Τετάρτη, 30 ΝοεμβρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Θύρα 13 Ην. Βασιλείου: “Οι ενστάσεις μας για τον Βοτανικό αυξήθηκαν μετά την ΓΣ”

«Oι κωφοί άκουσαν και οι τυφλοί είδαν με το πέρας της χθεσινής (σ.σ. προχτεσινής) κρίσιμης ΓΣ του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ενόψει της αυριανής (σ.σ. σημερινής) ψηφοφορίας. Ξεκινάμε από το πασιφανές γεγονός ότι μια τέτοια συνέλευση που ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα έπρεπε να μην έχει γίνει 48 ώρες πριν την τελική απόφαση, αλλά εβδομάδες πριν.

Το μεγαλύτερο «έγκλημα» αφορά τις επιστολικές ψήφους που, όπως επιβεβαιώθηκε ρητά χθες, ήταν περίπου 750, κάτι που σημαίνει ότι ένα ποσοστό κοντά στο 18% των όσων έχουν δικαίωμα ψήφου (4.284 μέλη), για πρώτη φορά στην ιστορία του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, έλαβε απόφαση δίχως να έχει προηγηθεί η συζήτηση.

Οι ενστάσεις μας αυξήθηκαν λόγω της παντελούς έλλειψης επιχειρημάτων από την πλευρά της κεφαλής του Α.Ο., την πληθώρα «γκρι» σημείων των υπό ψήφιση συμβάσεων και την επιβεβαίωση μιας παντελώς αφερέγγυας και επικίνδυνης ΠΑΕ που σιωπηρά υποκινεί καταστάσεις και εμφανίστηκε να συζητήσει σοβαρά ( μετά από την 5η ώρα της συνέλευσης στις 11.30 το βράδυ και ενώ το μεγαλύτερο μέρος της συνέλευσης είχε αποχωρήσει.

Ακούμε τόσο καιρό το αφήγημα των «ίσων δικαιωμάτων» από εκπροσώπους της διοίκησης του Αθλητικού Ομίλου και του Δήμου και μας γεννώνται ερωτήματα:

1. Γιατί το πλήρως αναγνωρισμένο δικαίωμα πλήρους χρήσης εφ’ όρου ζωής (όπως ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος στην χθεσινή συζήτηση) δεν μεταφέρεται αυτούσιο στον Βοτανικό;

2. Γιατί ο Αθλητικός Όμιλος κάνει έκπτωση και περιοριζόμαστε στα 99χρόνια απ΄ το τωρινό μας δικαίωμα χρήσης που είναι εφ’όρου ζωής;

3. Γιατί οι εμπορικές χρήσεις, που στην Λεωφόρο ανήκουν στον Αθλητικό Όμιλο και παραχωρούνται στην ΠΑΕ σε μεταξύ τους συμφωνία, γίνονται αντικείμενο σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΠΑΕ, δίχως καμία ανάμειξη του Α.Ο.;
Αυτά τα ερωτήματα θέσαμε στην χθεσινή συζήτηση και οι απαντήσεις που πήραμε ήταν «ο ΑΟ δεν ήταν πουθενά το 2008, να λέτε ευχαριστώ», «ο Δήμος πρέπει να πάρει κάτι πίσω», «το γήπεδο είναι Δημοτικό και παραχωρείται για 99 χρόνια, και άμα διαφωνείτε με τους όρους πρόβλημα σας».

Κύριοι, αρχικά το παραμύθι σας περί ίσων δικαιωμάτων πέφτει από πολλαπλές πλευρές σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Διότι θα έπρεπε να έχετε μάθει τόσο καιρό ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι αλλιώς και την ψάχνει.

Ο Αθλητικός Όμιλος, όσο έχει πιθανά δικαιώματα ιδιοκτησίας στην Λεωφόρο και πλήρης χρήσης του χώρου της Λεωφόρου, θα έχει ξεκάθαρη θέση ισχύος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δεν παραδίδουμε τα κεκτημένα των ιστορικών παραγόντων του Συλλόγου για κανένα «Δημοτικό» γήπεδο και για κανένα φαγοπότι μεταξύ της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζου και Δήμου Αθηναίων-Μπακογιάννη. Εάν και εφόσον το Δημόσιο καταβάλλει ποσό μεγαλύτερο της αξίας της Λεωφόρου (αλήθεια που είναι η μελέτη αποτίμησης που όφειλε η υπεύθυνη διοίκηση του Ερασιτέχνη να εκτελέσει;), να εισπράξει το ποσό απ’ τον αποκλειστικό συμβαλλόμενο Ερασιτέχνη.

Δεν πιεζόμαστε καθόλου να βρούμε λύση “αρπακόλλα”, με έλλειψη βασικών δεδομένων (οικονομοτεχνικές μελέτες, ξεκάθαρες τεχνικές μελέτες, ρήτρες κτλ) και δεν υπογράφουμε καμία πρώιμη σύμβαση, όπως τις χαρακτήρισε ο κ. Βρανόπουλος, που δεν προασπίζει τα συμφέροντα του Συλλόγου. Άλλωστε, όπως παραδέχθηκε ο κ. Παυλόπουλος ο Δήμος Αθηναίων είναι αυτός που θέλει περισσότερο την Διπλή Ανάπλαση.

Υ.Γ.1: Προς όλους τους εκπροσώπους της ΠΑΕ: Στα μέλη του Ομίλου και στον ευρύτερο Παναθηναϊκό κόσμο θα απευθύνεστε μπροστά στις κάμερες και με τα μικρόφωνα ανοιχτά ,όπως κάνουμε πάντα όταν συζητάμε για ΟΛΑ τα θέματα που αφορούν τον Α.Ο. Η Παναθηναϊκή ιστορία σας καταγράφει αναλόγως, ωστόσο δεν παραβλέπουμε απ’ το αφεντικό σας την αλλεργία σας στη διαφάνεια.

Υ.Γ.2: Κύριοι της Διοικήσεως του Ομίλου, ζητάτε απ’ τον κόσμο του Παναθηναϊκού να παραμείνει ενωμένος, όταν εσείς οι ίδιοι τον διχάζετε, επιβάλλοντας στα μέλη της Επαρχίας και του Εξωτερικού να ψηφίσουν πριν την συζήτηση μεταξύ Μελών-Διοίκησης, με μοναδικό γνώμονα την μιντιακή προπαγάνδα και τις δικές σας θέσεις σ’ αυτά. Παρατηρήσαμε βασικές διαφορές στην ευκολία ανταπόκρισης στην χθεσινή συζήτηση και στις εμφανίσεις στα media.

Y.Γ.3: Ο ΠΑΟ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: