Σάββατο, 28 ΙανουαρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Αλαλούμ με Μαουρίσιο και παλινωδίες Αλαφούζου!

Ο ατζέντης του Μαουρίσιο, Πιερ Φερνάντες, σε δηλώσεις του στο SPORT24 ξετυλίγει το κουβάρι της πρότασης ζωής που κατατέθηκε από την Νταμάκ και που παρά την επιθυμία του 33χρονου μέσου να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία, αλλά και την σχετική πρότερη “εντολή” που υπήρχε από τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού για εύρεση ομάδας, δεν έγινε δεκτή ύστερα από “βέτο” του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Aναλυτικότερα ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου δήλωσε τα εξής:

“Το περασμένο φθινόπωρο, όταν υπήρχε η διαπραγμάτευση με τον Παναθηναϊκό, ο Μαουρίσιο είχε πρόταση και από την Αλ Αϊν της Σαουδικής Αραβίας, η οποία του έδινε 1,7 εκατ. ευρώ τον χρόνο για διετές συμβόλαιο. Τότε όμως, ο Μαουρίσιο ήθελε να μείνει στην Ελλάδα, προτιμούσε να παίξει στον Παναθηναϊκό, έναν πολύ μεγάλο και φημισμένο σύλλογο για κάθε Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή.

Φυσικά ενημερώσαμε τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού γι’ αυτή την πρόταση και του ζητήσαμε, στην τελική επαφή που είχαμε στο σπίτι του, αν και εφόσον έρχονταν μια πρόταση από την Αραβία στο τέλος της σεζόν και ο Μαουρίσιο ήθελε να πάει, τότε ν να μην στέκονταν εμπόδιο.

Ο ίδιος αναγνώρισε πως σε κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να επέμβει και μας έδωσε τον λόγο του πως αν ο Μαουρίσιο ήθελε να φύγει έχοντας στα χέρια του μια πρόταση που θα διασφάλιζε οικονομικά τη ζωή του, δεν θα έβαζε εμπόδια. Δεν αποτυπώθηκε σε κανένα συμβόλαιο, ήταν μια συμφωνία κυρίων”, τονίζει ο Φερνάντες δίνοντας το πρώτο σκέλος αυτής της υπόθεσης.

Οταν τελείωσε το πρωτάθλημα, ο Μαουρίσιο με ενημέρωσε πως είναι καλά στην Αθήνα, η οικογένειά του περνάει καλά και ο ίδιος αισθάνεται άνετα στον Παναθηναϊκό, οπότε ό,τι είχαμε συζητήσει το περασμένο φθινόπωρο, δεν χρειάζονταν να ενεργοποιηθεί. Ενημερώσαμε τη διοίκηση του Παναθηναϊκού πως ο Μαουρίσιο παραμένει και δεν ασχοληθήκαμε με τίποτα διαφορετικό έκτοτε.

Στα μέσα Αυγούστου όμως, ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού επικοινώνησε μαζί μου, ζητώντας να βρω ομάδα για τον Μαουρίσιο, λέγοντάς μου πως ήθελε και 500.000 ευρώ ώστε αυτά τα χρήματα και αυτά που προβλέπονταν στο συμβόλαιο του Μαουρίσιο να τα αξιοποιούσε για να φέρει έναν επιθετικό στην ομάδα.

Ξαφνιάστηκα, ήταν κάτι που δεν περίμενα, αλλά κινητοποιήθηκα και έτσι στις 29 Αυγούστου έφτασε η πρόταση της Νταμάκ, Πρόταση 600.000 δολαρίων (505.000 ευρώ) στον Παναθηναϊκό. Το σημαντικότερο όμως ήταν πως προσφέρονταν στον Μαουρίσιο 2,8 εκατ. ευρώ τον χρόνο για διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Όπως φαντάζεστε, για έναν 33χρονο ποδοσφαιριστή, μια τέτοια πρόταση είναι ευκαιρία ζωής, αφού του δίνεται η δυνατότητα της απόλυτης εξασφάλισης του ίδιου και της οικογένειας του για το υπόλοιπο της ζωής τους. Σε δύο χρόνια ο Μαουρίσιο θα εισέπραττε 10 φορές περισσότερα χρήματα απ’ όσα θα εισπράξει στον τελευταίο του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό”.

Και η κατάληξη της ιστορίας σύμφωνα με τον ατζέντη του Μαουρίσιο: “Ο Μαουρίσιο εξήγησε την κατάσταση στον προπονητή του Παναθηναϊκού, ζητώντας του να καταλάβει τι πρόταση ζωής είχε στα χέρια του και να τον αφήσει να φύγει. Ο προπονητής όμως ήταν ανένδοτος και δεν ήθελε να ακούσει το παραμικρό. Μετά από αυτό, τόσο ο Μαουρίσιο όσο και εγώ προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, αλλά δεν μας απάντησε ποτέ μέχρι την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, προφανώς έχοντας ενημερωθεί για την απόφαση του προπονητή”.

“Ο Μαουρίσιο είναι πολύ στενοχωρημένος. Ποιος δεν θα ήταν; Δεν περίμενε συνολικά τέτοια αντιμετώπιση. Είναι επαγγελματίας και γι’ αυτό ήταν σίγουρος πως θα σεβόντουσαν την επιθυμία του και θα αναγνωρίζονταν και από άλλους επαγγελματίες η ευκαιρία που του παρουσιάστηκε να εξασφαλίσει την οικογένειά του”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: