Πέμπτη, 19 ΜαΐουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Χρηματοδότηση Βοτανικού: Από αιτήσεις πάμε καλά. Στις εγκρίσεις τα χαλάμε…

Αργά το απόγευμα της Κυριακής υπήρξαν νέα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το Υπουργείο Περιβάλλοντος ζήτησε από το Υπουργείο Ανάπτυξης περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Γενικότερα παρατηρούμε μια αναθέρμανση του ζητήματος της Διπλής Ανάπλασης που είναι καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα, καθώς στην Ελλάδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν κινείται ποτέ τίποτα.

Είμαστε ενδεχομένως το μόνο σαιτ που ασχολείται με τον Παναθηναϊκό και από την πρώτη στιγμή έχουμε εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο χρηματοδότησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό.

Θα παρουσιάσουμε το ζήτημα από την αρχή και θα δούμε αναλυτικά τι έχει παιχτεί όλους αυτούς του μήνες στο ερώτημα “που θα βρείτε τα λεφτά για το γήπεδο;”

Στην αρχή της όλης ιστορίας άπαντες μας έλεγαν ότι τα χρήματα για το γήπεδο θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κορονοϊό. Τότε είχαμε επισημάνει ότι το συγκεκριμένο ταμείο δεν χρηματοδοτεί ανεγέρσεις αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η κυβέρνηση συμπεριέλαβε στους φακέλους της προς το συγκεκριμένο ταμείο και το γήπεδο στον Βοτανικό με την τελική απόφαση της αρμόδιας ευρωπαϊκής επιτροπής να είναι αρνητική.

Στη συνέχεια ακολούθησαν φήμες πως το γήπεδο θα γίνει με λεφτά που θα προέλθουν από το ΕΣΠΑ. Πρώτοι εδώ είχαμε παρουσιάσει ηχητικό με τον Γιάννη Αλαφούζο να αναφέρει πως το 2012 προσπάθησε να χρηματοδοτήσει το γήπεδο μέσω του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού εργαλείου αλλά και εκεί η απάντηση που έλαβε από τον τότε Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη ήταν αρνητική.

Ενώ λοιπόν το θέμα άρχισε να βαλτώνει επικοινωνιακά, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ανέφερε ότι ο Δήμος της Αθήνας κατέθεσε έτοιμα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την έγκριση της χρηματοδότησης του γηπέδου μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Το συγκεκριμένο Υπουργείο δεν βρισκόταν στα συμβαλλόμενα μέρη του MoU του Νοεμβρίου και η συγκεκριμένη κίνηση μας γέννησε ερωτηματικά. Εμείς και πάλι είχαμε τονίσει πως το ΠΔΕ είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο εξαιρετικά δύσκαμπτο και με μεγάλες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Ταυτόχρονα ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας ποτέ δεν μίλησε δημόσια για το θέμα της χρηματοδότησης του γηπέδου.

Έτσι φτάσαμε στα πιο πρόσφατα νέα, όπου το Υπουργείο Περιβάλλοντος πετάει ξανά το μπαλάκι στο Υπουργείο Ανάπτυξης του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τα χρήματα για την κατασκευή του γηπέδου.

Ουσιαστικά έχουμε επανάληψη του σεναρίου με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Στο πρώτο σενάριο ο δήμος Αθηναίων έστειλε αίτημα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το θέμα του γηπέδου και όλοι ανέμεναν την έγκριση των κονδυλίων από εκεί, κάτι το οποίο δεν έγινε τελικά.

Στο δεύτερο σενάριο έχουμε ένα πάλι νέο αίτημα του Υπουργείου Περιβάλλοντος αυτή τη φορά, προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για την χρηματοδότηση του έργου.

Γενικότερα από αιτήματα πάμε καλά. Στις εγκρίσεις τα χαλάμε λίγο αλλά δεν πειράζει…

Καλοκαίρι έχουμε άλλωστε…

11 Comments

 • kapetanios

  ΛΕΩΦΟΡΟς ΘΑ ΒΡΕΙ Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΟΣ ΤΗ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΔΕΙΑΣΑΝ

 • pao29

  ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥΚΟ ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑ 2 ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ

 • Sotiris

  Αν και θεωρώ τον Βοτανικό με διαφορά τη χειρότερη δυνατή κατάληξη για το γηπεδικό από άποψη τοποθεσίας (Λεωφόρος > Γουδί >>>> ΟΑΚΑ >>>> Βοτανικός), είμαι διατεθειμένος να δεχθώ την εξορία στη χαβούζα αν γίνουν αποδεκτές οι παρακάτω τροποποιήσεις στους όρους:

  1) Βασική και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για την μετακόμιση Α.Ο. και ποδοσφαίρου στον Βοτανικό είναι η Λεωφόρος να παραμείνει στον ΠΑΟ και να ενταχθεί στο πλάνο της ΔΑ με διαφορετικό τρόπο. Αντί λοιπόν να μετατραπεί σε “μουσείο” (γελάνε και οι πέτρες), να μετατραπεί σε σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ 20.000 θέσεων με εμπορικές χρήσεις + κλειστό 5.000 θέσεων για βόλεϊ κλπ (και ΟΧΙ 3.000 όπως είναι στον Βοτανικό, που με το ζόρι πληρεί τα ΤΩΡΙΝΑ χαμηλότερα δυνατά κριτήρια CEV). Μπορεί σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο να είναι δύσκολο να γίνει στη Λεωφόρο χωρίς να πάνε αλλού τα σχολεία, αλλά σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ + κλειστό βόλεϊ γίνονται ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ εντός του διαθέσιμου χώρου. Εδώ ΔΕΝ υπάρχουν δικαιολογίες. Με αυτόν τον τρόπο λύνουμε το θέμα σε μπάσκετ και βόλεϊ που σκάλωσαν στον Βοτανικό και, παράλληλα, έστω και έμμεσα, διασφαλίζουμε ότι δεν θα είμαστε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ από τις μεγάλες ομάδες της χώρας που θα εξοριστεί πλήρως από τον ιστορικό της χώρο (μιλάμε για την απόλυτη αντι-παναθηναική ΞΕΦΤΙΛΑ).

  2) Ποδόσφαιρο και λοιπά τμήματα Α.Ο. μετακομίζουν στον Βοτανικό με αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση οι εγκαταστάσεις της ΔΑ να ΑΝΗΚΟΥΝ στον ερασιτέχνη (και ΟΧΙ στον Δήμο Αθηναίων όπως είναι τώρα). Μιλημένα ξηγημένα και χωρίς αστερίσκους.

  3) Το ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Βοτανικό να είναι μίνιμουμ 40.000 θέσεων (και ΟΧΙ 34.000 όπως είναι τώρα). Με μπάσκετ και μικρότερο κλειστό στη Λεωφόρο, δε χρειάζεται να μειωθεί η χωρητικότητα στο ποδόσφαιρο λόγω του Συντελεστή Δόμησης. Για τον ίδιο λόγο, μπορούν τώρα να βελτιωθούν δραστικά και οι εγκαταστάσεις της πισίνας (που στα τωρινά σχέδια είναι χειρότερες κι από αυτές του Ρουφ…)

  4) Από τις εμπορικές χρήσεις που θα πραγματοποιεί ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στις εγκαταστάσεις ΤΟΥ τις ημέρες διεξαγωγής αθλητικών δραστηριοτήτων ΤΟΥ, Ελληνικό Δημόσιο και Δήμος Αθηναίων να εισπράττουν συνολικά ένα ποσοστό που δεν θα ξεπερνά το 5% επί των συνολικών ετησίων εσόδων από εμπορικές χρήσεις σε Λεωφόρο και Βοτανικό (και ΟΧΙ 20-25% όπως είναι τώρα). Επιπρόσθετα, το ποσοστό αυτό να παραχωρείται αποκλειστικά και ΜΟΝΟ έως ότου ολοκληρωθεί η αποπληρωμή του έργου (και ΟΧΙ για πάντα όπως είναι τώρα). Ουσιαστικά μιλάμε για ένα δάνειο με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής (ούτε να μας χαρίσουν, αλλά ούτε και να είμαστε φιλοξενούμενοι με ες αεί χαράτσι). Με ποσοστό 5% από τις εμπορικές χρήσεις σε Ελληνικό Δημόσιο και Δήμο Αθηναίων (αντί για 20-25%), ο ΠΑΟ θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία. Θα είναι σε θέση να επενδύει περισσότερα χρήματα -> που οδηγεί σε καλύτερη ομάδα -> που οδηγεί σε μεγαλύτερο fan engagement που τελικά -> οδηγεί σε μεγαλύτερα έσοδα από τις εμπορικές χρήσεις. Το 5% από μια ομάδα που είναι εύρωστη είναι ποιοτικά μεγαλύτερο από το 25% μιας ομάδας αλυσοδεμένης στη μετριότητα και τη μιζέρια (με την πλατιά μάζα του κόσμου της ξενερωμένη). Συνακόλουθα, τα ίδια ισχύουν και για το ποσοστό του ερασιτέχνη (άλλο μίζερο 10% στον ερασιτέχνη, άλλο ποιοτικό 10%), το οποίο με αυτόν τον τρόπο θα είναι σε θέση να προσφέρει πραγματική βοήθεια στα τμήματα του Α.Ο. (που διαφορετικά θα φυτοζωούν).

  5) Πλήρη και αποκλειστικά δικαιώματα εμπορικών χρήσεων. Κανένα εμπορικό ιδιώτη για να κονομάει από τον κόσμο που θα μαζεύει ο ΠΑΟ (τουλάχιστον όχι χωρίς ισχυρές ασφαλιστικές δικλίδες). Υποτίθεται ότι γι’ αυτό φτιάχνεις σύγχρονο γήπεδο, για τα οικονομικά οφέλη που μπορείς να έχεις από τις διευρυμένες εμπορικές χρήσεις που προσφέρει σε σχέση με τα γήπεδα 100ετιας. Άμα είναι να καπηλεύεται την εμπορική δυναμική σου ο άλλος κι εσύ να παίρνεις τα αποφάγια του τρέχα γύρευε.

  6) Πλήρη και αποκλειστικά δικαιώματα σύναψης εμπορικών συμφωνιών (συμπεριλαμβανομένης της ονοματοδοσίας των γηπέδων σε Λεωφόρο και Βοτανικό). Η Μπεσίκτας έφτιαξε υπερσύγχρονο γήπεδο 42.0000 θέσεων συνολικού κόστους $80 εκατομμυρίων αλλά έκανε συμφωνία… $145 εκατομμυρίων με τη Vodafone για 15 χρόνια με όχημα την ονοματοδοσία του (αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό και γιατί οι τωρινοί όροι με γήπεδο ιδιοκτησίας Δήμου + ες αεί χαράτσι 25% είναι για κλάματα);

  7) Ρήτρα που θα εξασφαλίζει τον Α.Ο. σε περίπτωση που η περιοχή του Βοτανικού επιδράσει ανασταλτικά στα νούμερα εγγραφών για άθληση στον ερασιτέχνη. Στη περίπτωση αυτή, Ελληνικό Δημόσιο και Δήμος Αθηναίων (που τόσο θέλουν να μας πάνε στο Βοτανικό για τους δικούς τους λόγους) να κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο, Μιλημένα ξηγημένα.

  8) Ρήτρα που θα εξασφαλίζει όλο τον σύλλογο για διαφυγόντα κέρδη σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του έργου εντός του συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος.

  9) Για την κατασκευή του έργου να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός (με πλήρη διαφάνεια) και όχι απευθείας ανάθεση. Επιπρόσθετα, στον διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετάσχουν ΚΑΙ ξένες εταιρίες. Είπαμε, θα πληρώνουμε ΜΟΝΟ μέχρι την αποπληρωμή των έργων. Συνεπώς, είναι προς το συμφέρον του συλλόγου η κατασκευή των εγκαταστάσεων να κοστίσει όσο το δυνατόν λιγότερο. Τα πάρτι που κάνατε επί Ολυμπιακών Αγώνων που κάθε κατασκευή κόστιζε 3πλασια και 4πλασια ποσά από το κανονικό για να κονομάει μια διαπλεκόμενη χούφτα φίλων-ολιγαρχών, ξεχάστε τα.

  …………….

  Αν ΔΕΝ διεκδικείς, δεν πρόκειται να πάρεις τίποτα, ΠΟΤΕ και από ΚΑΝΕΝΑΝ, ειδικά στο Ολυμπιακιστάν που έχουμε την ατυχία να ζούμε. Αυτοί θέλουν να μας εξορίσουν στη χαβούζα, να εκμεταλλευτούν τη δυναμική του ΠΑΟ για να αναπτύξουν τη περιοχή και να κάνουν τις μπίζνες τους γύρω γύρω.

  Δ.Α. χωρίς τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ δεν υπάρχει Αυτοί μας έχουν ανάγκη, αλλά εμείς λέμε ΝΑΙ σε κάθε αποικιακού χαρακτήρα όρο που βάζουν σε ένα θέμα που θα καθορίσει το μέλλον του συλλόγου για τα επόμενα 100 χρόνια.

  Να κόψουν τον λαιμό τους να βρουν λύση της προκοπής. Αν δεν αλλάξουν οι όροι, ας πάνε να κάνουν “ανάπλαση” με τον Πανελλήνιο να δω κάτι…

  • Φίλε Σωτήρη ξέρεις πολύ καλά πως τίποτα από όλα αυτά δεν θα ισχύσει δυστυχώς.

   Να ξέρεις όμως ένα πράγμα.

   Σήμερα είχα μια συζήτηση με έναν φίλο γαύρο Πειραιώτη κυριλέ.

   Επί λεξεί μου είπε: “Είναι ξεκάθαρο πως από τη στιγμή που θα γίνει το γήπεδο στο συγκεκριμένο μέρος θα είμαστε σε έναν ατελείωτο πόλεμο κάθε μέρα”

   Και όλα να τα πάρουμε πάλι αυτό το μέρος θα είναι ακατάλληλο.

   Το θέμα του μέρους περνάει λίγο πολύ στο ντούκου ενώ θα έπρεπε να είναι το πρώτο μας ζήτημα.

   • Sotiris

    Καμία αντίρρηση από μέρους μου.

    Όπως ανέφερα, θεωρώ τον Ελαιώνα με διαφορά τη χειρότερη δυνατή κατάληξη για το γηπεδικό από άποψη τοποθεσίας.

    Μια ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΉ διοίκηση θα κυνηγούσε τη παραμονή στη Λεωφόρο με μεταφορά των σχολείων στα προσφυγικά.

    Αν, αφού είχε εξαντλήσει κάθε προσπάθεια γι’ αυτό, για Χ-Υ λόγους δεν καθίστατο δυνατό, τότε η ιδανική εναλλακτική θα ήταν ένας συνδυασμός με Λεωφόρο – Γουδί.

    • nauarhos

     δε χρειαζεται να γκρεμιστουν σχολεια το πλανο του θαναση το 2003 ηταν ακρως ρεαλιστικο οπως χαρακτηριστικα του ειχε πει η τοτε κυβερνηση

 • Sotiris

  Αν και θεωρώ τον Βοτανικό με διαφορά τη χειρότερη δυνατή κατάληξη για το γηπεδικό από άποψη τοποθεσίας (Λεωφόρος > Γουδί >>>> ΟΑΚΑ >>>> Βοτανικός), είμαι διατεθειμένος να δεχθώ την εξορία στη χαβούζα αν γίνουν αποδεκτές οι παρακάτω τροποποιήσεις στους όρους:

  1) Βασική και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για την μετακόμιση Α.Ο. και ποδοσφαίρου στον Βοτανικό είναι η Λεωφόρος να παραμείνει στον ΠΑΟ και να ενταχθεί στο πλάνο της ΔΑ με διαφορετικό τρόπο. Αντί λοιπόν να μετατραπεί σε “μουσείο” (γελάνε και οι πέτρες), να μετατραπεί σε σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ 20.000 θέσεων με εμπορικές χρήσεις + κλειστό 5.000 θέσεων για βόλεϊ κλπ (και ΟΧΙ 3.000 όπως είναι στον Βοτανικό, που με το ζόρι πληρεί τα ΤΩΡΙΝΑ χαμηλότερα δυνατά κριτήρια CEV). Μπορεί σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο να είναι δύσκολο να γίνει στη Λεωφόρο χωρίς να πάνε αλλού τα σχολεία, αλλά σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ + κλειστό βόλεϊ γίνονται ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ εντός του διαθέσιμου χώρου. Εδώ ΔΕΝ υπάρχουν δικαιολογίες. Με αυτόν τον τρόπο λύνουμε το θέμα σε μπάσκετ και βόλεϊ που σκάλωσαν στον Βοτανικό και, παράλληλα, έστω και έμμεσα, διασφαλίζουμε ότι δεν θα είμαστε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ από τις μεγάλες ομάδες της χώρας που θα εξοριστεί πλήρως από τον ιστορικό της χώρο (μιλάμε για την απόλυτη αντι-παναθηναική ΞΕΦΤΙΛΑ).

  2) Ποδόσφαιρο και λοιπά τμήματα Α.Ο. μετακομίζουν στον Βοτανικό με αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση οι εγκαταστάσεις της ΔΑ να ΑΝΗΚΟΥΝ στον ερασιτέχνη (και ΟΧΙ στον Δήμο Αθηναίων όπως είναι τώρα). Μιλημένα ξηγημένα και χωρίς αστερίσκους.

  3) Το ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Βοτανικό να είναι μίνιμουμ 40.000 θέσεων (και ΟΧΙ 34.000 όπως είναι τώρα). Με μπάσκετ και μικρότερο κλειστό στη Λεωφόρο, δε χρειάζεται να μειωθεί η χωρητικότητα στο ποδόσφαιρο λόγω του Συντελεστή Δόμησης. Για τον ίδιο λόγο, μπορούν τώρα να βελτιωθούν δραστικά και οι εγκαταστάσεις της πισίνας (που στα τωρινά σχέδια είναι χειρότερες κι από αυτές του Ρουφ…)

  4) Από τις εμπορικές χρήσεις που θα πραγματοποιεί ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στις εγκαταστάσεις ΤΟΥ τις ημέρες διεξαγωγής αθλητικών δραστηριοτήτων ΤΟΥ, Ελληνικό Δημόσιο και Δήμος Αθηναίων να εισπράττουν συνολικά ένα ποσοστό που δεν θα ξεπερνά το 5% επί των συνολικών ετησίων εσόδων από εμπορικές χρήσεις σε Λεωφόρο και Βοτανικό (και ΟΧΙ 20-25% όπως είναι τώρα). Επιπρόσθετα, το ποσοστό αυτό να παραχωρείται αποκλειστικά και ΜΟΝΟ έως ότου ολοκληρωθεί η αποπληρωμή του έργου (και ΟΧΙ για πάντα όπως είναι τώρα). Ουσιαστικά μιλάμε για ένα δάνειο με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής (ούτε να μας χαρίσουν, αλλά ούτε και να είμαστε φιλοξενούμενοι με ες αεί χαράτσι). Με ποσοστό 5% από τις εμπορικές χρήσεις σε Ελληνικό Δημόσιο και Δήμο Αθηναίων (αντί για 20-25%), ο ΠΑΟ θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία. Θα είναι σε θέση να επενδύει περισσότερα χρήματα -> που οδηγεί σε καλύτερη ομάδα -> που οδηγεί σε μεγαλύτερο fan engagement που τελικά -> οδηγεί σε μεγαλύτερα έσοδα από τις εμπορικές χρήσεις. Το 5% από μια ομάδα που είναι εύρωστη είναι ποιοτικά μεγαλύτερο από το 25% μιας ομάδας αλυσοδεμένης στη μετριότητα και τη μιζέρια (με την πλατιά μάζα του κόσμου της ξενερωμένη). Συνακόλουθα, τα ίδια ισχύουν και για το ποσοστό του ερασιτέχνη (άλλο μίζερο 10% στον ερασιτέχνη, άλλο ποιοτικό 10%), το οποίο με αυτόν τον τρόπο θα είναι σε θέση να προσφέρει πραγματική βοήθεια στα τμήματα του Α.Ο. (που διαφορετικά θα φυτοζωούν).

  5) Πλήρη και αποκλειστικά δικαιώματα εμπορικών χρήσεων. Κανένα εμπορικό ιδιώτη για να κονομάει από τον κόσμο που θα μαζεύει ο ΠΑΟ (τουλάχιστον όχι χωρίς ισχυρές ασφαλιστικές δικλίδες). Υποτίθεται ότι γι’ αυτό φτιάχνεις σύγχρονο γήπεδο, για τα οικονομικά οφέλη που μπορείς να έχεις από τις διευρυμένες εμπορικές χρήσεις που προσφέρει σε σχέση με τα γήπεδα 100ετιας. Άμα είναι να καπηλεύεται την εμπορική δυναμική σου ο άλλος κι εσύ να παίρνεις τα αποφάγια του τρέχα γύρευε.

  6) Πλήρη και αποκλειστικά δικαιώματα σύναψης εμπορικών συμφωνιών (συμπεριλαμβανομένης της ονοματοδοσίας των γηπέδων σε Λεωφόρο και Βοτανικό). Η Μπεσίκτας έφτιαξε υπερσύγχρονο γήπεδο 42.0000 θέσεων συνολικού κόστους $80 εκατομμυρίων αλλά έκανε συμφωνία… $145 εκατομμυρίων με τη Vodafone για 15 χρόνια με όχημα την ονοματοδοσία του (αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό και γιατί οι τωρινοί όροι με γήπεδο ιδιοκτησίας Δήμου + ες αεί χαράτσι 25% είναι για κλάματα);

  7) Ρήτρα που θα εξασφαλίζει τον Α.Ο. σε περίπτωση που η περιοχή του Βοτανικού επιδράσει ανασταλτικά στα νούμερα εγγραφών για άθληση στον ερασιτέχνη. Στη περίπτωση αυτή, Ελληνικό Δημόσιο και Δήμος Αθηναίων (που τόσο θέλουν να μας πάνε στο Βοτανικό για τους δικούς τους λόγους) να κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο, Μιλημένα ξηγημένα.

  8) Ρήτρα που θα εξασφαλίζει όλο τον σύλλογο για διαφυγόντα κέρδη σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του έργου εντός του συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος.

  9) Για την κατασκευή του έργου να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός (με πλήρη διαφάνεια) και όχι απευθείας ανάθεση. Επιπρόσθετα, στον διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετάσχουν ΚΑΙ ξένες εταιρίες. Είπαμε, θα πληρώνουμε ΜΟΝΟ μέχρι την αποπληρωμή των έργων. Συνεπώς, είναι προς το συμφέρον του συλλόγου η κατασκευή των εγκαταστάσεων να κοστίσει όσο το δυνατόν λιγότερο. Τα πάρτι που κάνατε επί Ολυμπιακών Αγώνων που κάθε κατασκευή κόστιζε 3πλασια και 4πλασια ποσά από το κανονικό για να κονομάει μια διαπλεκόμενη χούφτα φίλων-ολιγαρχών, ξεχάστε τα.

  …………….

  Αν ΔΕΝ διεκδικείς, δεν πρόκειται να πάρεις τίποτα, ΠΟΤΕ και από ΚΑΝΕΝΑΝ, ειδικά στο Ολυμπιακιστάν που έχουμε την ατυχία να ζούμε. Αυτοί θέλουν να μας εξορίσουν στη χαβούζα, να εκμεταλλευτούν τη δυναμική του ΠΑΟ για να αναπτύξουν τη περιοχή και να κάνουν τις μπίζνες τους γύρω γύρω.

  Δ.Α. χωρίς τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ δεν υπάρχει Αυτοί μας έχουν ανάγκη, αλλά εμείς λέμε ΝΑΙ σε κάθε αποικιακού χαρακτήρα όρο που βάζουν σε ένα θέμα που θα καθορίσει το μέλλον του συλλόγου για τα επόμενα 100 χρόνια.

  Να κόψουν τον λαιμό τους να βρουν λύση της προκοπής. Αν δεν αλλάξουν οι όροι, ας πάνε να κάνουν “ανάπλαση” με τον Πανελλήνιο να δω κάτι…

 • pao29

  λεωφορος τι μαθαινω παε-αο δε τα βρισκουν για το ενοικιο της λεωφορου για 50 χιλιαρικα, όταν μαλώνουν για ψίχουλα, φανταστείτε τι έχει να γίνει στο “υπερσύγχρονο” γήπεδο του Ελαιώνα και αν θα τηρεί ο Αλαφούζος τις συμφωνίες που θα κάνει με τον Ερασιτέχνη και με τον Δήμο Αθηναίων καθώς και αν θα το έχει σε τίποτα να “αποχωρήσει” από το νέο γήπεδο διότι θα θεωρήσει την παραμονή σε αυτό “ασύμφορη”.
  Δεν το συζητάμε ότι και όλα καλά να πηγαίνουν, κάτι θα βρει ο Αλαφούζος να κάνει… για τη χαρά της ανακατωσούρας!
  Μόνο που θα είναι ανεπανόρθωτα αργά τότε.

 • pao29

  ξηλωνεται ο μεγαλος περιπατος…πεταξε 2 εκ δημοσιο χρημα ο ντορογιος…με αυτες τις παπαριες που κανει,μαλλον ο δρομος για το βοτανικο,δε θα ειναι στρωμενος με ροδοπεταλα…οσον αφορα τα χρηματα του δημου τουλαχιστον…δε θα περασει ευκολα απο το ΔΣ η χρηματοδοτηση…εδωσε πατημα σε ανταρσυες,ζαιους,κκεδες κλπ να βγαλουν το αχτι τους…

 • παο29

  ξηλωνεται ο μεγαλος περιπατος…πεταξε 2 εκ δημοσιο χρημα ο ντορογιος…με αυτες τις παπαριες που κανει,μαλλον ο δρομος για το βοτανικο,δε θα ειναι στρωμενος με ροδοπεταλα…οσον αφορα τα χρηματα του δημου τουλαχιστον…δε θα περασει ευκολα απο το ΔΣ η χρηματοδοτηση…εδωσε πατημα σε ανταρσυες,ζαιους,κκεδες κλπ να βγαλουν το αχτι τους…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: