Δευτέρα, 26 ΣεπτεμβρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Πρωτοχρονιάτικες φωτοβολίδες για τον Βοτανικό…

Η τελευταία μέρα του 2021 μας βρίσκει να ασχολούμαστε ξανά με τον Βοτανικό και το νέο άρθρο “εκτόξευσης” του Βασίλη Βέργη στο sdna.gr με τίτλο “Βοτανικός, 49 χρόνια, τα πήρε ΟΛΑ ο ΠΑΟ! Η ΕΕ έδωσε το ΟΚ και η κυβέρνηση το ψηφίζει!”.

Ο διευθυντής της Livesport στο κείμενο αυτό στην ουσία αναφέρει πως τα πάντα λύθηκαν και μόλις νομοθετήσει η κυβέρνηση με κεντρική φιγούρα τον Γιώργο Γεραπετρίτη θα είμαστε πανέτοιμοι για να μπουν μπουλντόζες στον Ελαιώνα.

Μόνο που το κείμενο βρίθει κενών και νομικών ακροβασιών.

Ο αρθρογράφος μας λέει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχτηκε τελικά να εισπράττει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός το 15% επί των εισπράξεων που δικαιούται και τώρα στη Λεωφόρο.

Ένα πράγμα το οποίο δεν μας έχει ξεδιαλύνει ΠΟΤΕ ο εν λόγω αρθρογράφος είναι το πώς ακριβώς εμπλέκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα του 15% επί των εισπράξεων. Σε κανένα κείμενο του δεν έχει ποτέ εξηγηθεί αυτό.

Να το πούμε πιο απλά:

Από τη στιγμή που το γήπεδο θα είναι δημοτικό, ο Δήμος Αθηναίων ως ιδιοκτήτης δικαιούται βάσει νόμου να εισπράξει το 15% των εισπράξεων.

Σύμφωνα με την τροπολογία του Γεραπετρίτη στο αθλητικό νομοσχέδιο του Αυγενάκη τον περασμένο Ιούνιο, ο δήμος ως ιδιοκτήτης παραχωρεί το δικαίωμα του 15% στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για διάστημα λιγότερο των 15 χρόνων και στη συνέχεια βλέπουμε τι θα γίνει. Εδώ προκύπτει το ερώτημα ποιος ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτή τη διαδικασία και κανείς μα κανείς δεν απαντά επί αυτού.

Το μεγαλύτερο όμως νομικό κενό (το οποίο μάλιστα μας επιβεβαίωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά τον νομικό κόσμο) είναι το πώς συνδέεται το 15% επί των εισπράξεων του Ερασιτέχνη για 49 χρόνια με το δικαίωμα χρησικτησίας που αναφέρει στο κείμενο του Βασίλης Βέργης.

Όπως όλοι γνωρίζουμε και το έχει παραδεχτεί ο δήμαρχος Αθηναίων ουκ ολίγες φορές, ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΝ.

Πως μπορεί λοιπόν να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός δικαίωμα χρησικτησίας σε κάτι που δεν του ανήκει και βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενός Οργανισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Άλλωστε σύμφωνα με την τροπολογία Γεραπετρίτη στο νομοσχέδιο Αυγενάκη που ισχύει αυτή τη στιγμή, το γήπεδο θα ανήκει για πάντα στον Δήμο Αθηναίων και μόνο αυτόν.

Γενικότερα μπορούμε να πούμε πως τα νομικά του Βασίλη Βέργη είναι επιεικώς τραγικά σύμφωνα με τους ανθρώπους που μιλήσαμε πάνω στο κομμάτι της χρησικτησίας και μάλλον “πανηγυρτζίδικα”.

Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα εξακολουθούν και παραμένουν θολά και για μια ακόμη φορά θα επισημάνουμε τα εξής:

  • Κανείς δεν μας εξηγεί τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα του ποδοσφαιρικού γηπέδου και γιατί έπρεπε να εγκρίνει εκείνη αν θα παίρνει το 15% επί των εισπράξεων ο Δήμος ως ιδιοκτήτης ή ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός.

  • Κανείς δεν μας λέει επίσημα με έγγραφα από που θα βρεθούν τα χρήματα για την κατασκευή του.

  • Κανείς δεν μας εξηγεί ποια είναι τα ΟΛΑ που σήμερα πήρε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός και θα πρέπει να πανηγυρίζουμε.

Αυτά σε πρώτη φάση και θα επανέλθουμε.

Καλή χρονιά σε όλους!

1 Comment

  • ναυαρχος

    ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΩΤΟΧΡΩΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΔΟΜΗΣ ΕΩΣ ΤΟ ΙΟΥΝΗ ΤΟΥ 22 ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: