Κυριακή, 27 ΝοεμβρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Τι σημαίνει η επιστροφή του γηπέδου στον Δήμο Αθηναίων μετά τα 99 χρόνια

Όσο περνάει ο καιρός γίνονται όλο και περισσότερο ξεκάθαρα ορισμένα ζητήματα γύρω από το θέμα του ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είπε στη βουλή ευθαρσώς ότι η παραχώρηση του γηπέδου στον Πανθηναϊκό θα έχει ισχύ 99 χρόνια και στη συνέχεια θα επιστραφεί στον Δήμο Αθηναίων.

Κάποιος θα ρωτήσει: “Τι σε νοιάζει τι θα συμβεί σε 99 χρόνια; Θα ζεις για να δεις τι θα γίνει η ομάδα;”

Προφανώς σε 99 χρόνια άπαντες δεν θα είμαστε στη ζωή και άρα το ζήτημα δεν θα μας αφορά. Θα απασχολήσει παναθηναϊκές γενιές που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδεχομένως ούτε ως ιδέα στην σκέψη των μελλοντικών γονιών τους.

Από το περιβόητο ζήτημα της παραχώρησης των 99 χρόνων και της επιστροφής του γηπέδου στον Δήμο Αθηναίων προκύπτουν όμως ορισμένα σημαντικά δεδομένα στο σήμερα το οποίο και φυσικά μας αφορά:

-Το γήπεδο θα ανήκει για πάντα στην ιδιοκτησία του Δήμου Αθηναίων και ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός θα είναι φιλοξενούμενος.

-Αν το γήπεδο σηκωθεί με λεφτά του κράτους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αυτά τα χρήματα σταδιακά θα πρέπει να επιστραφούν στον χρηματοδότη του έργου.

-Το κόστος αποπληρωμής του γηπέδου θα το αναλάβει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και στη διμερή σύμβαση με τον Δήμο Αθηναίων θα αποτυπωθούν τα ετήσια μισθώματα που καταβάλει η ΠΑΕ στον τελευταίο, ο οποίος με τη σειρά του θα πρέπει να δίνει λεφτά πίσω στην κεντρική διακυβέρνηση.

-Μετά το τέλος της αποπληρωμής του γηπέδου από την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, αυτό θα παραμείνει στον Δήμο Αθηναίων και η ΠΑΕ θα συνεχίζει να καταβάλει ενοίκια μέσω των μισθώσεων που θα συνεχίσει να έχει.

Με λίγα λόγια:

Ο Παναθηναϊκός θα δώσει το γήπεδο ΤΟΥ (ας αμφισβητήσει ευθέως κάποιος ότι δεν του ανήκει και να πάμε στα δικαστήρια) για να πάει σε ένα γήπεδο που θα είναι φιλοξενούμενος, θα αποπληρώσει την κατασκευή του ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ και αφού γίνει αυτό θα συνεχίσει να είναι νοικάρης εις τον αιώνα τον άπαντα χωρίς να αποκτήσει ποτέ ιδιοκτησία.

Αυτό δεν λέγεται σωτηρία του Συλλόγου αλλά αέναη αφαίμαξη του.

Y.γ.: Μετά τα 99 χρόνια την Λεωφόρο θα μας την επιστρέψετε;

4 Comments

      • ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ

        ΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΕ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΟΥΣΑΝ ΕΤΣΙ Ο ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΤΟ 1924 ΤΩΡΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΘΑ ΤΑΝ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ ΚΡΕΜΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΟΣ

  • παο29

    ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ 99 ΔΕ ΘΑ ΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΝΙ ΜΑΝΙ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΑ 89

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: