Κυριακή, 4 ΔεκεμβρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Παναγιωτόπουλος: Αυτά είναι ένα προς ένα τα σκοτεινά σημεία της Διπλής Ανάπλασης

Ο επί χρόνια νομικός σύμβουλος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού (και μάλιστα την εποχή του Θανάση Γιαννακόπουλου) και μέλος της νομικής επιτροπής του Α.Ο. για το γήπεδο, Σταύρος Παναγιωτόπουλος μίλησε στο site olaprasina1908.gr και τους Γιώργο Σπανουδάκη και Άρη Αντωνόπουλο για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης αποκαλύπτοντας βήμα βήμα τις αδυναμίες των συμβάσεων που θα τεθούν προς ψήφιση στις 30 του Μάρτη.

Το site που πήρε την συνέντευξη δεν έκανε την κειμενοποίηση των λεγομένων του κυρίου Παναγιωτόπουλου, τα οποία είναι άκρως σημαντικά και θα έπρεπε να αποτυπωθούν γραπτώς. Δεν κρύβουμε ότι το γεγονός αυτό μας προκαλεί εντύπωση.

Είναι πιο εύκολο να διαβάσει κάποιος τα όσα είπε, παρά να κάτσει να δει ένα βίντεο σχεδόν δυο ωρών.

Σε κάθε περίπτωση αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης.

Αναλυτικά ο κύριος Παναγιωτόπουλος ανέφερε τα εξής:

Σχετικά με το ζήτημα της ιδιοκτησίας της Λεωφόρου: “Ο Παναθηναϊκός όταν ξεκίνησε, μίσθωσε από τον δήμο Αθηναίων το οικόπεδο της Λεωφόρου το 1922 με 120 δραχμές τη διετία επί δημαρχίας Τσόχα. Το 1924 η Συντακτική Εθνοσυνέλευση του παραχώρησε τη χρήση του οικοπέδου για όσο υφίσταται το σωματείο. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός με δικές του δαπάνες ξεκίνησε να σηκώνει το γήπεδο. Το 1966 μάλιστα ο Σύλλογος απέκτησε την κυριότητα του γηπέδου μέσω της χρησικτησίας. Για αυτά τα θέματα υπάρχουν γνωμοδοτήσεις κορυφαίων νομικών αλλά δεν έχει αποφανθεί κάποιο δικαστήριο επ’ αυτού. Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός έχει κατοχυρώσει νομικά την ιδιοκτησία αλλά δεν έχει υπάρξει επίσημη αναγνώριση αυτής αν και όλες οι πλευρές την αποδέχονταν. Άρα ο Παναθηναϊκός στη Διπλή Ανάπλαση δίνει ένα γήπεδο του οποίου έχει την κυριότητα για να πάει σε ένα γήπεδο που θα έχει μόνο τη χρήση και το οποίο μάλιστα θα βρίσκεται σε ένα μέρος που δεν είναι και το καλύτερο δυνατό εντός της Αθήνας.”

Μάλιστα σε αυτό το σημείο ο κύριος Παναγιωτόπουλος παρουσίασε έγγραφο του 1987 με το οποίο ο Δήμος της Αθήνας ζητούσε να νοικιάσει (!) για δυο μήνες την Λεωφόρο από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό με σκοπό να οργανώσει μια σειρά από συναυλίες. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός θα είχε δικαίωμα είσπραξης μέρους των εσόδων της συναυλίας. Σε άλλο έγγραφο του 1998 ο Δήμος Αθηναίων ζητά από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό να καλύψει τις δαπάνες για την επισκευή πεζοδρομίων πέριξ του γηπέδου χαρακτηρίζοντας τον ως ιδιοκτήτη του χώρου.

Για τα οφέλη που θα έπρεπε να έχει κανονικά ο Παναθηναϊκός στον Βοτανικό: “Από τη στιγμή λοιπόν που δίνουμε ιδιόκτητο γήπεδο για ένα μέρος που δεν είναι το καλύτερο δυνατό, θα έπρεπε να πάρουμε πολύ δυνατά οικονομικά ανταλλάγματα και σύγχρονες εγκαταστάσεις αντάξιες του Παναθηναϊκού.”

Για το ζήτημα δημιουργίας γηπέδου στη Λεωφόρο: “Είναι κρίμα που δεν υπήρξε ποτέ ειλικρινής πολιτική βούληση για να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο γήπεδο στη Λεωφόρο. Και αυτό αφορά όλα τα κόμματα, τα οποία συνειδητά μας στρέφουν στον Βοτανικό.”

Για την πραγματική ουσία της Διπλής Ανάπλασης: “Όλοι αυτοί που θέλουν την Διπλή Ανάπλαση δεν έχουν σαν πρώτο στόχο την κατασκευή γηπέδου για τον Παναθηναϊκό. Για οτιδήποτε κατασκευάζεται στην περιοχή του Βοτανικού (κτίρια πέραν του γηπέδου όπως πχ το εμπορικό του Βωβού) χάνεται πράσινο. Το πράσινο λοιπόν που χάνεται από τις κατασκευές στον Βοτανικό, αντικαθίσταται στη Λεωφόρο. Συνεπώς το ζητούμενο της Διπλής Ανάπλασης είναι η κατεδάφιση του γηπέδου της Λεωφόρου και μέσα σε όλα αυτά που ήθελαν να κατασκευάσουν γίνεται και ένα γήπεδο στον Παναθηναϊκό.”

Για τη χωρητικότητα του γηπέδου στον Βοτανικό και τον όρο “έως 40 χιλιάδες θέσεις”: “Η σύμβαση και το προεδρικό διάταγμα ορίζει ότι μπορεί να κατασκευαστεί γήπεδο με ανώτατο όριο έως 40 χιλιάδες θέσεις. Αυτό όμως από μόνο του είναι ασαφές και θα έπρεπε να μπει στις συμβάσεις ένα ελάχιστο κατώτατο όριο γιατί αν τα οικονομικά δεδομένα αλλάξουν με την άνοδο των τιμών στα κατασκευαστικά υλικά μπορούν να έρθουν και να μας πουν ότι δεν μπορούν να φτιάξουν τελικά γήπεδο 40 χιλιάδων θέσεων αλλά 30 χιλιάδων ή οτιδήποτε άλλο. Είπε ο δήμαρχος ότι το γήπεδο θα είναι μεταξύ 38,5 και 40 χιλιάδων θέσεων αλλά αυτό είναι στα λόγια και όχι αποτυπωμένο εγγράφως μέσα στις συμβάσεις.”

Για την ιδιοκτησία του νέου γηπέδου στον Βοτανικό και τις εμπορικές χρήσεις του: “Έχει συμφωνηθεί ότι οι αθλητικές λειτουργίες του γηπέδου ποδοσφαίρου παραχωρούνται στον Ερασιτέχνη για 99 χρόνια και εκείνος τις μεταβιβάζει στην ΠΑΕ. Όλες οι εμπορικές χρήσεις ανήκουν στον Δήμο που με τη σειρά του τις εκμισθώνει στην ΠΑΕ. Σε αυτό περιλαμβάνονται όλες οι χρήσεις όπως η ονοματοδοσία, οι σουίτες αλλά και η διεξαγωγή συναυλιών. Στη Λεωφόρο όμως όλες αυτές τις χρήσεις τις είχε ο Ερασιτέχνης και τώρα δεν θα έχει καμία. Στη Λεωφόρο η διοργάνωση εκδηλώσεων και η εκμετάλλευση των όποιων καταστημάτων ήταν υπό τον έλεγχο του Ερασιτέχνη. Στον Βοτανικό όλα αυτά τα παίρνει η ΠΑΕ.”

Για τα οικονομικά ανταλλάγματα της ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη: “Έχει συμφωνηθεί ότι η ΠΑΕ θα καταβάλει για πέντε χρόνια 500 χιλιάδες ευρώ στον Ερασιτέχνη και αυτό θα προσαρμοστεί στη συνέχεια κατά 5%. Θα παίρνει το 10% επί των καθαρών εισπράξεων για τη χρήση του σήματος. Ενώ έχει συμφωνηθεί προφορικά ότι ο ΑΟ θα παίρνει 50 ευρώ από κάθε εισιτήριο διαρκείας της ΠΑΕ και 10 ευρώ από κάθε μεμονωμένο εισιτήριο αυτό δεν αποτυπώνεται στη σύμβαση. Αντιθέτως στη σύμβαση αποτυπώνεται η ασαφής φράση ότι “η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα συνεχίσει την ισχύουσα τιμολογιακή πολιτική για την αγορά εισιτηρίου διαρκείας ή απλού εισιτηρίου”. Γιατί όμως δεν καταγράφονται τα συγκεκριμένα ποσά όπως γίνεται με τα 500 χιλιάδες ευρώ της ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη; Κανονικά θα πρέπει να αναφέρεται ρητά ότι ο Ερασιτέχνης θα παίρνει 50 ευρώ για πέντε χρόνια από κάθε εισιτήριο διαρκείας και 10 ευρώ αντίστοιχα από κάθε απλό. Άρα δεν είναι εξασφαλισμένη η καταβολή αυτών των χρημάτων στον Ερασιτέχνη. Άλλωστε ο Α.Ο. βασίζεται στα χρήματα αυτά πέρα από τις 500 χιλιάδες γιατί με τα 20 χιλιάδες διαρκείας μπορεί να βγάλει ένα ακόμη εκατομμύριο ευρώ”

Για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ρήτρα που να εμποδίζει την ΠΑΕ να φύγει από τον Βοτανικό: “Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ρήτρα, η ΠΑΕ έχει δικαίωμα να αγωνίζεται οπουδήποτε επιθυμεί και μάλιστα στη σύμβαση δεν προσδιορίζεται για πόσο χρόνο μπορεί να αγωνίζεται αλλού. Ταυτόχρονα δεν υπάρχει κάποια ρήτρα που να εξασφαλίζει οικονομικά τον Ερασιτέχνη σε αυτό το ενδεχόμενο. Αν η ΠΑΕ πάει για δυο χρόνια στο ΟΑΚΑ τα έσοδα από τα εκεί διαρκείας θα τα δώσει κανονικά στον Ερασιτέχνη ή όχι; Αυτά δεν αποτυπώνονται στη σύμβαση και άρα είναι σαν να μην υπάρχουν.”

Για το ζήτημα των λειτουργικών εξόδων του ποδοσφαιρικού γηπέδου: “Τα έξοδα αυτά τα καλύπτει η ΠΑΕ από τη στιγμή που ο Ερασιτέχνης της μεταβιβάζει τα δικαιώματα του επί του νέου γηπέδου. Αν όμως η ΠΑΕ φύγει από το γήπεδο κάποια στιγμή τότε θα βρεθεί ο Ερασιτέχνης να καλύπτει τα έξοδα συντήρησης και του ποδοσφαιρικού γηπέδου; Δεν έχει αποσαφηνιστεί ούτε αυτό.

Για το ζήτημα των λειτουργικών εξόδων των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη: “Τα πράγματα εδώ είναι ομιχλώδη. Στη σύμβαση έχει συμφωνηθεί ότι τα λειτουργικά έξοδα τα αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου ο Ερασιτέχνης. Στο μνημόνιο συναντίληψης αναφερόταν ότι οι δαπάνες αυτές επιμερίζονται μεταξύ Δήμου Αθηναίων και ΠΑΕ. Ακούω να λένε ότι θα γίνει ένα αθλητικό κέντρο Βοτανικού και όταν γίνει ο κανονισμός αυτού του κέντρου τότε θα αναλάβει ο Δήμος και η ΠΑΕ τις δαπάνες για τα λειτουργικά έξοδα των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο γιατί κάτι τέτοιο δεν αναγράφεται στη σύμβαση και όπως μου έχει πει γνωστό μέλος της τεχνικής επιτροπής του Ερασιτέχνη η συντήρηση των εγκαταστάσεων αυτών θα υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο. Αν μάλιστα παίρνουμε 500 χιλιάδες ευρώ επίσημα από τη σύμβαση και πρέπει να καταβάλουμε ένα εκατομμύριο το χρόνο για τη συντήρηση τότε για ποια εκτόξευση μιλάμε;”

Για το αν υπάρχει οικονομική μελέτη βιωσιμότητας: “Δεν γνωρίζω αν υπάρχει οικονομική μελέτη. Σίγουρα ο κόσμος θα πάει στην αρχή και θα υπάρξουν αρκετά διαρκείας και εισιτήρια. Λογικά στην ΠΑΕ έχουν κάνει τις μελέτες τους.”

Για το αν οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη είναι επαρκείς: “Έχω αμφιβολίες επί αυτού. Σίγουρα για το κολυμβητικό κομμάτι η μια πισίνα δεν αρκεί. Πρόκειται για μια ανοιχτή πισίνα χωρίς να έχει βοηθητική και δεν αναφέρεται το ζήτημα της θέρμανσης, των αντλιοστασίων και των βατήρων. Ναι εντάξει μας κάνουν μια πισίνα και μέχρι εκεί. Το κλειστό θα είναι τριών χιλιάδων θέσεων όπου και πάλι δεν αναφέρονται οι προδιαγραφές και μαζί με αυτό ένα προπονητήριο. Είναι λογικό βέβαια από την πλευρά τους οι τράπεζες να θέλουν να δώσουν τα λιγότερα δυνατά χρήματα για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη. Μάλιστα έχουν βάλει ένα πλαφόν 12 εκατομμυρίων μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται τα πάντα. Η κατασκευή των εγκαταστάσεων, οι μελέτες και οι προμελέτες. Για τον Πανιώνιο έχει εγκριθεί κονδύλι 20 εκατομμύρια. Πρέπει να γίνει κάτι πραγματικά καλό. Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό. Αν τα 12 εκατομμύρια δεν επαρκούν τελικά που θα βρεθούν τα υπόλοιπα χρήματα και ποιος θα τα βάλει; Γιατί αν δεν μπουν τότε θα δημιουργηθεί κάτι ημιτελές.”

Για το θέμα της χρηματοδότησης του γηπέδου ποδοσφαίρου: “Γνωρίζω ότι για να μπορούσαν να προχωρήσουν οι μελέτες των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΑΟ θα έπρεπε να είναι εξασφαλισμένη ήδη η χρηματοδότηση του γηπέδου ποδοσφαίρου. Αν ο Δήμος έχει όντως εξασφαλισμένα τα χρήματα τότε γιατί το βάζει αυτό; Φτάνουμε σε ένα άλλο σημείο όπου ενδεχομένως ο Δήμος να μην έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση. Θέλω όμως να πιστεύω ότι η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί και ότι απομένει η τυπική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αν δεν έχει εξασφαλιστεί τότε ο Παναθηναϊκός ψηφίζοντας ναι θα περιμένει μοιραίως μέχρι αυτό να γίνει. Διαφορετικά θα πρέπει να καταγγείλει νομικά την Διπλή Ανάπλαση και πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να κάνει πατώντας πάνω στην καθυστέρηση του χρονοδιαγράμματος που υπάρχει στις συμβάσεις.

Για το θέμα της απόκτησης ή όχι όλων των οικοπέδων που απαιτούνται στον Βοτανικό από τον Δήμο Αθηναίων: “Με βάση τα όσα διαβάζω στον νόμο 4809/21 που πέρασε το περασμένο καλοκαίρι και γίνεται μια τροποποίηση του προεδρικού διατάγματος λέγεται ότι η δημοπράτηση του έργου μπορεί να γίνει πριν τη συζήτηση για την καταβολή αποζημίωσης για απαλλοτρίωση. Άρα για εμένα αυτή τη στιγμή ο Δήμος δεν έχει αποκτήσει όλα τα οικόπεδα που απαιτούνται στον Βοτανικό για τη Διπλή Ανάπλαση. Δεν έχουμε λοιπόν την κυριότητα των οικοπέδων. Δεν ξέρουμε ακόμη με απόλυτη σιγουριά για τη χρηματοδότηση. Άρα μήπως είναι πρώιμο να υπογραφούν οι συμβάσεις τώρα ενώ φαίνεται να υπάρχουν κενά;

Για τη στάση της διοίκησης του Ερασιτέχνη: “Η διοίκηση είναι καλόπιστη αλλά σε θέση αδυναμίας. Προσπαθούν αλλά συνεχώς πιέζονται και τους επιβάλλονται πράγματα. Απλά ακολουθεί.”

Για την περιοχή του Βοτανικού: “Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω πάει ποτέ. Ξέρω που βρίσκεται και την κατάσταση. Πρόκειται για σκουπιδαριό. Είναι φρικτή η κατάσταση. Θεωρητικά η περιοχή με το γήπεδο θα αναβαθμιστεί. Ακούμε ότι θα πάνε τα ΚΤΕΛ, θα γίνει τζαμί, θα γίνει σταθμός μεταφόρτωσης απορριμάτων και ότι υπάρχουν δομές. Όλα αυτά τα στοιχεία δεν συμβάλλουν στην αναβάθμιση της περιοχής. Πάμε σε ένα μέρος τρομακτικά υποβαθμισμένο με την ελπίδα το γήπεδο να αλλάξει την περιοχή. Αμφιβάλλω πολύ για αυτό. Η πολιτεία κατασκευάζει γήπεδο της ΑΕΚ στην έδρα της, στον ΠΑΟΚ το ίδιο, στον Ολυμπιακό του φτιάχνουν δυο κολυμβητήρια πάλι στην έδρα του. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ξεσπιτωθεί. Δεν έχει εξεταστεί καθόλου το ζήτημα της Λεωφόρου. Μας λένε ότι δεν μπορεί να γίνει υπογειοποίηση της Λεωφόρου αλλά μετά το γκρέμισμα της θα γίνει υπογειοποίηση. Το ζήτημα όμως τώρα είναι ο Βοτανικός.”

Για την επόμενη μέρα μετά από ένα ενδεχόμενο όχι της Γενικής Συνέλευσης: “Υπάρχουν διάφορες λύσεις. Η πρώτη και εύκολη αφορά την επαναδιατύπωση των συμβάσεων, την συμπλήρωση των σημείων που χωλαίνουν, να υπάρξει μια νέα νομοθετική ρύθμιση (κάτι εύκολο όταν υπάρχει βούληση) και να κάνουμε υπομονή για δυο μήνες. Άλλωστε 16 χρόνια περιμέναμε. Όσον αφορά τις άλλες λύσεις θα πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά το ενδεχόμενο της Λεωφόρου.”

Για την παλιά συμφωνία της Διπλής Ανάπλασης το 2006: “Τότε δίναμε δικό μας γήπεδο και παίρναμε δικό μας γήπεδο. Εκμεταλλευόταν ο Δήμος το μισό γήπεδο και μετά την απόσβεση των χρημάτων του θα γινόταν δικό μας. Αυτό δεν γίνεται σήμερα.”

Για το θέμα της προσυνέλευσης: “Καμία προσυνέλευση δεν προβλέπεται από το καταστατικό. Θα έπρεπε να είναι η Γενική Συνέλευση όπως γίνεται πάντα ώστε να διατυπώσουν τα μέλη απόψεις και απορίες με ζωντανό διάλογο και συζήτηση και στη συνέχεια να διακοπεί η συνέλευση για την επόμενη μέρα με σκοπό να διεξαχθεί η ψηφοφορία. Ουσιαστικά δεν γίνεται Συνέλευση αλλά δεν θέλω να επεκταθώ.”

Για το θέμα των ίδιων δικαιωμάτων του Ερασιτέχνη στη Λεωφόρο με αυτά στον Βοτανικό: “Η συγκεκριμένη διατύπωση που υπάρχει μέσα στις συμβάσεις είναι πολύ επικίνδυνη αν υπογράψει ο Παναθηναϊκός και το έργο δεν προχωρήσει τελικά. Μπορεί να ερμηνευθεί και αντίστροφα λέγοντας ότι τα ίδια δικαιώματα που έχει στον Βοτανικό (δηλαδή απλή χρήση και μόνο του γηπέδου) τα ίδια έχει και στη Λεωφόρο. Από τη στιγμή που όπως εξήγησα τα δικαιώματα δεν είναι ίδια τότε θα πρέπει να απαλειφθεί ο όρος αυτός.”

Για το θέμα της άδειας κατεδάφισης της Λεωφόρου και αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται σε αυτή μετά την έκδοση της: “Δεν είμαι μηχανικός για να το γνωρίζω αυτό και άρα δεν μπορώ να εκφράσω βέβαιη άποψη. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν μελέτες για τη Λεωφόρο και όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης και μόνο.”

Για το θέμα του τρόπου λειτουργίας της νομικής επιτροπής του Ερασιτέχνη για το γήπεδο: ” Έχω την άποψη μου για την Δίπλη Ανάπλαση αλλά μπήκα στην επιτροπή για να βοηθήσω το σωματείο με κάθε τρόπο. Πρέπει να πω ότι υπήρχε απόλυτη σύμπνοια με τους κυρίους Παυλόπουλο και Ιθακήσιο αλλά σε ότι προτείναμε βρίσκαμε τοίχο. Έβγαινε ένας νόμος και σε ότι προτείναμε προέκυπτε κάτι χειρότερο. Ο Παναθηναϊκός ήταν δυστυχώς ο αδύναμος κρίκος αλλά δεν πρέπει να αδικούμε τη διοίκηση του Ερασιτέχνη. Έκανε ότι μπορούσε για να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα. Η διοίκηση θεωρεί ότι με τον Βοτανικό ο Παναθηναϊκός θα ωφεληθεί. Εμένα επιτρέψτε μου να έχω διαφορετική άποψη αλλά μακάρι στο τέλος να είναι έτσι.”

4 Comments

 • ΧΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

  Σιχάθηκα το σκεπτικό σας όλο.
  Καταστρέφετε το μέλλον όλου του συλλόγου και δεν θα δω εγώ (που είμαι σαρανταεφτά τώρα) γήπεδο ποτέ.
  Θα μείνω με τις ονειρώξεις για του Γουδή, την υπογειοποίηση της Αλεξάνδρας με γκρέμισμα των σχολείων και των προσφυγικών,,, και για το athens alive (όόλε).
  Όσοι πάτε και ψηφίσετε “όχι” στη διπλή ανάπλαση έχετε το βάρος των ευθυνών σας.
  Τώρα, στη φάση που είμαστε γονυπετείς και μαλάκες, θέλετε να πάρουμε και την Πόλη.
  Ε, Δε γίνεται.
  Κάθε συμφωνία έχει και τα αρνητικά της, απλά αυτή έχει (κατά τον οιοδήποτε νοήμονα Παναθηναίκό) 90 καλά και 10κακά. Μή μας ζαλίζετε τους γενετήσιους αδένες με τα 10 κακά.
  Μετά τιμής γαμώ το κέρατό μου
  Χάρης Χατζηγεωργίου

  • Αθηναπανικός

   Αν ο Βενιζέλος σκεφτόταν σαν εσένα η Ελλάδα θα τελείωνε στη Βαρυμπόμπη για να μη σου πω ότι εδώ θα ήταν Περσία.
   Εξάλλου όλο αυτό για να έχεις ενόχους να ρίχνεις αναθέματα έγινε διότι λεφτά έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν. Εσύ είσαι γονυπετής και το λες κι όλας. Μνημείο δουλοπρέπειας το σχόλιο σου. Και μια αφιέρωση από κάποιον σοφό ”Ελπίδα και φόβος παρεμποδίζουν την κατανόηση των ανθρώπινων πραγμάτων· η ελπίδα όμως ξεπερνιέται πολύ δυσκολότερα από το φόβο.”

 • ΧΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

  Και κάτι άλλο (αν δεν μιλώ με γαύρους βέβαια),
  Ο οποιοσδήποτε νοήμων και πραγματικός Παναθηναϊκός, θα έλεγε ποτέ πως είναι λογικότερη η φάση της Λεωφόρου με τη μάνα του λόχου χωρίς μία από φράγκα, αντί του ενοικίου του 15% από το γήπεδο για να συντηρούνται οι εγκαταστάσεις της και να γ@μούν όλα τα τμήματα όπως πάντα?

 • Christos Gia

  Η καταστροφή του μεγαλύτερου συλλόγου της Ελλάδας θα έρθει αν βγει το ναι. Δεν νοείται να δίνεις ΔΙΚΟ σου γήπεδο και να πηγαίνεις στο ενοίκιο ωεχοντας και την ρετσινιά ότι σου το έκανε το κράτος. Αντί να παρακαλάνε οι του ερασιτέχνη να πούμε ΝΑΙ ας πάνε στα δικαστήρια με τον Δήμο για το ποιος είναι ιδιοκτήτης της Λεωφόρου, να δω εγώ ποιος θα έρθει να πει ότι ΔΕΝ είναι του Παναθηναϊκού. Άντε με τον κάθε Μπακογιάννη που μας απειλεί. Κομπίνα της κυβέρνησης καθαρά. Βάζει τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας σε ένα δικό της μαγαζί για να κόβει χρήμα αυτή και οι γύρο που θα έχουν ώφελος. Το ΟΧΙ είναι μονόδρομος, όσοι λένε ΝΑΙ ας μου δώσουν το σπίτι τους να έρθουν να τους δώσω εγω ένα καινούριο και να μου πληρώνουν ενοίκιο. Νομίζω ότι δεν θα έχουν πρόβλημα;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: