Κυριακή, 4 ΔεκεμβρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Γιοβάνοβιτς: “Ξέρω τι πέρασε η ομάδα τα τελευταία χρόνια – Nα επιστρέψουμε εκεί όπου πρέπει να είναι ο Παναθηναϊκός”

Την συνέντευξη τύπου άνοιξε ο υπεύθυνος τύπου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νικόλας Βασιλαράς τονίζοντας τα εξής:

«Εξ αρχής ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν η πρώτη επιλογή για τη θέση του προπονητή γιατί τον θεωρούμε τον πλέον κατάλληλο»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανέφερε στην εισαγωγή του:

«Ξέρω πολύ καλά τι πρεσβεύει ο Παναθηναϊκός όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στην ελληνική κοινωνία. Είναι πολύ μεγάλη τιμή και πρόκληση για μένα να δημιουργήσω τις συνθήκες για να φτάσουμε εκεί όπου θέλουν όλοι.

Υπήρχαν προβλήματα τα τελευταία χρόνια, υπάρχει απογοήτευση, είμαι πεπεισμένος ότι θα δουλέψουμε για να παρουσιάσουμε ένα έργο που θα κάνει τους φιλάθλους να υποστηρίξουν την προσπάθεια, να μας δώσουν την βοήθεια και την πνοή να κάνουμε περισσότερα.

Έχουμε πλήρη εικόνα για το ρόστερ που έχουμε. Η δουλειά του προπονητή είναι να εκμεταλλευτεί και να βελτιώσει όσους υπάρχουν. Σε συνεργασία με τη διοίκηση εάν υπάρχουν ανάγκες, να ενισχύσουμε την ομάδα για να παρουσιαστεί πιο δυνατός ο Παναθηναϊκός.

Θέλω να φτιάξουμε ένα προφίλ ομάδας που θα ικανοποιεί τους φιλάθλους. Πρέπει να εκπροσωπούμε στον αγωνιστικό χώρο με τον τρόπο που πρέπει, μια μεγάλη ομάδα».

Μαζί μου θα είναι ο Χρήστος Κόντης, ο Νίκος Κολομπούρδας, ο Πρέντραγκ Έρακ ως βοηθοί, ο Δημήτρης Δανιηλίδης ως γυμναστής».

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν:

«Πώς οραματίζεστε τον Παναθηναϊκό;», ήταν η πρώτη ερώτηση.

«Ένας προπονητής σαν εμένα μετά από κάποια χρόνια εμπειρίας, έχει ένα δικό του στυλ. Αυτό δεν αλλάζει. Το ποδόσφαιρο που μου αρέσει είναι αυτό που καταλαβαίνουν όλοι ότι υπάρχει η σφραγίδα του προπονητή».

«Εχετε ολοκληρώσει τη μελέτη του ρόστερ; Έχετε κάνει εισηγήσεις;»

«Δεν σταματάει η αξιολόγηση του ρόστερ. Έχουμε πλήρη εικόνα. Ξέρω ακριβώς τι θα μας χρειαστεί για να γίνουμε καλύτεροι. Δεν θα ήταν σωστό να εκφράσω απόψεις σήμερα εδώ για παίκτες που θα αποχωρήσουν ή όσους προσπαθούμε να αποκτήσουμε».

«Πού εντοπίσατε τα κυριότερα αγωνιστικά προβλήματα; Είσαστε ικανοποιημένος από το μεταγραφικό μπάτζετ;»

«Δεν είμαι προπονητής που μιλάει για μπάτζετ ή ζητάει χρήματα. Υπάρχει διάθεση από τη διοίκηση να ενισχυθεί η ομάδα. Υπεύθυνη για το μπάτζετ είναι η διοίκηση. Εγώ είμαι υπεύθυνος για τον προγραμματισμό και την εξεύρεση των ποδοσφαιριστών.

Έχω πάντα το σκεπτικό ώστε ό,τι και να κάνουμε θα πρέπει να είναι στο πλαίσιο της ομαλής λειτουργίας του Παναθηναϊκού την επόμενη χρονιά. Είμαι προπονητής και η δουλειά μου είναι στον αγωνιστικό χώρο. Οι ευθύνες μου είναι πολύ μεγάλες.

Όσο για τα προβλήματα της περσινής χρονιάς δεν είναι δίκαιο να απαντήσω. Δούλεψαν σκληρά δύο συνάδελφοι μου πέρυσι στην ομάδα. Τα εξωαγωνιστικά τα είδα όπως κι εσείς. Τα αγωνιστικά θέλω να τα κρατήσω για εμένα και το τιμ μου».

«Για ποιο λόγο είναι μονοετές το συμβόλαιό σας; Γιατί το επιλέξατε αυτό; Ο Παναθηναϊκός μπαίνει για το πρωτάθλημα;»

«Για το συμβόλαιό μου η επιλογή είναι δική μου. Δεν είχε να κάνει με τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι πρώτη φορά που γίνεται στις ομάδες που δούλεψα. Δεν θεωρώ ότι ένα πολυετές συμβόλαιο εγγυάται ηρεμία για τη δουλειά μου.

Η ομάδα πρέπει να είναι σίγουρη ότι είμαι ο κατάλληλος και εγώ ότι έχω τις κατάλληλες συνθήκες να δουλέψω. Αν υπάρχουν προβλήματα, δεν θέλω τα συμβόλαια να είναι πρόβλημα στη σχέση μας. Είναι πιο απλό και safe για μένα και για την ομάδα.

Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα δεν είμαι εγώ αυτός, ούτε η διοίκηση που ορίζει τους στόχους. Η ιστορία του Παναθηναϊκού και όσα έχει πετύχει η ομάδα, είναι η μοναδική που ορίζει τους στόχους του Παναθηναϊκού.

Αν σας έλεγα ότι ο Παναθηναϊκός του χρόνου θα πάρει το πρωτάθλημα, δεν θα ήμουν σοβαρός. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να επιστρέψουμε εκεί όπου πρέπει να είναι ο Παναθηναϊκός.

Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μόνιμα. Να πιεζόμαστε για να τον φτάσουμε. Έτσι σκέφτομαι εγώ. Πρέπει όμως να εκτιμήσουμε γενικά την κατάσταση την ομάδα για να μπορέσουμε με μεγαλύτερη άνεση να πούμε για το πρωτάθλημα

«Είσαστε προπονητής που του αρέσει να δουλεύει με μικρό ρόστερ. Ο Παναθηναϊκός έχει 40 συμβόλαια και σημαίνει ότι πρέπει να φύγει περίπου η μισή ομάδα. Θα το διαχειριστείτε εσείς ή θέλετε συνεργασία με τεχνικό διευθυντή;»

«Πραγματικά έχουμε 41 ποδοσφαιριστές. Δούλευα με 26-27 και θεωρώ ιδανικό τον αριθμό αυτό. Ο Παναθηναϊκός έχει πάρα πολλά παιδιά από τις ακαδημίες γιατί πάντα ο Παναθηναϊκός έβγαζε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.

Υπάρχει συζήτηση για δημιουργία του Παναθηναϊκού Β’, μια ιδέα πολύ θετική για την εξέλιξη των νέων παικτών που έχουμε, γιατί έχουμε απόσταση από την Κ19 στην πρώτη ομάδα. Αν έρθουν κάποιοι παίκτες στην ομάδα, άλλοι πρέπει να αποχωρήσουν.

Αν δημιουργηθεί Παναθηναϊκός Β’ θα υπάρχει μεγαλύτερη άνεση για τη διαχείριση του ρόστερ. Όσο για τον τεχνικό διευθυντή είναι διοικητική θέση. Εγώ δεν παρεμβαίνω στα διοικητικά πόστα. Σε ό,τι αφορά το έμψυχο δυναμικό η τελευταία απόφαση αφορά εμένα.

«Στο τέλος της επόμενης σεζόν με τι θα είσαστε ικανοποιημένος;»

«Δεν είμαι πολλές μέρες στην Αθήνα. Επειδή ζω εδώ και καταλαβαίνω στην καθημερινότητα πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός, θα είμαι ικανοποιημένος αν οι φίλαθλοι είναι ικανοποιημένοι. Οτιδήποτε άλλο θα είναι αποτυχία».

«Τι αριθμό μεταγραφών θα κάνετε; Τι άποψη έχετε για τον Κώτσιρα;»

«Κλασική ελληνική συνέντευξη Τύπου! Έχουμε να διαχειριστούμε σοβαρά θέματα και είναι αντιεπαγγελματικό να αναφερθώ σε ονόματα παικτών που συζητάμε είτε σε αριθμό παικτών. Δεν θα πάρετε απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις».

«Υπάρχουν ποδοσφαιριστές σε αυτό το ρόστερ που μπορείτε να αξιοποιήσετε περισσότερο;»

«Το σκεπτικό μου πάντα για το ποδόσφαιρο είναι ότι μια ομάδα χτίζεται. Μέσα από τη δουλειά πρέπει να αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τους παίκτες μας. Όπου δούλεψα υπήρχαν ποδοσφαιριστές που με κάποιο τρόπο μπορούσαμε να τους παρακινήσουμε».

«Εσείς θα εντοπίζετε και θα επιλέγετε τους παίκτες για την ενίσχυση;»

«Η ομάδα κινεί τα νήματα σε αυτό το θέμα. Αξιολογούμε τους ποδοσφαιριστές που έχουμε στην ομάδα και εγώ επιλέγω ποιοι μπορούν να βοηθήσουν. Αν μέσα στη διαδικασία μπορώ να εντοπίσω ενδιαφέροντες παίκτες για την ενίσχυση, θα το κάνω».

«Από τον Οκτώβριο αρχίσατε να παρακολουθείτε τον Παναθηναϊκό; Ποιες θα είναι οι άμεσες παρεμβάσεις σας στη δημιουργία;»

«Όταν έκλεισε το θέμα του Οκτωβρίου, παρακολουθούσα τον Παναθηναϊκό, αλλά όχι στο βαθμό που θα το έκανα εάν ήξερα ότι θα υπήρχε νέα επαφή. Ουσιαστικά η δουλειά μου ξεκίνησε πριν 3 εβδομάδες.

Στο θέμα της δουλειάς του προηγούμενου προπονητή δεν θέλω να πω τίποτα από σεβασμό και για τον κ. Πογιάτος και για τον κ. Μπόλονι, ο οποίος έχει τεράστια εμπειρία και έκανε ό,τι καλύτερο για να έχει θετικά αποτελέσματα».

«Θεωρείτε ότι η δυσπιστία του κόσμου προς τη διοίκηση μπορεί να επηρεάσει την προσπάθειά σας; Η Λεωφόρος μπορεί να βοηθήσει ή όχι;»

«Δεν μπορώ να παρέμβω σε αυτά. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε με το τιμ μου είναι να παρέμβουμε στην ομάδα και θα έχουμε την ευθύνη για τα αποτελέσματα. Στις μεγάλες ομάδες εάν η ευθύνη φύγει από τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές, σημαίνει ότι είμαστε μικρής αξίας.

«Ποιο είναι το πλάνο σας για την αξιοποίηση της ακαδημίας;»

«Ο Παναθηναϊκός ανέκαθεν είχε ακαδημίες που λειτουργούσαν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι ευτύχημα αυτό. Χαίρομαι που έχουμε παιδιά από την ακαδημία και είναι χαρά να δουλεύω και να τους βελτιώνω. Όμως η προσπάθειά τους πρέπει να συνεχιστεί.

Θα τους δοθούν ευκαιρίες για να μη χαθούν τα παιδιά που πέρασαν τη ζωή τους στην ακαδημία. Όμως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο σε παιδιά από τις ακαδημίες. Εγώ θα δουλέψω μαζί τους αλλά με όσους το λέει η καρδιά τους».

Θα προσπαθήσω να είμαι δίκαιος αλλά και πολύ σκληρός. Ξέρω τη ζωή του ποδοσφαιριστή, αλλά για να πετύχεις στο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι πολύ δυνατός χαρακτήρας και να επιμένεις. Το ποδόσφαιρο είναι καθημερινή δοκιμασία.

Για μένα έχει σημασία ο Παναθηναϊκός του αύριο. Εάν μοιράζονται τις σκέψεις μου και τον επαγγελματισμό, θα είμαι μαζί τους όσο δεν φαντάζεστε. Εάν κάποιοι ασχολούνται περισσότερο με φωτογραφίες, instagram και media, δεν είμαι λάτρης και ενδεχομένως να υπάρχουν θέματα».

«Πιστεύετε ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει σύντομα πρωταγωνιστικό ρόλο;»

«Εξαρτάται από τις συνθήκες, από το πόσο θα πείσουμε τον κόσμο να μας βοηθήσει όσο ξέρει. Εκεί είναι η πρόκληση για μένα. Μόνος του κανείς δεν μπορεί να κάνει πολλά. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να δώσουμε άλλη δυναμική για να είμαστε όπως πρέπει να είμαστε»

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: