Τετάρτη, 7 ΔεκεμβρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Γιατί όχι στη Διπλή Ανάπλαση

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την κρίσιμη ψηφοφορία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού αποφασίσαμε να δώσουμε μέσω του site μας βήμα σε όποιον επιθυμεί να εκφράσει τη γνώμη του γύρω από το ζήτημα της Διπλής Ανάπλασης ανεξαρτήτως της επιλογής του.

Το πρώτο κείμενο που δημοσιεύουμε είναι του Φώτη Αργυρίου, ο οποίος είναι μέλος του Α.Ο., και έχει ως εξής:

“Θεωρώ ότι ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ μέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία ων μελών του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για την Διπλή Ανάπλαση, αξίζει να καταθέσω την άποψη μου καταμετρώντας τους λόγους για τους οποίους τα μέλη πρέπει να απορρίψουν το σχέδιο αυτό.

 1. Κατ αρχάς, ΔΕΝ υπάρχει χρηματοδότηση. Υπάρχει μόνο ένας προϋπολογισμός της χρηματοδότησης που έχει αιτηθεί ο Δήμος για να βρει λεφτά από την Ε.Ε. αναφορικά με το ποδοσφαιρικό γήπεδο.

  2. Ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, το οποίο ΔΕΝ θα περιέλθει ΠΟΤΕ στην ιδιοκτησία του Παναθηναϊκού Α.Ο. ούτε της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, παρά θα είναι ΔΗΜΟΤΙΚΟ γήπεδο, ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων.

  3. Σήμερα ο ερασιτέχνης έχει την κυριότητα της Λεωφόρου, γεγονός που για λόγους που ποτέ δεν εξηγήθηκαν δεν επεδίωξε ούτε η παρούσα διοίκηση να διασφαλίσει νομικά. Το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρου κτίστηκε με χρήματα Παναθηναϊκών δωρητών και το οικόπεδο του παραχωρήθηκε από τον Δήμο για χρήση εσαεί. Άλλωστε, αν το γήπεδο δεν ήταν του Παναθηναϊκού, σήμερα δεν θα καλούμασταν να αποφασίσουμε αν θα το δώσουμε για γκρέμισμα, παρά θα μας το είχαν πάρει για να προχωρήσουν στο σχέδιο τους…

  4. Θέλετε όμως να δεχθούμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε ποτέ να αποκτήσει με την βούλα τίτλους κυριότητας; Ας είναι. Παραμένει εσαεί σε αυτόν η χρήση του χώρου; ΝΑΙ! Μπορεί κανείς να τον αποβάλει απ το οικόπεδο; ΟΧΙ! Άρα, κρατά ο σύλλογος διαπραγματευτικό χαρτί αντίστοιχο ενός τίτλους κυριότητας στο κέντρο των Αθηνών; ΝΑΙ! Και μπορεί να το διαπραγματευτεί με αντάλλαγμα μια άλλη ιδιοκτησία; ΝΑΙ!

  Και τι κάνει τώρα με την Δ.Α.; Λαμβάνει οποιαδήποτε ιδιοκτησία ως αντάλλαγμα; ΟΧΙ!Γίνεται φιλοξενούμενος σε Δημοτικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις; ΝΑΙ!Και τι λαμβάνει ως αντάλλαγμα; Δικαίωμα χρήσης για 99 χρόνια; ΝΑΙ!Αν η Λεωφόρος είχε παραχωρηθεί για 99 χρόνια κι όχι εσαεί, δηλαδή ως ιδιοκτησία, θα είχε το παραμικρό δικαίωμα ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο; ΟΧΙ! Γιατί ήδη συμπληρώσαμε στις 8 του Μάρτη φέτος 100 ΕΝΔΟΞΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ! Πάμε παρακάτω…

  5. Οι περιβόητες συμβάσεις, τις οποίες δυο χρόνια τώρα περιμέναμε, αποδείχθηκαν στάχτη, αφού παρά τις διαβεβαιώσεις για τη διατήρηση των κεκτημένων δικαιωμάτων του Α.Ο. μας οδηγούν στην απώλεια όλων.

  Δηλαδή, έχουμε ιδιοκτησία και δίνουν στον ερασιτέχνη χρήση Δημοτικών Εγκαταστάσεων για 99 χρόνια, ενώ το ποδοσφαιρικό γήπεδο που σήμερα ανήκει στον ερασιτέχνη, θα είναι Δημοτική περιουσία και η ΠΑΕ θα κληθεί να πληρώνει στον Δήμο ενοίκιο. Επίσης, παραχωρείται δικαίωμα καρπώσης από τις εμπορικές χρήσεις, αλλά τα δικαιώματα αυτών παραμένουν στην ιδιοκτησία του Δήμου κι όχι του ερασιτέχνη.

  6. Καλούμαστε να παραχωρήσουμε ένα οικόπεδο τεράστιας εμπορικής αξίας στο κέντρο των Αθηνών, στο οποίο ο ερασιτέχνης έχει το 100% των δικαιωμάτων όλων των χρήσεων, έναντι ανταλλαγμάτων που μας καθιστούν δέσμιους του Δήμου.

  7. Στην ουσία, δίνουμε την ιδιοκτησία μας για να ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΕΊ ο ερασιτέχνης σε Δημοτικές εγκαταστάσεις. Τέτοια αντιπαροχή δεν έχει προηγούμενο στο χώρο του real estate παγκοσμίως.

  8. Το project της Δ.Α. δεν είναι καν σχεδιασμός του ερασιτέχνη, δεν συμμετείχε ποτέ σε αυτό η ΠΑΕ και είναι καθαρά ένα πολιτικό σχέδιο επί τους οποίους κλήθηκε η διοίκηση του Ερασιτέχνη να διαπραγματευτεί.

  9. Τι να διαπραγματευτεί και γιατί; Δίνουμε την περιουσία του συλλόγου για να γίνουμε φιλοξενούμενοι σε έναν χώρο που κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε έσοδα, ούτε την βιωσιμότητα του Συλλόγου.

  10. Αντίθετα με ότι διατείνονταν η πλευρά του Δήμου, στην τελική σύμβαση προστέθηκε άρθρο που δίνει το δικαίωμα στην ΠΑΕ να ΜΗΝ χρησιμοποιεί το γήπεδο αυτό, ενώ μας έλεγαν ότι η ΠΑΕ θα δεσμευτεί μέσα από αυτή την σύμβαση, με τρόπο ώστε η παραμονή της στο γήπεδο να διασφαλίζει την βιωσιμότητα του Ερασιτέχνη.

  11. Χρηματοδότηση ΔΕΝ υπάρχει, αλλά ακόμα κι αν υπάρξει και ψηφιστεί να γίνει το γήπεδο. Δεν υπάρχει η παραμικρή εγγύηση ότι σε περίπτωση που η ΠΑΕ για «Χ» λόγους εγκαταλείψει το Δημοτικό γήπεδο Βοτανικού, ο ερασιτέχνης θα έχει διασφαλισμένα έσοδα για να επιβιώσει, ούτε καν για να αναπτυχθεί όπως διατυμπανίζουν…

  12. Επι της ουσίας, ο ερασιτέχνης σύρθηκε (γιατί άραγε;) σε ένα project, την εφαρμογή ή μη του οποίου καλούμαστε να ψηφίσουμε, το οποίο εκπονήθηκε από φορείς και πρόσωπα που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τον Σύλλογο.

  13. Ποια είναι η μεγάλη τους πρεμούρα;

  14. Να ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ η Λεωφόρος για να γίνει πάρκο…

  15. Σοβαρά τώρα;

  16. Όλο αυτό που μας ταλανίζει εδώ και χρόνια, γίνεται για ένα πάρκο;

  17. Ποιος είναι τόσο αφελής για να το πιστέψει;

  18. Αλλά, ας υποθέσουμε ότι η Γ.Σ. αποφασίζει «ΝΑΙ». Τι σημαίνει αυτό για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΑΣ; Τι θα σημαίνει αυτό σε περίπτωση που η υπόσχεση για χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα σκαλώσει; Οι διεθνείς συγκυρίες είναι σε βάρος μας. Η Ε.Ε. ήδη κάνει αναθεώρηση των προτεραιοτήτων της στις χρηματοδοτήσεις έργων, ενόψει του τσουνάμι φτώχειας και ακρίβειας που έρχεται μετά τα γεγονότα της Ουκρανίας.

  Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορεί να δούμε τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ δέσμιο μιας σύμβασης κι ενός νόμου, που δεν θα υλοποιούνται στο σύνολο τους, αλλά εν μέρη. Και ποιος εγγυάται ότι αύριο… δεν θα βγει η κυβέρνηση να μας πει ότι περνά τροπολογία του νόμου της Δ.Α. για γκρέμισμα της Λεωφόρου, με το επιχείρημα ότι η Ε.Ε. θέτει αυτό τον όρο ως αναγκαία προϋπόθεση για την χρηματοδότησης της ολοκλήρωσης του project, δηλαδή την κατασκευή του Δημοτικού γηπέδου στον Βοτανικό; ΚΑΝΕΙΣ.

  19. Ξέρετε που είναι ο Βοτανικός; Στην μέση του «πουθενά». Μια περιοχή που δεν κατοικείται, δίχως εμπορικές χρήσεις, δίχως αυτό που λέμε «αστική κίνηση». Προσπερνώ το γεγονός ότι αυτό σημαίνει πως οι όποιες εμπορικές χρήσεις του γηπέδου (Μπουτίκ, εστιατόριο, καφέ κτλ) θα λειτουργούν μια φορά στις 15 μέρες μόνο στους εντός έδρας αγώνες.

  Λέτε να είναι βιώσιμες αυτές οι χρήσεις, απ τις οποίες μόνο ένα μικρό ποσοστό θα καρπώνεται ο Παναθηναϊκός ΜΑΣ; Ή πιστεύει κανείς ότι οι φίλοι του τριφυλλιού θα ξεκινούν από χιλιόμετρα μακριά για να πάνε να φάνε, να πιούν καφέ και να ψωνίσουν από την μπουτίκ της ομάδας καθημερινά, στην ερημιά του Βοτανικού, δίπλα στου Ρέντη;

  20. Μιλάμε για μια περιοχή, όπου όταν πέφτει το σκοτάδι, δεν κατεβαίνεις απ το αυτοκίνητο σου…

  21. Σε αυτή την περιοχή μας πετάνε αν πούμε «ναι».

  22. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ερασιτέχνη, όταν ρωτήθηκε αν είναι εφικτό να πηγαίνουν σε εκείνη την ερημιά τα μικρά παιδιά για προπονήσεις, απάντησε αμήχανα: «εεε… θα σκεφτούμε μήπως βάζουμε λεωφορείο». Τόσο καλά!!!

  23. Κάποιοι θέτουν το δίλημμα: «και τι θα απογίνουμε αν ψηφίσουμε ΟΧΙ»; Και σπεύδουν να απαντήσουν ότι θα χαθεί Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία για να αποκτήσει δικές του εγκαταστάσεις ο Παναθηναϊκός ΜΑΣ. Πολλά ψέματα, μπόλικη κινδυνολογία σε ένα σκεπτικό που ταιριάζει σε όρνιθες. Γιατί;

  24. Όταν απαντήσουμε ΟΧΙ σε αυτό το ξένο προς τα Παναθηναϊκά συμφέροντα σχέδιο οριστικού ξεριζωμού του τριφυλλιού απ το κέντρο των Αθηνών, ξεκινά μια νέα εποχή για τον σύλλογο, κατά την οποία ξεμπλέκουμε από αυτό το σχέδιο, πατάμε γερά στα πόδια μας στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ, ΔΕΝ χαρίζεται, ΔΕΝ απεμπολεί την ιδιοκτησία του. Και συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι καλώντας την επόμενη διοίκηση να ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι όποιος διανοηθεί στο μέλλον να ΚΛΕΨΕΙ την περιουσία και την ιστορία του Παναθηναϊκού, θα μας βρει απέναντι.

  25. Η ΠΑΕ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια ενός ανθρώπου που έχει αποδείξει ότι ΔΕΝ ενδιαφέρεται για την επάνοδο του στις επιτυχίες. Οι επιτυχίες που θέλει ο κόσμος του τριφυλλιού κοστίζουν και ο Αλαφούζος δεν έχει την παραμικρή διάθεση να χρηματοδοτήσει τα όνειρα μας. Δεν τον ενδιαφέρει καν να επενδύσει για να κερδίσει κάτι από την ΠΑΕ. Αν τον ενδιέφερε λέτε τόσα χρόνια δεν θα είχε δείξει δείγματα γραφής;

  Είναι αφελές λοιπόν να πιστεύει ο κόσμος του Παναθηναϊκού, όσους λένε ότι με το νέο γήπεδο ο Αλαφούζος θα βρει την ευκαιρία να επενδύσει κι ακόμα πιο αφελές να πιστεύουμε στο ΑΝΟΗΤΟ επιχείρημα, ότι αν η ομάδα πάει στον Βοτανικό ο Αλαφούζος θα πουλήσει. Αν ήθελε να πουλήσει ο Αλαφούζος, μπορούσε να το είχε κάνει ανά πάσα ώρα και στιγμή.

  Ο Παναθηναϊκός με τα ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ οπαδούς του, είναι μαγαζί γωνία για όποιον-ους θα ήθελαν να επενδύσουν στο ποδοσφαιρικό κομμάτι του. Το παράδειγμα των 35.000 διαρκείας μετά το ντάμπλ του 2010 στο ΟΑΚΑ, είναι η αδιάψευστη μαρτυρία του πόσο μεγάλος, ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ και κερδοφόρος σύλλογος μπορεί να είναι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΑΣ.

  Για ποιον λόγο λοιπόν ο Αλαφούζος να περιμένει πότε θα πάει ως ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ με ελάχιστα εμπορικά δικαιώματα στο Δημοτικό Γήπεδο Βοτανικού, για να αυξήσει τα έξοδα του και να ξεκινήσει να επενδύει. Αν ήθελε θα το έκανε φτιάχνοντας ομάδα και πηγαίνοντας πάλι στο ΟΑΚΑ με 30-35 χιλιάδες διαρκείας.

  Ένα πρωτάθλημα να έφερνε στον Παναθηναϊκό, αρκούσε για να ξετρελαθεί και πάλι ο κόσμος σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχής δίπλα στην ομάδα. Να θυμίσω επίσης ότι το 2010 οι οπαδοί του τριφυλλιού πετύχαν 8 σολντ αουτ στο αχανές ΟΑΚΑ, ακριβώς επειδή είχαν πιστέψει ότι ο Παναθηναϊκός επανέρχεται στους τίτλους.

  26. Δεν είναι απλά έωλα τα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν την (μη) λύση του Βοτανικού και την οριστική απώλεια της περιουσίας του Συλλόγου. Είναι επιχειρήματα κατασκευασμένα στις κουΐντες της παραπολιτικής ζωής του τόπου, από ανθρώπους που δεν σέβονται ούτε ενδιαφέρονται για το μέλλον του Συλλόγου.

  27. Γιατί συναινεί ο νυν Πρόεδρος του ερασιτέχνη σε αυτή την πρόταση; Απ τις απαντήσεις που ο ίδιος έδωσε όταν ρωτήθηκε, προσωπικά αντιλήφθηκα ότι ο Πρόεδρος σύρθηκε σε αυτή τη θέση εξ αιτίας πολιτικών συμπαθειών… αρκούμενος σε εγγυήσεις γραμμένες πάνω σε κινούμενη άμμο. Δεν είναι η πρώτη φορά που σε αυτό το επίπεδο, σε αυτή τη χώρα, βλέπουμε σημαίνοντα πρόσωπα να στέκονται στην λάθος πλευρά της ιστορίας.

  28. Συμβαίνει κατά κόρον δυστυχώς. Γιατί, η αστική τάξη αρέσκεται σε «έξυπνους συμβιβασμούς» και «τίμιες λύσεις», όπως συνηθίζεται να βαπτίζονται τα συμφέροντα των λίγων έναντι των πολλών. Κι εδώ έχουμε να κάνουμε με συμφέροντα λίγων και ισχυρών.

  29. Κι ένα τελευταίο, πριν γράψω τον επίλογο, το οποίο σκεπάζουν με κάθε τρόπο ως γεγονός τα ΜΜΕ. Άκουσε κανείς επίσημα να τοποθετείται ο Αλαφούζος για τον Βοτανικό, πριν ή μετά την δημοσιοποίηση της σύμβασης; ΟΧΙ βέβαια. Δεν έχει βγάλει άχνα ο Ιδιοκτήτης της ΠΑΕ επίσημα. Δεν έχει μιλήσει και δεν έχει πει οτιδήποτε για το τι παζάρεψε απ την μεριά του για τον Βοτανικό.

  Πήρε όμως την προσθήκη του άρθρου της σύμβασης που τον αποδεσμεύει από οποιαδήποτε υποχρέωση χρήσης του γηπέδου. Πήρε το δικαίωμα να γυρίσει αύριο την πλάτη στον ερασιτέχνη εγκαταλείποντας τον Βοτανικό για ένα άλλο γήπεδο, που θα σημάνει και τον αφανισμό του ερασιτέχνη που θα μείνει δίχως δεκάρα τσακιστή ως έσοδο στο… υπερσύγχρονο του Δήμου Αθηναίων, δίπλα στου Ρέντη. Αυτό πήρε ο Αλαφούζος!

  30. Και μιας και φτάσαμε στα ΜΜΕ, να δούμε τον ρόλο τους; Τι έκαναν όλον αυτό τον καιρό τα ΜΜΕ; Εμφάνισαν ως μονόδρομο και μοναδική ευκαιρία τον Βοτανικό. Είδατε πουθενά να προβάλλονται οι αιτιάσεις της αντίθετης πλευράς; ΟΧΙ! Γιατί; Δώστε εσείς την απάντηση.

  Μια φορά, η φράση «είναι πολλά τα λεφτά», εμένα με καλύπτει, γιατί δεν τρώω σανό. Το σανό είναι τροφή για μηρυκαστικά και στον άνθρωπο προκαλεί άσχημες παρενέργειες. Φίλες και φίλοι, ως λαός είμαστε χειραγωγημένοι να θεωρούμε τους μεγάλους αγώνες χαμένους πριν καν ξεκινήσουν, ώστε τελικά να οδηγούμαστε στην «λύση» που επιβάλει ο εκάστοτε ισχυρός. Η νοοτροπία του «τι θες και τα σκαλίζεις, αυτοί ξέρουν, αυτοί έχουν τη δύναμη, αυτοί νικάνε πάντα», έχει περάσει στο συλλογικό DNA της φυλής μας και το αποτέλεσμα το βιώνουμε στην καθημερινότητα μας.

  Δεν συμβαίνει λοιπόν κατά τύχη, το να διαδίδονται την τελευταία στιγμή φήμες, πως ότι κι αν ψηφίσει η Γ.Σ. στις 30 Μάρτη, ο Μπακογιάννης και η κυβέρνηση θα βρει τον τρόπο να μας στείλει στον Βοτανικό. Διαδίδονται επίτηδες τέτοιες φήμες για να στρέψουν ψήφους μελών υπέρ του «αναπόφευκτου» που θα επιβάλει ο ισχυρός κόντρα στην βούληση των πολλών. Έτσι άλλωστε δεν ψηφίζει κι ένα μεγάλο ποσοστό στις εθνικές και δημοτικές εκλογές; Πηγαίνοντας με τον ισχυρό τον οποίο προβάλουν τα ΜΜΕ; Ακριβώς έτσι.Ε λοιπόν ΟΧΙ. Δεν θα τους περάσει.

  Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΑΣ πρέπει να διατηρήσει την περιουσία του στην Λεωφόρο, ώστε μελλοντικά με ικανότερες διοικήσεις να διεκδικήσει το απόλυτο υπερ του Συλλόγου.104 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ δεν θα τα διαγράψουμε επειδή το θέλει μια Δημοτική Αρχή και μια κυβέρνηση, που απεργάζονται συμφέροντα αλλότρια του Παναθηναϊκού.Στις 8 του Μάρτη, ο Παναθηναϊκός έκλεισε 100 ολόκληρα χρόνια αδιάληπτης λειτουργίας του στην Λεωφόρο, το δικό του κομμάτι τις αττικής γης, εκεί που εκατομμύρια οπαδοί διαχρονικά έχουν ζήσει τις μεγαλύτερες στιγμές του Συλλόγου.

  Ε λοιπόν ΟΧΙ.Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ δεν παραχωρείται έναντι πινακίου φακής, ο Παναθηναϊκός δεν θα ξεριζωθεί απ την ιστορική του έδρα επειδή αυτό επιβάλουν τα οικονομικό-πολιτικά συμφέροντα των σημερινών κρατούντων σε Δήμο και κυβέρνηση.

  Ψηφίζουμε ΟΧΙ και διατηρούμε το δικαίωμα να διαπραγματευτούμε με περηφάνια το μέλλον του συλλόγου, του μεγαλύτερου και ιστορικότερου Αθλητικού Συλλόγου της χώρας, όπως πολύ σωστά κάνουν άλλοι σύλλογοι μικρότερου βεληνεκούς (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ) διατηρώντας τις φυσικές τους έδρες.Δεν θα αλλάξουν οι νόμοι, που φτιάχνουν ξένα συμφέροντα, την έδρα του Παναθηναϊκού.

  Ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει τους νόμους, εμείς θα αλλάξουμε τους νόμους, τρίβοντας το σχέδιο της Δ.Α. στη μούρη όσων απεργάζονται τη διάλυση του Συλλόγου, μέσα από την κλοπή της ιδιοκτησίας του.

  ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΝΤΑΞΙΟΥΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΔΟΤΉΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΚΡΙΒΗ ΛΕΩΦΟΡΟ.”

Φώτης Αργυρίου
Μέλος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού

1 Comment

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: