Πέμπτη, 30 ΙουνίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Αλλαγή οργανωτικού μοντέλου στον Παναθηναϊκό

Ο Γιάννης Αλαφούζος ύστερα από τη συνάντηση με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και την μεταξύ τους συμφωνία, αποφάσισε να μην προχωρήσει τελικά σε πρόσληψη τεχνικού διευθυντή. Το γεγονός αυτό αποτελεί για τον μεγαλομέτοχο μεγάλη αλλαγή στον τρόπο διοίκησης και οργάνωσης της ομάδας, καθώς σχεδόν πάντα επί ημερών του υπήρχε τεχνικός διευθυντής.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει συνηθίσει να λειτουργεί ως το απόλυτο αφεντικό στις ομάδες που βρίσκεται και δεν θέλει τεχνικό διευθυντή πάνω από το κεφάλι του. Επιθυμεί να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις μεταγραφές αλλά και στις αποχωρήσεις παικτών. Ταυτόχρονα δεν επιθυμεί δίπλα του κάποιον γενικό αρχηγό καθώς θεωρεί πως μπορεί να επιβάλει χωρίς διαμεσολαβητές την πειθαρχία στα αποδυτήρια της ομάδας.

Από τη στιγμή που το κλαμπ θα πορευθεί χωρίς τεχνικό διευθυντή, θα πρέπει να βρεθεί λύση στο ζήτημα των οικονομικών διαπραγματεύσεων με ατζέντηδες και παίκτες. Όπως προκύπτει, την αρμοδιότητα αυτή θα την αναλάβουν στελέχη της διοίκησης, χωρίς να έχουν όμως δοθεί λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το κομμάτι και εδώ υπάρχει για την ώρα ένα μεγάλο ερωτηματικό. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα δούμε τον Γιοβάνοβιτς σε ρόλο… Στραματσόνι, ο οποίος διαπραγματευόταν απευθείας με παίκτες, εκπροσώπους και ομάδες.

Ξεχωριστή σημασία θα δοθεί ταυτόχρονα στην επάνδρωση και ενίσχυση του τμήματος scouting της ομάδας. Πρόκειται για έναν τομέα του ποδοσφαιρικού τμήματος που διαλύθηκε το 2017, με την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να τραβήξει την πρίζα στην χρηματοδότηση της ομάδας και ουσιαστικά να την διαλύσει όσον αφορά την διοικητική και αγωνιστική δομή της. Μένει να φανεί πόσα άτομα θα απαρτίσουν το τμήμα και ποιος θα αποτελέσει τον επικεφαλής σκάουτερ της ομάδας.

Όπως είναι φανερό, ο Γιάννης Αλαφούζος προχωράει για ακόμη μια φορά σε νέες μεγάλες αλλαγές δομικού χαρακτήρα μέσα στην ομάδα. Αν θα βγουν ή όχι μόνο στο χορτάρι θα φανεί.

Εάν πάντως δεν βγουν ούτε αυτή τη φορά, τότε υπάρχει μόνο ένας δρόμος και δεν είναι άλλος από το πωλητήριο της ΠΑΕ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: