Κυριακή, 27 ΝοεμβρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός περνάει το “Γεώργιος Καλαφάτης”

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων και ο ρεπόρτερ Κώστας Γουλής, ο Γιάννης Αλαφούζος αναμένεται να μεταβιβάσει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός τους τίτλους κυριότητας του προπονητικού κέντρου “Γεώργιος Καλαφάτης” στο Κορωπί.

Ενδεχομένως η κίνηση αυτή να γίνεται ώστε ο μεγαλομέτοχος να ανεβάσει κι άλλο την αξία της ΠΑΕ σε περίπτωση που βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής στο μέλλον για το ποδοσφαιρικό τμήμα και ουσιαστικά να τον δεσμεύσει σε σχέση με το προπονητικό ώστε να μην του μείνει “ξεκρέμαστο” στην ιδιοκτησία του.

Το δημοσίευμα έχει ως εξής:

“Προ των πυλών μίας πολύ σημαντικής, όσο και «ιστορικής», εξέλιξης βρίσκεται η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς μέσα στους επόμενους μήνες θα περάσει στην ιδιοκτησία της το προπονητικό κέντρο «Γ. Καλαφάτης», το οποίο θα γίνει επί της ουσίας το πρώτο περιουσιακό στοιχείο της από το 1979, όταν και συστάθηκε η «πράσινη» Ανώνυμη Ποδοσφαιρική Εταιρία.

Την περασμένη Πέμπτη (23/12), κατοχυρώθηκε στον φάκελο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) -με κωδικό αριθμό καταχώρισης 2758560- η από 03/11/2021 Έκθεση Εκτίμησης με σκοπό: «Αύξηση μετοχικού/εταιρικού κεφαλαίου (άρθρο 17 ν.4548/18)».

Το εν λόγω σημείωμα αφορά μία Εκθεση Εκτίμησης του ενεργητικού και παθητικού της εταιρίας «ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ Α.Ε.», ιδιοκτησίας Γιάννη Αλαφούζου, η οποία συστάθηκε το 2014 κι έχει έκτοτε στην κατοχή της όλο το χώρο (οικόπεδα και κτίσματα) πάνω στον οποίο βρίσκεται το προπονητήριο «Γ. Καλαφάτης».

Ο λόγος που έγινε η συγκεκριμένη αποτίμηση από την PKF Ευρωελεγκτική Α.Ε. (η οποία ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου, όπως επισημαίνεται στο ενημερωτικό σημείωμα του Γ.Ε.ΜΗ.), είχε να κάνει με μία συνολική «…εκτίμηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων της εταιρείας “ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ Α.Ε.” με βάση της διατάξεις του Ν.4548/2018, προκειμένου οι μετοχές της να εισφερθούν στην αύξηση του Mετοχικού Kεφαλαίου άλλης ανώνυμης εταιρείας».

Κοντολογίς, ο Αλαφούζος, ως ιδιοκτήτης (και) της εταιρίας στην οποία ανήκει το «Γ. Καλαφάτης», αφού ολοκληρώσει μέσα στους επόμενους μήνες την πλήρη εξαγορά του προπονητικού κέντρου στο Κορωπί (απομένει ένα ποσό 792.488,90 ευρώ απ’ τα περίπου 10,8 εκατ. ευρώ που συμφωνήθηκαν ως αντίτιμο πώλησης το 2013), θα το «ενσωματώσει» ακολούθως στα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ, μέσω αυξήσεων Μετοχικού Κεφαλαίου του ποδοσφαιρικού «τριφυλλιού».

Τα ελεγκτικά όργανα έχουν δώσει το «πράσινο φως» και η όλη διαδικασία θα αρχίσει να προχωράει σταδιακά, αρχής γενομένης απ’ την αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ που «τρέχει» ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, με στόχο να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Και το προπονητήριο του Κορωπίου, θα περάσει και με τη… βούλα πλέον στα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.”

9 Comments

 • pao29

  τωρα αυτο ποσο αξιοπιστο ρεπορταζ μπορει να ναι οταν το γραφει ο γουλης εδω τις προαλλες εγραφε στη sportday οτι η χρηματοδοτηση εγκριθηκε ανεπισημα και οτι ζητηθηκαν 26 εκατομμυρια ενω ειναι μεγα ψεμα

 • ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ

  Δε θα παίζει σάλιο για μεταγραφή και είπαν να δουλέψουν το κόσμο με το προπονητικό…

  Λες και άμα το δώσει στην ΠΑΕ δεν μπορεί να το ξαναγυρίσει εκεί που ήταν…

 • ναυαρχος

  Η αμήχανη στιγμή που ένας (παραγοντικα) λίγος για την ομάδα έκανε αυτό που δεν έκανε η λατρεμένη σας οικογένεια από το 1979! Νοσταλγοί ttiggered καταληγω στο συμπερασμα οτι βοτανικος παπαλα και προετοιμαζει το εδαφος σε περιπτωση πωλησης

 • pao29

  ο δημαρχος της καρδιας ξεκιναει λεει τη δημοπρατηση μαζεψτε τον ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

 • ναυαρχος

  λεωφορος οσο ακουω το μπακογιαννη να κανει δηλωσεις τοσο ποιο πολυ εκνευριζομαι εχει παρει λιγμενα , ειναι εκτος πραγματικοτητας, επιτηδες το κανει για να μας εκνευριζει ειναι ολα μαζι

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: