Τετάρτη, 29 ΙουνίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Eπιβεβαιώνονται οι επαφές FIBA με NBA

Επιτέλους… διάλογος! Η FIBA επιβεβαιώνει πως στα μέσα Σεπτεμβρίου έγινε συνάντηση με τον Τζόρντι Μπερτομέου, CEO της Ευρωλίγκας, στην οποία προσκλήθηκε και συμμετείχε και το ΝΒΑ με το οποίο η παγκόσμια ομοσπονδία έχει συνεργασία.

Από πλευράς FIBA γίνεται σαφές πως δεν υπάρχει ζήτημα δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής λίγκας υπό την αιγίδα του ΝΒΑ, όπως είναι η BAL στην Αφρική, κάτι που ανέφερε σε δημοσίευμά της η Marca. Είναι ωστόσο προφανές πως η παγκόσμια ομοσπονδία επιθυμεί να βρεθεί μια λύση ως προς τη σύγκλιση του διασπασμένου ευρωπαϊκού μπάσκετ και έφερε στο τραπέζι των συζητήσεων και το ΝΒΑ.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν να ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις επί του θέματος τους επόμενους μήνες. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό και με τη διαφαινόμενη απομάκρυνση του Τζόρντι Μπερτομέου από την Ευρωλίγκα, ενός ανθρώπου που ήταν αρνητικός σε οποιαδήποτε συναινετική λύση με την FIBA, ανοίγει το δρόμο για να μπει ένα τέλος στη διάσπαση του ευρωπαϊκού μπάσκετ, πιθανώς με την αρωγή και την τεχνογνωσία του ΝΒΑ.

πηγή: sport-fm.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: