Κυριακή, 27 ΝοεμβρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Το ματς στα Γιάννενα φωνάζει για τριπλέτα στο κέντρο…

Μετά το εκκωφαντικό 4-0 κόντρα στον Απόλλωνα χωρίς να λάμψει, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την προετοιμασία του εν όψει του Σαββατιάτικου ματς στα Γιάννενα απέναντι στον ΠΑΣ.

Κρατάμε ως πολύ θετικό το γεγονός ότι δεν υπάρχει ευφορία στην ομάδα και τον κόσμο. Άπαντες έχουν αντιληφθεί πως η εμφάνιση δεν ήταν τόσο καλή παρά το εύρος του σκορ και ότι υπάρχουν αδυναμίες ειδικά στο μεσοαμυντικό κομμάτι.

Μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα αναφέραμε ότι το δίδυμο Πέρεθ-Μαουρίσιο είναι αργό σε επιστροφές αλλά ταυτόχρονα εξυπηρετεί την ομάδα στην επιθετική της ανάπτυξη. Από την άλλη ο Αλεξανδρόπουλος προσφέρει τρεξίματα και ενέργεια αλλά δεν έχει ακόμη σε καλό επίπεδο τις πάσες του.

Την ίδια στιγμή τα κενά στο κέντρο της άμυνας φωνάζουν καθώς Βέλεθ και Σάρλια δεν φαίνεται να κουμπώνουν αλλά ταυτόχρονα η ομάδα θα πρέπει να πορευτεί με αυτούς μέχρι να επιστρέψει ο Μπαρτ Σένγκεφελντ από τον τραυματισμό του.

Ο Αχιλλέας Πούγγουρας κάνει κανονικά προπονήσεις αλλά είναι πίσω από πλευράς ρυθμού καθώς δεν μπόρεσε να βγάλει ολόκληρη την προετοιμασία το καλοκαίρι.

Έτσι γίνεται αντιληπτό πως σε ένα ματς με έναν δύσκολο αντίπαλο που έχει πληγώσει τον Παναθηναϊκό ουκ ολίγες φορές, τα κενά στην άμυνα θα πρέπει κάπως να σουλουπωθούν και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με έναν τρόπο:

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να αφήσει για λίγο στην άκρη το 4-2-3-1 και να εξετάσει το 4-3-3 τοποθετώντας τον Ρούμπεν μπροστά από τους Βέλεθ και Σάρλια και τους Αλεξανδρόπουλο Μαουρίσιο εσωτερικούς μέσους.

Έτσι η ομάδα θα γεμίσει το κέντρο της έχοντας ταυτόχρονα και τα πολύτιμα τρεξίματα του Αλεξανδρόπουλου και την ποιότητα του Μαουρίσιο και τον Πέρεθ που είναι κομμένος και ραμμένος να παίζει ως καθαρό εξάρι “άγκυρα” στο 4-3-3.

Επίσης με αυτόν τον σχηματισμό οι αποστάσεις που θα κληθούν να καλύψουν οι χαφ μικραίνουν και άρα δεν κινδυνεύουμε να δούμε τον Μαουρίσιο ή τον Πέρεθ να εξαντλούν από νωρίς τις δυνάμεις τους ή να βρίσκονται εκτεθειμένοι στις αντεπιθέσεις που σίγουρα θα βγάλουν οι Γιαννιώτες.

Συνάμα οι Σάρλια και Βέλεθ (που θα πιεστούν πάρα πολύ από τους Περέα και Κόντε) έχοντας μπροστά τους τον Πέρεθ θα μπορούν και πιο εύκολα να δώσουν με σιγουριά την πρώτη πάσα αλλά και να έχουν τον Ισπανό χαφ να τους βοηθά στα μαρκαρίσματα.

Αυτά τα ζητήματα βέβαια δεν θα υπήρχαν αν ο Παναθηναϊκός αποκτούσε ένα γρήγορο στοπερ που να μπορoύσε να κουμπώσει δίπλα στον Βέλεθ και να ανεβάζει με περισσότερη ευκολία πιο ψηλά την γραμμή άμυνας ο Γιοβάνοβιτς χωρίς η ομάδα να κινδυνεύει να γίνει παιδική χαρά στην πρώτη αντεπίθεση του αντιπάλου….

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: