Τρίτη, 28 ΙουνίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Aυγενάκης για Βοτανικό: “Μετά τα 99 χρόνια παραχώρησης το γήπεδο επιστρέφει στον Δήμο Αθηναίων”

Ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στα πλαίσια της συζήτησης για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, μίλησε στη βουλή και για το ζήτημα του γηπέδου στον Βοτανικό, το οποίο περιλαμβάνεται στο άρθρο 45 του νομοσχεδίου.

Ο κύριος Αυγενάκης ανέφερε τα εξής:

«Ρυθμίζονται τα ζητήματα που αφορούν στην παραχώρηση από τον Δήμο Αθηναίων στο αθλητικό σωματείο «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (ΠΑΟ)» της χρήσης, των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των αθλητικών εγκαταστάσεων και των αθλητικών λειτουργιών του γηπέδου ποδοσφαίρου της περιοχής Ανάπλασης στον Βοτανικό, καθώς και των εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ανάπλασης της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Πιο αναλυτικά:

Η διάρκεια της παραχώρησης του γηπέδου ποδοσφαίρου ορίζεται σε 99 έτη και η εκτέλεση των εργασιών κατασκευής θα γίνει με επιμέλεια και δαπάνες του Δήμου Αθηναίων.

Μετά τη λήξη της παραχώρησης η χρήση, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων και των αθλητικών λειτουργιών του γηπέδου ποδοσφαίρου, επανέρχονται στον Δήμο Αθηναίων.

Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των αθλητικών λειτουργιών του γηπέδου ποδοσφαίρου, που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης, μπορούν να εκχωρηθούν από το σωματείο στην Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία (Π.Α.Ε.) του, για τη χρήση του γηπέδου ποδοσφαίρου ως έδρας της ομάδας της για όλους τους φιλικούς και επίσημους αγώνες της, στο πλαίσιο συμμετοχής της στις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις.

Με σύμβαση που καταρτίζεται μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της ως άνω Π.Α.Ε., μπορεί η ΠΑΕ να μισθώνει τους ελεύθερους χώρους, με σκοπό την εμπορική εκμετάλλευση των χώρων αυτών.

Τα έσοδα από τις εμπορικές λειτουργίες του γηπέδου ποδοσφαίρου κατανέμονται μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Δήμου Αθηναίων, κατά 65% και 35%, αντιστοίχως.

4 Comments

  • nauarhos

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΩΣΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ?

  • ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ

    ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΘΑ ΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΤΟΤΥΠΙΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΝΑ ΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 2 ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΓΗΠΕΔΟ ΑΚΟΥΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΣΕ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΟΥΣΑΝ ΕΤΣΙ Ο ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΤΟ 1924 ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΤΩΡΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΘΑ ΤΑΝ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ ΚΡΕΜΑΜΕΝΟΣ

  • ναυαρχος

    LEOFOROS ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: