Πέμπτη, 30 ΙουνίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Η Διπλή Ανάπλαση και ο περιβόητος κύριος Ακριτίδης

Όσο ψάχνει κανείς την υπόθεση της Διπλής Ανάπλασης μπορεί να ανακαλύψει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία αλλά ταυτόχρονα και πολλά παράλογα που σε οποιαδήποτε χώρα του δυτικού κόσμου δεν τα συναντάει κανείς.

Για ακόμη μια φορά ο χρήστης του Twitter monoleoforos που ασχολείται σε βάθος με το θέμα του γηπέδου έφερε στο φως μια μικρή γραφειοκρατική ιστορία της υπόθεσης με κεντρικό πρόσωπο το μέλος του ΔΣ του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κύριο Χρόνη Ακριτίδη.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά:

Στις 28 Απριλίου 2021 συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ανώνυμης Εταιρίας “Ανάπλαση Αθήνας”.

Να θυμίσω ότι σ’ αυτή την Εταιρία:

 • πρόεδρος είναι ο Μπακογιάννης
 • δ/νων σύμβουλος ο Ακριτίδης (που ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ είναι και μέλος της διοίκησης του Α.Ο.).

Σε αυτή τη συνεδρίαση η διοίκηση της Εταιρίας εγκρίνει να συναφθεί (υπογραφεί) προγραμματική σύμβαση με το δήμο Αθηναίων για “υποστηρικτικά έργα” κλπ. στη χαβούζα στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης (ποσό: 607.600 ευρώ).

Διαβάστε παρακάτω τα πρακτικά στα σημεία που έχω υπογραμμίσει, για να γελάσετε.

Πάμε να δούμε τί έγινε περίπου ένα μήνα μετά…

Ο Ακριτίδης εισηγείται:
-να συναφθεί (υπογραφεί) η σύμβαση,
-να πάρει εξουσιοδότηση να την υπογράψει ο ίδιος,
-και να πάρει, επίσης, εξουσιοδότηση να ορίζει ο ίδιος τους εκπροσώπους της Εταιρίας στην “επιτροπή παρακολούθησης”.

Η Εταιρία (η “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.”) βγάζει ένα Δελτίο Τύπου (31 Μαίου 2021) που γράφει ότι “υπεγράφη η σύμβαση” κλπ. Έβγαλε το Δελτίο Τύπου για να είναι τυπικά καλυμμένη (καθώς πρόκειται για Εταιρία του ελληνικού δημοσίου) όμως ταυτόχρονα ο μηχανισμός του Μπακογιάννη.

Φροντίζει μάλιστα αυτό το Δελτίο Τύπου να μην παίξει πουθενά στα media. Κι έτσι όλα είναι “τυπικά σωστά”.


Η συνέχεια είναι ότι -όταν χρειάστηκε τροποποίηση των άρθρων 4 και 9 της σύμβασης- συνεδρίασε ξανά το Δ.Σ. της Εταιρίας στις 13 Ιουλίου 2021, και μαντέψτε ποιος έλαβε την εξουσιοδότηση να υπογράψει.

Ο Ακριτίδης!!!


Για να το συνοψίσουμε:

Ακριτίδης εισηγείται, Ακριτίδης εξουσιοδοτείται, Ακριτίδης υπογράφει για έργα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης!

ΥΓ. Και αυτός ο τύπος είναι μέλος της διοίκησης του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ…

7 Comments

 • pao29

  ρε λεωφορος τι νοημα εχουν ολα αυτα οταν δε υπαρχει χρημα τοσο για το γηπεδο οσο και για το εμπορικο θα ρισκαρω να κανω μια προβλεψη ουτε οκτωβρη βλεπω να γινεται γσ

 • kapetanios

  ειμαι τρομερα περιεργος να δω τη συμβαση με το δημο την οποια και τα 4 μελη της νομικης επιτροπης τη χαρακτηρισαν απαραδεκτη και τη γυρισαν 2 φορες πισω μεσα στο ιουλη το ενστικτο μου μου λεει οτι διαβαζοντας αυτη τη συμβαση θα μας φυγουν και τα λιγοστα μαλλια πυ μας εχουν απομεινει

 • ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ

  έγινε ρε σδνα? ΕΝΟΙΚΙΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ?
  Σωπάτε κάλε, πέφτουμε απ τα σύννεφα..
  ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ

 • pao29

  ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΚΥΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΟΙΚΙΟ ΣΤΗ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: