Παρασκευή, 12 ΑυγούστουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

To τηλεοπτικό συμβόλαιο καθορίζει το μπάτζετ!

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται γιατί o ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός κινείται με αργούς ρυθμούς στο μεταγραφικό παζάρι.

Η μια εξήγηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς περνάει από κόσκινο τους παίκτες που τον ενδιαφέρουν και αυτό από μόνο του γεννά καθυστερήσεις.

Η άλλη αφορά το ζήτημα των αποχωρήσεων των κομμένων παικτών. Σε αυτό το πεδίο τα πάντα κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς και ουσιαστικά έχουν αποχωρήσει μόνο οι παίκτες που έληξαν τα συμβόλαια τους (Καραγιάννης, Μολό). Περιπτώσεις όπως αυτές των Αγιούμπ και Μπεκ παραμένουν στάσιμες με τους παίκτες να κάθονται πάνω στα συμβόλαια τους και ταυτόχρονα να μην υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους συλλόγους.

Ένας τρίτος παράγοντας που κάνει την κατάσταση ακόμη πιο ζόρικη είναι αυτή του τηλεοπτικού συμβολαίου όπου τα πράγματα είναι θολά μέχρι στιγμής. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε από τη Nova ένα πολύ καλό μονοετές συμβόλαιο αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Φέτος τα πράγματα φαίνεται να είναι διαφορετικά καθώς υπάρχει στο τραπέζι το θέμα της κεντρικής διαχείρισης και της δημιουργίας της super league tv που αν υλοποιηθεί, θα αποτελέσει διαδικτυακή πλατφόρμα pay per view. Το γεγονός αυτό οδηγεί τους πράσινους να μην γνωρίζουν το ακριβές ποσό που θα βάλουν φέτος στα ταμεία τους από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και ως συνέπεια δεν είναι διατεθειμένοι σε πρώτο επίπεδο να κάνουν μεγάλα ανοίγματα στη μεταγραφική αγορά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: