Δευτέρα, 3 ΟκτωβρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Tα πρώτα σχέδια του Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα υπογράψει και επίσημα το συμβόλαιο του την 1η Ιουνίου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Κύπρο και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθει στην Αθήνα για το νέο του συμβόλαιο και προφανώς την παρουσίαση του στον κόσμο της ομάδας και τους δημοσιογράφους.

Ο 59χρονος τεχνικός έχει ήδη ξεκινήσει να καταστρώνει τα πλάνα του σχετικά με το έμψυχο δυναμικό της ομάδας αλλά και τους συνεργάτες του.

Όσον αφορά τους τελευταίους ο μόνος σίγουρος στο πλευρό του θα είναι ο Πέντραγκ Έρακ. Από εκεί και πέρα ο γυμναστής τερματοφυλάκων όπως φαίνεται δεν θα αλλάξει. Ταυτόχρονα ερωτηματικό αποτελεί η επιλογή που θα γίνει στη θέση του γυμναστή και κατά τη γνώμη μας αυτή είναι και η πιο κομβική θέση στο νέο staff που θα προκύψει. Συνολικά ο Γιοβάνοβιτς θα φέρει τρία πρόσωπα της εμπιστοσύνης του.

Σε σχέση με το ρόστερ τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Ορισμένοι παίκτες θα κοπούν αυτομάτως και θα ενημερωθούν από νωρίς για να ψάξουν ομάδα. Κάποιοι άλλοι θα τεθούν υπό κρίση και θα κληθούν να αποδείξουν στην προετοιμασία ότι αξίζουν μια θέση στο ρόστερ της νέας χρονιάς.

Ο Παναθηναϊκός αριθμεί αυτή τη στιγμή 36 ποδοσφαιριστές και ο ο νέος τεχνικός θέλει να κατεβάσει αυτόν τον αριθμό στους 30 με απόλυτα υπολογίσιμους τους 20. Γενικότερα ο Γιοβάνοβιτς αρέσκεται να δουλεύει με μικρά ρόστερ, στοχεύοντας στην ομοιογένεια.

Η γραμμή που αφήνει ικανοποιημένο τον νέο τεχνικό του Παναθηναϊκού είναι αυτή της επίθεσης, αν και ένας εκ των Μακέντα και Καρλίτος αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν. Μόνος σίγουρος μπορεί να θεωρείται ο Φώτης Ιωαννίδης.

Αγαπημένο σύστημα του πρώην τεχνικού του ΑΠΟΕΛ αποτελεί το 4-2-3-1 και αναμένεται να υπάρξει ενίσχυση στη θέση του αμυντικού χαφ και πιο συγκεκριμένα στη θέση 6 που αποτελεί κλειδί για αυτόν τον σχηματισμό. Ο Κουρμπέλης θα επανέλθει μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας, ενώ ο Νίας πρέπει ήδη να θεωρείται παρελθόν από τη στιγμή που ο Πιερ Ντρεοσί, που τον έφερε στην ομάδα, αναμένεται να μην συνεχίσει στον Σύλλογο. Οπότε είναι δεδομένο πως σε αυτή τη θέση θα υπάρξει ενίσχυση.

Επίσης αναμένεται να υπάρξει ενίσχυση στα άκρα της επίθεσης με την απόκτηση εξτρέμ που θα πατούν περιοχή. Δεδομένη πρέπει να είναι και η κίνηση για παίκτες που θα καλύψουν το κέντρο της άμυνας αλλά και τα άκρα της. Μιλάμε για δυο στόπερ και από ένα αριστερό και δεξί μπακ αντίστοιχα.

Συνολικά αναμένεται να γίνουν 6 κινήσεις που θα είναι ενδεκαδάτες.

Σε κάθε περίπτωση πολλά θα κριθούν από το μπάτζετ που θα προσφέρει στον Γιοβάνοβιτς ο Γιάννης Αλαφούζος. Όσο μεγαλύτερο είναι το συνολικό ποσό, τόσο πιο εύκολη μπορεί να γίνει η ζωή του νέου τεχνικού. Διαφορετικά θα ξεκινήσουν τα ζόρια.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: