Τετάρτη, 30 ΝοεμβρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Ο Βοτανικός και η εναλλακτική λύση

Στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια γίνονται καινούργια γήπεδα για έναν και μόνο λόγο, για τις εμπορικές χρήσεις εκτός γηπέδου. Δεν γίνονται ούτε για να υπάρχουν νέα καθίσματα, ούτε για να έχει το γήπεδο 10.000 παραπάνω χωρητικότητα. Ο στόχος είναι εκεί που κάποιος φίλαθλος δίνει 20 ευρώ για ένα εισιτήριο, να δώσει άλλα 100 και παραπάνω για να καταναλώσει έξω από το γήπεδο, σε μαγαζιά φυσικά που ανήκουν στην ομάδα.

Στην Ελλάδα οι δύο μεγαλύτεροι επενδυτές στο ποδόσφαιρο καταλαβαίνοντας σήμερα τα σημεία των καιρών προβαίνουν σε ανάλογες κινήσεις. Συγκεκριμένα ο γαύρος πέτυχε, νύχτα οπως πάντα άλλωστε, την αλλαγή του συντελεστή δόμησης στο Καραϊσκάκης και ετοιμάζεται να φτιάξει ο Μαρινάκης την κόκκινη πολιτεία έξω από το γήπεδο. Το ίδιο ακριβώς έκανε και ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ. Αν και έχει τεράστια οικονομική ευρωστία, παρόλα αυτά πρώτα απαίτησε και πήρε- δωρεάν βέβαια- 32 στρέμματα εκτός γηπέδου και μετά ξεκίνησε τη διαδικασία να προχωρήσει το γήπεδο.

Στον Βοτανικό ο Παναθηναϊκός θα είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη όπου θα υπάρχουν δεκάδες μαγαζιά έξω από το γήπεδο και δεν θα έχει η ομάδα ούτε ένα περίπτερο δικό της. Απλώς τα πράσινα πορτοφόλια θα χρηματοδοτούν ξένα συμφέροντα. Για αυτό άλλωστε γίνεται η μπίζνα.

Όταν λοιπόν οι ανταγωνιστές μας θα έχουν δεκάδες εκατομμύρια κέρδη εκτός γηπέδου, εμείς θα είμαστε στο μηδέν στην πιο υπανάπτυκτη περιοχή της Αθήνας, δίπλα σε δύο κέντρα συλλογής και μεταφοράς απορριμμάτων, μακριά από τον πραγματικό μας χώρο, σε ένα μέρος που μετά τις εξί το απόγευμα δεν μπορεί να κυκλοφορήσει κάνεις.

Και το κυριότερο θα είμαστε δεσμευμένοι για 100 χρόνια ότι δεν θα έχουμε ούτε περίπτερο έξω από το γήπεδο. Ποιος επενδυτής θα έρθει στην ομάδα όταν θα ξέρει ότι για 100 χρόνια δεν μπορεί να έχει ούτε ένα μαγαζί εκτός γηπέδου? Η λύση αυτή είναι ταφόπλακα για την ομάδα όπως είπε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Τρανή απόδειξη των παραπάνω είναι η τοποθέτηση του αειμνήστου Θανάση Γιαννακόπουλου.

Για να υπογράψει ο Θανάσης ζήτησε και πήρε “40 στρέμματα αποκλειστικής χρήσης και εμπορικής εκμετάλλευσης συμπεριλαμβανομένου και του γηπέδου”. Με όλες τις αλλαγές που έγιναν στα χρόνια που πέρασαν ο Παναθηναϊκός τελικά έμεινε στο μηδέν.

Εγώ προσωπικά θέλω αυτά που υπέγραψε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Τίποτα λιγότερο.

Ε Όσο για την εναλλακτική πρόταση υπάρχει και είναι μπροστά στα μάτια μας. Ζητάμε το ΟΑΚΑ, το γκρεμίζουμε, όπως εκανε ο γαύρος το Καραϊσκάκης, και φτιάχνουμε μία ποδοσφαιρική αρένα 40 έως 50 χιλιάδων θέσεων, δίπλα στο μπάσκετ και έξω από το γήπεδο δημιουργούμε την πράσινη πολιτεία με μαγαζιά έστω με την αναλογία 70/30 που λένε ότι πέτυχε ο Γιαννακόπουλος.

Για την χρηματοδότηση του έργου υπάρχουν 20 εκατομμύρια από την περιφέρεια και ήδη έχουν εγκριθεί από την Ευρώπη 50 εκατομμύρια για τη συντήρηση της στέγης Καλατράβα. Είναι θέμα διοίκησης να διεκδικήσει τα χρήματα αυτά για την ανακατασκευή του γηπέδου.

Για τον Ερασιτέχνη με τη συνδρομή του δήμου Αθηναίων φτιάχνεται ένα αθλητικό κέντρο Τριών χιλιάδων θέσεων στη Λεωφόρο, κλειστό κολυμβητήριο και αίθουσες για τα υπόλοιπα τμήματα του συλλόγου. Στις εγκαταστάσεις αυτές ο Παναθηναϊκός θα έχει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα που έχει και σήμερα στη Λεωφόρο, ισόβια χρήση. Έτσι ο ερασιτέχνης μένει για πάντα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Λύσεις Λοιπόν υπάρχουν, όχι στο Βοτανικό, όχι στην ταφόπλακα του Συλλόγου.

Ζήτω ο Παναθηναϊκός!!!”

Νίκος Χρυσάφης

4 Comments

 • Γιώργος Μ.

  Όποιος ψηφίσει κατά του βοτανικού είναι σαν να βάζει την υπογραφή του στην ταφόπλακα της ομάδας

  • Διονύσης

   Ποιος ακριβώς θα βάλει τα χρήματα για την ανακατασκευή του ΟΑΚΑ αγαπητέ φίλε;
   Χορτάσαμε τόσα χρόνια από επενδυτές, αν εξαιρέσεις την οικογένεια ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.

 • Ioannis Kylis

  Μάλιστα… Άρα να μείνουμε στην Λεωφόρο και η ομάδα να εκμεταλλεύεται τους κουλουράδες και τους καστανάδες πέριξ του γηπέδου. Συνέλθετε ρεεε…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: