Κυριακή, 4 ΔεκεμβρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Αναφορά στο αθλητικό νομοσχέδιο για ποσοστό 15% επί των εσόδων από τα εισιτήρια για τον Ερασιτέχνη στον Βοτανικό

Ποσοστό 15% επί των εισιτηρίων και των διαφημιστικών εσόδων του νέου γηπέδου στο Βοτανικό θα λαμβάνει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός για μίνιμουμ χρονικό διάστημα 15 ετών, με κοινή πρόταση των Υπουργείων Αθλητισμού και Οικονομικών.

Στο περιθώριο της συζήτησης του νέου σχεδίου αθλητικού νόμου στη Βουλή, το οποίο περιλαμβάνει και τη Διπλή Ανάπλαση, υπήρξε πρόσθεση διάταξης στο άρθρο 45 παρ. 7 που αναφέρει τα εξής:

«7. Ποσοστό τοις εκατό (15%) επί των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου καταβάλλεται στο σωματείο, για την εξυπηρέτηση των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων, για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ετών από την έναρξη της παραχώρησης σε αυτό, λόγω της απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων του σωματείου από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας με σκοπό την εφαρμογή του προγράμματος Διπλής Ανάπλασης και τη δημιουργία υπερτοπικού πόλου πρασίνου, μη εφαρμοζμένων των παρ.2,3 και 4 του άρθρου 56 και του δεύτερου και τρίτου εδαφίου της παρ.1 του άρθρου 67 του ν. 2725/ 1999 (Α΄121). Μετά την πάροδο του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, το ως άνω ποσοστό αποδίδεται στο Δήμο Αθηναίων, ο οποίος αναλαμβάνει τη συντήρηση του γηπέδου. Το ως άνω χρονικό διάστημα των δεκαπέντε (15) ετών δύναται να παρατείνεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον αθλητισμού Υπουργού».

Μάλιστα γίνεται και διευκρίνιση για το κομμάτι αυτό:

«Ρυθμίζεται το ποσοστό επί των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου το οποίο θα καταβάλλεται στο σωματείο με την επωνυμία «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (ΠΑΟ)» στο οποίο παραχωρείται κατά χρήση το γήπεδο ποδοσφαίρου του Τομέα Α΄της Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ στον Βοτανικό, για την κάλυψη εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων, για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ετών από την έναρξη παραχώρησης σε αυτό λόγω της απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων του σωματείου από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με σκοπό την εφαρμογή του προγράμματος Διπλής Ανάπλασης και τη δημιουργία υπερτοπικού πόλου πρασίνου».

Με λίγα λόγια, η παράγραφος 7 που προστίθεται στο άρθρο 45 τονίζει ότι το συγκεκριμένο ποσοστό δίνεται στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για την εξυπηρέτηση των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων και λόγω της απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων του σωματείου από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Μετά το πέρας των 15 ετών το συγκεκριμένο ποσοστό επί των εσόδων και των διαφημίσεων θα δίνεται στο Δήμο, ο οποίος θα αναλάβει και την συντήρηση του γηπέδου, εκτός αν παραταθεί το χρονικό διάστημα αυτό για τον Ερασιτέχνη με κοινή απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Αθλητισμού, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό.

3 Comments

 • kapetanios

  Καινούργιο είναι αυτό;;; Και ποια συντήρηση θα κάνει ο Δήμος;;; Στο MOU αναφέρεται ότι τα έξοδα συντήρησης θα βαραίνουν τη ΠΑΕ (αν θυμάμαι καλά). Δηλαδή 15% των εισητηριων στον ερασιτέχνη στον οποίο θα αποδίδεται ήδη ενοίκιο και ήδη ποσοστό από τα εισητηρια βάσει συμφωνίας (εκτός αν μιλάμε για την ίδια καταβολή). Μετά το πέρας των 15 ετών, θα δίνει 15% στο Δήμο, το ενοίκιο για το γήπεδο, το αντίτιμο για τις εμπορικές χρήσεις και 15% εκ του Νόμου στην ΕΠΟ.

  Δε βγάζουν και μια ρύθμιση που να λέει πόσα έσοδα επιτρέπουν να έχει η ΠΑΕ;;;; Για να μη το ζαλίζουν κιόλας.

 • nauarhos

  για οσου δε καταλαβαν τι σημαινειαυτη η διαταξη ο αο χανει το 15% των ακαθαριστων εσοδων που ειχε στη λεωφορο απο τοτε που χτιστηκε να χαρω εγω τις συμφωνιες σας

 • hristos

  Εκχωρήσατε στο δήμο δικαίωμα επι των εισιτηρίων και των διαφημίσεων του δικού μας(😉 γηπέδου ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Κ ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ.. σας το παραχωρούν πίσω για να αναλάβετε τη συντήρηση των εγκαταστάσεων που ο ίδιος ο δημος ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να κανει.. μιλάμε για εγκλήματα και παράνοιες.. κ όλα αυτά ενώ ήδη θα παίρνουν ενοίκιο για να μας παραχωρούν τις εμπορικές χρησεις..
  ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΡΙΟΙ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: