Πέμπτη, 19 ΜαΐουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Ούτε ένα ευρώ δεν έχει εγκριθεί για γήπεδο στον Βοτανικό!

Λόγια, λόγια, λόγια… Η επικοινωνιακή μηχανή πήρε πάλι εμπρός από την Κυριακή το βράδυ με το ρεπορτάζ της εκπομπής Total Football στο Opentv. Μέσα σε αυτές τις μέρες ακούσαμε ξανά για κλειδωμένες χρηματοδοτήσεις, για δημοπρατήσεις που έρχονται τον Γενάρη κλπ. Μέχρι και για γήπεδο χωρητικότητας 40 χιλιάδων θέσεων διαβάσαμε μαζί με εξυπνακίστικες ατάκες του δημάρχου Αθηναίων του στυλ “Όποιος δεν είναι με την Διπλή Ανάπλαση, είναι γαύρος.”

Παρά την ομοβροντία που ξεκίνησε ξανά η αλήθεια δείχνει να είναι εντελώς διαφορετική.

Από την αρχή αυτής της υπόθεσης έχουμε εστιάσει στο κομμάτι της χρηματοδότησης του γηπέδου στον Βοτανικό καθώς έχουμε τρομερές αμφιβολίες σε σχέση με τα χρήματα και το κατά πόσο είναι εξασφαλισμένα ή όχι.

Μάλιστα έχουμε τονίσει αρκετές φορές ότι: “Αιτήσεις χρηματοδότησης βλέπουμε. Εγκρίσεις χρηματοδότησης ούτε μια.”

Πάμε λοιπόν στα “φρέσκα”:

Την Δευτέρα 13/12 έγινε γνωστό ότι ο Δήμος Αθηναίων θα ζητήσει άλλα 26 εκατομμύρια για το γήπεδο ποδοσφαίρου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από τα αρχικά 89.

Υποτίθεται ότι τα αρχικά 89 εκατομμύρια είχαν ήδη εγκριθεί και ήταν… πάνω στο τραπέζι, όπως μας είπε και ο χαχόλος Άδωνις Γεωργιάδης στο Opentv.

Με βάση όμως την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων αυτό που αιτείται ο Δήμος δεν είναι να εγκριθούν 26 εκατομμύρια έξτρα του αρχικού κόστους αλλά συνολικά 115 εκατομμύρια (!).

Πράγμα που σημαίνει με λίγα λόγια πως αυτή τη στιγμή που μιλάμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ.

Γι’ αυτό φωνάζουμε συνεχώς ότι αιτήματα για λεφτά βλέπουμε αλλά εγκρίσεις πουθενά…

9 Comments

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: