Τετάρτη, 7 ΔεκεμβρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Το ντοκιμαντέρ για το Wembley δείχνει τον δρόμο για το μέλλον – Ο Ροκίδης μίλησε στην καρδιά κάθε Παναθηναϊκού

Το ντοκιμαντέρ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα 50 χρόνια από το έπος του Γουέμπλεϊ ήταν εξαιρετικό και θα αποτελέσει μια τρομερή ιστορική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές που θα κουβαλήσουν στις πλάτες τους τις τύχες του Συλλόγου.

Μέσα από αυτό το ταξίδι στον χρόνο είδαμε πτυχές εκείνης της εποχής που μέχρι τώρα πολύ λίγοι και καλά μυημένοι στον Παναθηναϊκό γνώριζαν. Από σήμερα όμως το φως γύρω από τον μύθο του Γουέμπλεϊ είναι ακόμη πιο δυνατό και καθαρό.

Ταυτόχρονα το ντοκιμαντέρ δίνει τη δυνατότητα να εξαχθούν και βαθύτερα συμπεράσματα που έχουν να κάνουν με την φυσιογνωμία του Συλλόγου, την μενταλιτέ του αλλά και το αγωνιστικό κομμάτι.

Ειδικά για το τελευταίο θα ετοιμάσουμε προσεχώς σχετικό άρθρο καθώς μέσα από το ντοκιμαντέρ είδαμε κάποια πράγματα που ακολούθησαν τον Παναθηναϊκό και στην μετά το 1971 εποχή φτάνοντας μέχρι και το σήμερα.

Όπως είπαμε και στο αφιερωματικό podcast, το Γουέμπλεϊ ήταν το επιστέγασμα μιας αγωνιστικής πορείας σχεδόν δέκα χρόνων. Η πορεία αυτή και τα όσα συνέβησαν έχουν τρομακτικό ιστορικό ενδιαφέρον καθώς παρόμοιες καταστάσεις συναντάμε και στις δεκαετίες του 80′, του 90′ και του 2000.

Το ντοκιμαντέρ βοήθησε να δούμε σωστά, λάθη αλλά και νόρμες που διακρίνουν διαχρονικά τον Σύλλογο. Για τους προσεκτικούς παρατηρητές έχει έντονα στοιχεία αυτοκριτικής και σε αυτά θα πρέπει να εστιάσουμε όλοι.

Για το τέλος αφήσαμε τα συγκλονιστικά λόγια του Γιώργου Ροκίδη για το γήπεδο της Λεωφόρου. Μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό εξήγησε γιατί ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να φύγει ποτέ από το σπίτι του και την καρδιά της Αθήνας.

Η κατάθεση ψυχής που έκανε θα μείνει για πάντα χαραγμένη και δείχνει ποιο μονοπάτι πρέπει να πάρουμε στην Γενική Συνέλευση που αργά ή γρήγορα θα έρθει…

Ο Παναθηναϊκός είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ και η σημερινή ημέρα τιμήθηκε με εξαιρετικό τρόπο παρά την καθίζηση που βιώνει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Τα 100 χρόνια δεν τα γιορτάσαμε τόσο όμορφα, παρόλο που δεν υπήρχε εκείνη την εποχή το σημερινό αίσθημα απελπισίας.

Σήμερα σηκωθήκαμε λίγο ψηλότερα καθώς θυμηθήκαμε ποιοι πραγματικά είμαστε και ποια ομάδα ακολουθούμε.

Η σημερινή μέρα μπορει να αποτελέσει την νέα πυξίδα του Συλλόγου αν συλλάβουμε τα μηνύματα που μας μετέδωσαν οι ήρωες εκείνης της εποχής….

Αντί επιλόγου παραθέτουμε τα λόγια αγάπης του Γιώργου Ροκίδη που αποτυπώνουν τι σημαίνει ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΟΣ

Y.γ.: Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Visionary13 για το νέο banner του site μας. Η δουλειά του είναι εκπληκτική!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: