Πέμπτη, 30 ΙουνίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Τι λέει η πλευρά του Παναθηναϊκού για την υπόθεση Μαουρίσιο

Mύλος προέκυψε στον Παναθηναϊκό μετά τις δηλώσεις του μάνατζερ του Μαουρίσιο πως έφερε πρόταση στον Παναθηναϊκό ύψους 500 χιλιάδων ευρώ έπειτα από εντολή του Γιάννη Αλαφούζου και η οποία τελικά απορρίφθηκε από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο ρεπόρτερ Κώστας Μανωλιουδάκης με άρθρο του στο sdna.gr αποτύπωσε την θέση της ΠΑΕ σχετικά με το ζήτημα και την εκδοχή που δίνει εκείνη σε σχέση με τα όσα συνέβησαν.

Το δημοσίευμα αναλυτικά έχει ως εξής:

Εκ πρώτης όψεως, μπορεί να είναι, πράγματι, οξύμωρο να απορρίπτεται από τον Παναθηναϊκό πρόταση ύψους 504 χιλ. ευρώ (600 χιλ. δολάρια), για έναν παίκτη 33 ετών, όπως ο Ζοσέ Μαουρίσιο, όπως συνέβη στην παρούσα μεταγραφική περίοδο όταν η Νταμάκ από τη Σαουδική Αραβία κατέθεσε επίσημη προσφορά στο τριφύλλι. 

Πλην όμως, υπάρχουν αρκετές πτυχές γύρω από τη συγκεκριμένη περίπτωση και το τι πραγματικά συνέβη έως ότου φτάσουμε στην άκρη του νήματος. Το SDNA έψαξε σε βάθος την υπόθεση του Βραζιλιάνου άσου και στο πλαίσιο του ρεπορτάζ προκύπτουν τα εξής: 

Η Νταμάκ κατέθεσε επίσημη πρόταση 504 χιλ. ευρώ (600 χιλ. δολάρια) για την απόκτηση του Ζοσέ Μαουρίσιο την Κυριακή, 29 Αυγούστου. Εξ αυτών οι 400 χιλ. ευρώ θα πήγαιναν στο ταμείο του Παναθηναϊκού και οι 100 χιλ. ευρώ στους εμπλεκόμενους ατζέντηδες.  

Η πρόταση αυτή προέκυψε ελάχιστες ώρες πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος, ενώ το… θρίλερ Παλάσιος βρίσκονταν ακόμη στον αέρα. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αρνήθηκε κατηγορηματικά να δώσει τη συγκατάθεση του και έθεσε βέτο στη διοίκηση. 

Αυτό συνέβη, πρώτον, επειδή δεν ήταν 100% βέβαιο ότι θα είχε οριστικοποιηθεί με αίσιο τρόπο για το τριφύλλι η μεταγραφή του Αργεντινού εξτρέμ, η οποία εάν ναυαγούσε θα είχε επιφέρει κλυδωνισμούς και ταυτόχρονα θα έπρεπε να αναζητηθεί άλλος εξτρέμ, αλλά και να γίνει και επιπλέον ψάξιμο για τον αντί-Μαουρίσιο. 

Και, δεύτερον, διότι εκτιμήθηκαν ως ελάχιστα τα χρονικά περιθώρια για την εξεύρεση κεντρικού μέσου, μέσα σε ελάχιστα 24ωρα, με τον κίνδυνο βιαστικής επιλογής υπό την πίεση του χρόνου και με μοναδική ουσιαστική διέξοδο την αβεβαιότητα των επιλογών από την αγορά των ελεύθερων. 

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού είχε, πράγματι, διαμηνύσει στον ατζέντη του ποδοσφαιριστή, Πιέρ Φερνάντες, ότι είναι θετικά διακείμενη στο να τον παραχωρήσει εάν προκύψει πρόταση με ποσό ανάλογο με αυτό που ήρθε στο… 89’ της μεταγραφικής περιόδου. Και αυτό δεν ήταν… αποτυπωμένο μόνο σε προφορικό επίπεδο, αλλά και γραπτώς! 

Στο συμβόλαιο, δηλαδή, του Μαουρίσιο υπήρχε ρήτρα ύψους 500 χιλ. ευρώ για να αποχωρήσει σε όποια ομάδα του εξωτερικού ήθελε, με την ειδοποιό διαφορά ότι είχε ισχύ έως τις 30 Ιουλίου! 

Ο λόγος της συγκεκριμένης ημερομηνίας στη ρήτρα του συμβολαίου του, ήταν προφανής. Να υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος για να γίνει σωστή επιλογή (με το μικρότερο δυνατό ρίσκο, πιο σωστά) του αντικαταστάτη του. 

Το χρονικό όριο πέρασε. Η πρόταση έφτασε περίπου ένα μήνα αργότερα, στις 29 Αυγούστου, ο Γιοβάνοβιτς είπε όχι για τους λόγους που προαναφέραμε και οι πράσινοι ασπάστηκαν και τήρησαν την επιθυμία του προπονητή τους, ως όφειλαν, αγνοώντας τα οικονομικά οφέλη της πώλησης και του συμβολαίου του (550 χιλ. ευρώ, χωρίς την εφορία). 

Προφανές είναι επίσης ότι εάν ο Μαουρίσιο φέρει τον Γενάρη παρόμοιου τύπου προσφορά, τότε ο Παναθηναϊκός θα την κάνει αποδεκτή, έχοντας επάρκεια χρόνου για να τον αντικαταστήσει.  

Από εκεί και πέρα, η πλευρά του 33χρονου Βραζιλιάνου μέσου και ειδικότερα ο ατζέντης του, Πιέρ Φερνάντες, είναι λογικό να εκνευρίστηκε από την απόρριψη της πρότασης που έφερε από τη Σαουδική Αραβία στον Παναθηναϊκό, εξαιτίας του εύρους των χρημάτων του deal. 

Πολύ περισσότερο, δε, εάν ευσταθεί η φήμη που κυκλοφορεί ευρέως στην πιάτσα των μάνατζερ και σύμφωνα με την οποία ο Βραζιλιάνος ατζέντης θα έβγαζε προμήθεια 800 χιλ. ευρώ (!) από το πλουσιοπάροχο ετήσιο συμβόλαιο των 2.8 εκατ. ευρώ που προσφέρθηκε στον Μαουρίσιο από την Νταμάκ. 

Παρεμπιπτόντως, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ για το θέμα του Μαουρίσιο, προέκυψε και μία επιπλέον πληροφορία που αφορούσε τον συγκεκριμένο ατζέντη και είχε να κάνει με τη μεταγραφή του Ματέους Βιτάλ. 

Στις πρώτες επαφές με την Κορίνθιανς για τον 23χρονο μεσοεπιθετικό, ο Παναθηναϊκός είχε αναφέρει το όνομά του για την εκπροσώπηση του παίκτη, αλλά η βραζιλιάνικη ομάδα, αφενός δεν ήθελε ούτε να το ακούσει, αφετέρου ενημέρωσε τους πράσινους ότι είναι άλλος ο εκπρόσωπος που διατηρεί τα δικαιώματα του Βιτάλ, με τον οποίο έκλεισε τελικά και η συμφωνία της απόκτησης του.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: