Κυριακή, 4 ΔεκεμβρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Νοικάρης στον Βοτανικό για 99 χρόνια!

Με αφορμή το δημοσίευμα της Sportday σχετικά με το θέμα της εκμίσθωσης των εμπορικών χώρων και της ονοματοδοσίας του νέου γηπέδου στον Βοτανικό ορισμένα δεδομένα έγιναν πιο καθαρά.

Αναλυτικότερα:

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα ο Παναθηναϊκός θα καταβάλει ετησίως στον Δήμο Αθηναίων και το κράτος ένα ποσοστό της τάξεως του 20%-25% από τα ετήσια κέρδη ως ενοίκιο για την εκμετάλλευση των εμπορικών χώρων και του δικαιώματος διαχείρισης της ονοματοδοσίας του γηπέδου.

Αν π.χ. τα κέρδη είναι 100 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει από 20 μέχρι 25 ευρώ.

Αν π.χ. τα κέρδη είναι 10 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει 2 με 2,5 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά θα πηγαίνουν στο κράτος για την αποπληρωμή της κατασκευής του γηπέδου, από τη στιγμή που εκείνο θα έχει βάλει τα χρήματα για την ανέγερση του (άσχετα με το γεγονός ότι εμείς πιστεύουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να αντληθούν 100 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).

Το πρόβλημα σε κάθε περίπτωση είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να καταβάλει αυτά τα χρήματα και μετά την ολοκλήρωση της αποπληρωμής του ποδοσφαιρικού γηπέδου, χωρίς να αποκτά ούτε τότε δικαίωμα ιδιοκτησίας.

Ο Σύλλογος δηλαδή θα είναι εκείνος που μέσα από το brandname του και τον κόσμο του θα πληρώσει και με το παραπάνω ένα γήπεδο το οποίο θα ανήκει στον Δήμο Αθηναίων και μετά τα 99 χρόνια της σύμβασης αυτό θα επιστρέψει στο κράτος (με βάση τη δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη στη Βουλή για το ζήτημα).

Μάλιστα το γήπεδο αυτό θα βρίσκεται σε μια περιοχή πέρα ως πέρα υποβαθμισμένη, πέντε λεπτά από το προπονητικό του αιωνίου αντιπάλου (με ότι συνεπάγεται αυτό ειδικά τα πρώτα χρόνια) ανάμεσα σε τσιμινιέρες, μεταφορικές εταιρείες, ΧΥΤΑ, προσφυγικό καταυλισμό και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Με λίγα λόγια ο Παναθηναϊκός θα γίνει “Αιώνιος νοικάρης στη χαβούζα της Αθήνας”.

9 Comments

   • giorgos

    Τρελή επιτυχία να έχεις λόγο στην ονοματοδοσία του γηπέδου σου,συγχαρητήρια.
    Το ωραιο όμως είναι άλλο.
    Το ενοίκιο εμπορικών χρήσεων δεν θα είναι φιξ αλλά 20-25% επι των κερδών..συνεταιράκια με το κράτος..
    Θα βγάζει 20m το χρόνο η ομάδα και τα 4-5 θα πάνε στα λαμόγια..ντιλ φοβερό

    • Πρόσεξε. Από τη στιγμή που άλλος βάζει τα λεφτά του είναι λογικό να ζητάει από κάπου να τα πάρει πίσω.

     Το θέμα είναι ότι αφού του κάνουμε την απόσβεση, θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε εις τον αιώνα τον άπαντα.

     Επίσης στην όλη υπόθεση θεωρείται λίγο πολύ έως δεδομένο ότι η Λεωφόρος ανήκει στον Δήμο και όχι στον Παναθηναϊκό.

     • giorgos

      για αυτο φα φανε ακυρο στη γσ γιατι δε προκειται ποτε να παραδεχτει το τεευταιο

 • hristos

  ΡΕ ΜΗ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΣΟΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΞΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ δωθει στο τρεχον ετοσ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: