Σάββατο, 28 ΙανουαρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης Παλάσιος

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως στον Παναθηναϊκό υπάρχει τεράστια ανακούφιση σε σχέση με τη μεταγραφή του Σεμπάστιαν Παλάσιος. Οι πράσινοι κατάφεραν στα 45 λεπτά πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου να ολοκληρώσουν μια σπουδαία μεταγραφή και να αναβαθμίσουν τα άκρα της επίθεσης.

Ενδιαφέρον βέβαια έχει και το οικονομικό σκέλος της όλης ιστορίας.

Πιο συγκεκριμένα το κόστος της μεταγραφής έφτασε στα 1.750.000 δολαρία ή 2 εκατ. ευρώ.

Οι Αργεντίνοι, έχοντας πολύ μεγάλα χρέη, είχαν αθετήσει έναν ειδικό όρο στην μεταξύ τους συμφωνία με την Πατσούκα για τον Παλάσιος, σύμφωνα με τον οποίο αν ο Αργεντινός έπιανε έναν συγκεκριμένο αριθμό αγώνων, τότε αυτομάτως η Ιντεπεντιέντε θα αγόραζε ένα επιπλέον 25% των δικαιωμάτων του με 1 εκατ. ευρώ, φτάνοντας στο 75% το ποσοστό των δικαιωμάτων του παίκτη.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ, παρά το γεγονός πως ο Παλάσιος έπαιξε σε πολύ περισσότερους από τους προσυμφωνημένους αγώνες (65%). 

Η παρούσα διαπραγμάτευση ήταν βούτυρο στο ψωμί της Πατσούκα, που βγήκε μπροστά και ξεκίνησε επιθετικά τις επαφές, λέγοντας στους Αργεντινούς: «εάν πάρετε 800 χιλ. από τον Παναθηναϊκό θα πρέπει  πρώτα να μας τα δώσετε και μετά θα μας χρωστάτε 200 χιλ. για να φτάσετε το 1 εκατ που δεν μας έχετε πληρώσει»

Κάπου εκεί η υπόθεση άρχισε να σκαλώνει.

Ο Παναθηναϊκός αύξησε τη συνολική προσφορά του, είπε «αυτά είναι τα χρήματα που δίνουμε και τέλος», αφήνοντας τις δυο ομάδες να βρουν μεταξύ τους τη μοιρασιά.

Εν τελεί, οι Λατίνοι τα βρήκαν στο 1.75 εκατ. δολάρια (800 χιλ. η Ιντεπεντιέντε και 950 χιλ. η Πατσούκα, καθαρά). 

Οι Μεξικάνοι παραιτήθηκαν από τη ρήτρα που είχαν με την Ιντεπετιέντε, ενώ ο Παναθηναϊκός ανέλαβε να πληρώσει και τους φόρους που αναλογούν στη μεταγραφή, αυξάνοντας το συνολικό ποσό δαπάνης κοντά στα 2 εκατ. ευρώ.

Μετά από διαδοχικές διαπραγματεύσεις και τον χρόνο να λειτουργεί ως δαμόκλειος σπάθη, το τριφύλλι κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που υπήρχαν και έφτασε οριστικά στο deal της μεταγραφής του 29χρονου εξτρέμ. 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: