Τετάρτη, 7 ΔεκεμβρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Mόνο με κρατική απόφαση η ανανέωση του 15% μετά τα 49 χρόνια…

Η τροπολογία για το 15% του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού από τα έσοδα του ποδοσφαιρικού γήπεδο στον Βοτανικό κατατέθηκε στην Βουλή και ψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή. Η συζήτηση και η ψήφισή της από την Ολομέλεια, προσδιορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.

Η ρύθμιση που εντάχθηκε στον νέο Αναπτυξιακό νόμο προβλέπει σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφέρει πως:

«Επεκτείνεται σε 49 έτη από 15 που ισχύει το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο προβλέπεται η καταβολή ποσοστού 15% επι των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του μνημονευόμενου γηπέδου προς το αθλητικό σωματείο ΠΑΟ».

Το σημαντικό όμως σημείο αφορά το τι θα συμβεί μετά το πέρας των 49 χρόνων σε σχέση με την ανανέωση της συμφωνίας. Η τροπολογία αναφέρει τα εξής:

«Μετά την πάροδο του ανωτέρου χρονικού διαστήματος, το ως άνω ποσοστό αποδίδεται Δήμο Αθηναίων, ο οποίος αναλαμβάνει τη συντήρηση του γηπέδου. Το ως άνω χρονικό διάστημα των σαράντα εννέα (49) ετών δύναται να παρατείνεται με Κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον αθλητισμό υπουργού»,

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως η σύμβαση θα ανανεωθεί μόνο αν το αποφασίσουν οι Υπουργοί της εκάστοτε κυβέρνησης!

Γιατί θα συμβεί κάτι τέτοιο;

Γιατί πολύ απλά το γήπεδο θα είναι για πάντα στην ιδιοκτησία του Δήμου Αθηναίων και κατ’ επέκτασιν του κράτους.

Ο Παναθηναϊκός θα πληρώσει κανονικά την κατασκευή του μέσα από τα μισθώματα των εμπορικών χρήσεων που θα καταβάλει ετησίως στο ελληνικό δημόσιο αλλά ιδιοκτησία δεν θα πάρει ποτέ και θα κρέμεται από τις ορέξεις της κάθε κυβέρνησης.

3 Comments

  • ναυαρχος

    λεωφορος τι νοημα εχουν ολα αυτα αφου λεφτα για το γηπεδο δε υπαρχουν οπως δε υπαρχει ενδιαφερομενος και για εμπορικο

  • hristos

    λεωφορος το αλλο το μαθες 26 μηνες θα διαερκεσουν οι μελετες για τα συνοδα εργα της δα δηλαδη θα παμε να ψηφησουμε και ενα μεγαλο θα θα πλαναται στον αερα

  • ΠΑΟ29

    πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο συνεχιζουμε και ταλαιπουρουμεθα με το ανουσιουργημα της δα 20 ολοκληρα χρονια μας ταλαιπουρουν τα κομματοσκυλα ποσο ακομη το κλειστο μπάντμιντον στο καταπρασινο γουδι εδω και χρονια ειναι σε αχρηστια το θέατρο δεν χρησιμοποιείται. Κλειστό 4000 θέσεων με δυνατότητα επέκτασης και περιβάλλοντοι χώροι 20000 τμ. και οχι τα 7,5 τμ που μας δινουν στο ελαιωνα , συν κολυμβητηριο οτι πρεπει για εγκαταστασεις αο και το σημαντικοτερο δεν αποκοπτεται ουτε στο ελαχιστο απο το φυσικο του χωρο και ειναι ευκολα προσβασιμο προς το κοσμο

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: