Δευτέρα, 30 ΙανουαρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Πως ο Μπακογιάννης θα επιχειρήσει την κατεδάφιση της Λεωφόρου από την πίσω πόρτα…

Ο πάντα καλά ενημερωμένος χρήστης του Twitter @monoleoforos μέσα από ένα thread ανέπτυξε το σκεπτικό που εξυφαίνεται από τον Δήμο της Αθήνας για την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης χωρίς την κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό με ταυτόχρονο γκρέμισμα της Λεωφόρου.

Πριν παραθέσουμε το κείμενο πρέπει να επισημάνουμε ότι ο γνωστός “βοτανολάγνος” πριν περίπου δέκα μέρες ανέφερε ότι η Διπλή Ανάπλαση θα προχωρήσει πάση θυσία ανεξαρτήτως του Παναθηναϊκού και ο Σύλλογος θα πρέπει να αποφασίσει αν θα είναι μέρος του project ή όχι.

Επίσης οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ο Μπακογιάννης σε συνέντευξη του στο sdna.gr και τον Βασίλη Βέργη είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γκρεμιστεί η Λεωφόρος πριν την κατασκευή του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό.

Το κείμενο έχει ως εξής:

“Προσέξτε τί σημαίνουν όσα είπε τη Δευτέρα ο Τσιατσιάμης (δεξί χέρι του Μπακογιάννη, γενικός γραμματέας του δήμου της Αθήνας).

Σημαίνουν ότι: στη ΛΕΩΦΟΡΟ θα κατεδαφιστεί το γήπεδο & θα αναπλαστεί όλη η περιοχή (εννοείται ΧΩΡΙΣ ΓΗΠΕΔΟ πια) και ΧΩΡΙΣ να έχει ολοκληρωθεί γήπεδο στη χαβούζα…

Αυτά τα έργα “δημοσίων υποδομών” που είπε ο Τσιατσιάμης θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα “έκτακτο ταμείο” (περιορισμένης χρονικής διάρκειας), όπου έχει πολύ σφιχτό χρονοδιάγραμμα. Ο δήμος θέλει να πάρει αυτά τα λεφτά, για να μην τα χάσει οριστικά.

Με απλά λόγια η διαδικασία είναι:

Ένα έργο εγκρίνεται και μετά -ανά τακτά διαστήματα (π.χ. 6μηνο)- ο δήμος πρέπει να παρουσιάζει απτή πρόοδο έργων για να εισπράξει την επόμενη δόση. Η εκταμίευση κάθε δόσης θα γίνεται μόνο όταν ο δήμος θα ολοκληρώνει τα έργα για τα οποία δόθηκαν λεφτά στην, αμέσως, προηγούμενη δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο σχεδιασμός του Μπακογιάννη είναι να παίρνει αυτά τα λεφτά και να ολοκληρώσει τα συνοδά έργα (έως το 2024 που είπαν), ώστε πλέον να εκβιάζει τον Παναθηναϊκό με το επιχείρημα ότι “τώρα ξεκίνησαν τόσα έργα, δεν μπορούμε να σταματήσουμε”. Αυτός όμως, όλο και θα προχωράει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τη φάση που θα βρίσκεται η κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων και κυρίως του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Γιατί; Γιατί τα λεφτά για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου θα προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που σημαίνει εκταμίευση των συνολικά 90 εκ. (ή και περισσότερων εκ. ευρώ μετά την άνοδο της τιμής των πρώτων υλών) ούτε σε 6-7 χρόνια. Ιδού τί θα συμβεί, όταν ο Μπακογιάννης θα πρέπει να πάρει τα λεφτά της δόσης από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα έργα ανάπλασης της ΛΕΩΦΟΡΟΥ (= ΚΑΙ την κατεδάφιση του γηπέδου). Λίγο πριν, ο δήμος θα έχει κανονίσει να λάβει μία ανεπαρκή εκταμίευση (κάποιων λίγων εκ. ευρώ) από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Με αυτά τα -σχετικά- λίγα χρήματα, ο δήμος θα προχωρήσει κατευθείαν σε κάποια έργα στο οικόπεδο που προορίζεται να κατασκευαστεί το ΔΗΜΟΤΙΚΟ γήπεδο Ελαιώνα. Αμέσως θα αρχίσουν τα γνωστά: “μπήκαν οι μπουλντόζες” και θα επακολουθήσει προπαγανδιστικός ορυμαγδός από το ΣΥΝΟΛΟ των media. Με στόχο να υλοποιηθεί -χωρίς αντιδράσεις- η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ της Λεωφόρου. Εάν γίνει αυτό, θα σημάνει το τέλος του Παναθηναϊκού για δύο λόγους:

α) Θα έχει χάσει οριστικά το γήπεδό του στη ΛΕΩΦΟΡΟ, χωρίς να πάρει ούτε ένα ένα ευρώ

β) Θα είναι, πια, έρμαιο στις ορέξεις και δυνατότητες του ελλ. κράτους εάν θα μπορεί να βρει τα υπόλοιπα χρήματα που θα απαιτούνται για την ολοκλήρωση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ γηπέδου Ελαιώνα.

Συνεπώς η μεθόδευση Μπακογιάννη είναι διπλή:

Πρώτον, τα ήδη 16 χρόνια αιχμαλωσίας του Παναθηναϊκού στη Διπλή Ανάπλαση να επεκταθούν επ’ αόριστον.

Δεύτερον, να κατεδαφίσει τη ΛΕΩΦΟΡΟ έως το 2024.”

6 Comments

  • ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ

    Οσο κι αν είμαι σιγουρος για τις μεθοδεύσεις του Δήμου, εχω την αισιοδοξία, ότι δε θα χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτά τς στάδια εξελίξεων. Ελπίζω να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ΑΠΕΜΠΛΟΚΗΣ του ΠΑΟ σπό αυτό το καταστροφικό σχέδιο!

  • hristos

    μην τσμπατε ρε παιδια το 2023 ληγει η θητεια τους και ειναι κατι που επισημανθηκε το δημοτικο συμβουλιο απο τις δημοτικες παραταξεις

  • HRISTOS APO IRAKLEIO

    για οσου δε γνωριζουν ο βοτανικολαγνος εχει ανοιξει σελιδα στο facebook με τιτλο γηπεδο μονο στο βοτανικο ο ιδιος βεβαια το αρνειται αλλα το εχουν παρει ολοι χαμπαρι το σουργελο και του κανουν καζουρα στη σελιδα

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: