ιωαννίνων πρέπει να είναι ο οδηγός για το μέλλον

Η περασμένη εβδομάδα ήταν γεμάτη ένταση και άγχος γύρω από το θέμα του γηπέδου αλλά και προσμονής για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που ήταν εξαιρετικά σημαντικό από όλες τις πλευρές για την ομάδα.

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι ο ορισμός της απόλυτης ηρεμίας καθώς το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης για τον Βοτανικό ήταν ξεκάθαρο ενώ ταυτόχρονα η νίκη επί του ΠΑΟΚ και το υπέροχο κλίμα στην Λεωφόρο την περασμένη Κυριακή έφτιαξε ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα.

Αν εξαιρέσουμε τον τραυματισμό του Βιγιαφάνιες οι πράσινοι έχουν όλο το χρόνο να εστιάσουν στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα χωρίς γκρίνια και ανακατωσούρα.

Kόντρα στον ΠΑΣ οι πράσινοι θα αντιμετωπίσουν για μια ακόμη φορά έναν κακό τους δαίμονα από τη μια και ένα στυλ παιχνιδιού που τους ζορίζει τρομερά από την άλλη.

Εδώ και πολλά χρόνια ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που δυσκολεύεται πολύ να κάμψει ομάδες που τον περιμένουν στο μισό γήπεδο, κλείνουν χώρους, παίζουν σκληρά και περιμένουν να βγουν στην κόντρα για να κάνουν τη ζημιά.

Με εξαίρεση τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι υπόλοιπες ομάδες των πλει οφ δεν κλείνονται πίσω και έτσι οι πράσινοι έχουν την άνεση να κάνουν πιο εύκολα το παιχνίδι τους. Στα Γιάννενα όμως τα πράγματα θα είναι διαφορετικά καθώς οι Γιαννιώτες έχουν μια υποδειγματική αμυντική στόχευση για τα δεδομένα τους.

Ο Παναθηναϊκός για να ανέβει επίπεδο του χρόνου θα πρέπει να μάθει να παίρνει τέτοιου είδους παιχνίδια με κάθε τρόπο. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει όχι μόνο να βελτιώσει τις ταχύτητες του και το επιθετικό του πλάνο αλλά να βάλει και άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του όπως η αποτελεσματικότητα στις στημένες φάσεις ή τα χτυπήματα φάουλ.

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ (που είναι ένα επίπεδο πάνω αυτή τη στιγμή) είναι ομάδες που απέναντι σε κλειστές άμυνες βρίσκουν λύσεις μέσα από στημένες φάσεις ή την ατομική ποιότητα ορισμένων παικτών τους. Για παράδειγμα οι Πειραιώτες παίρνουν παιχνίδια από κεφαλιές του Σισσέ ή χτυπήματα φάουλ του Βαλμπουενά. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη παίρνει παιχνίδια από τα χτυπήματα φάουλ του Κούρτιτς ή τις κεφαλιές του Ίνγκασον.

Στον Παναθηναϊκό έχουμε μια τρομακτικά χαμηλή συγκομιδή από φάουλ και κόρνερ και εκεί θα πρέπει να δουλέψει πολύ η ομάδα ειδικά για του χρόνου. Αυτές οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά κόντρα σε ομάδες τύπου Λαμίας, Ατρομήτου, Τρίπολης κλπ.

Επανερχόμενοι στο ματς της Κυριακής τα πράγματα είναι απλά.

Θέλουμε να κεφαλαιοποιήσουμε την νίκη με τον ΠΑΟΚ και να πάμε με αέρα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

Πηγαίνουμε στα Γιάννενα και κάνουμε το διπλό.

Θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε σε περιπέτειες; Κάνουμε ότι κάνουμε συνήθως στην επαρχία και πετάμε την νίκη με τον ΠΑΟΚ στα σκουπίδια…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: