Τετάρτη, 30 ΝοεμβρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Παρέμβαση των 59 μελών του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ 59 ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Α.Ο.

Εμείς, τα 59 μέλη του Παναθηναϊκού Α.Ο., παρεμβαίνουμε για να τοποθετηθούμε για τις τελευταίες
εξελίξεις στο θέμα της διπλής ανάπλασης. Την πρώτη φορά το κάναμε διά ζώσης και κατά πρόσωπο στις 5 Ιουνίου στην Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη, την οποία περιμέναμε υπομονετικά ανεχόμενοι τη λάσπη και τη συκοφαντία που εκτόξευε ο κάθε απίθανος -εντός και εκτός Α.Ο.- για τις προθέσεις μας.

Τώρα, και με τη δημοσιοποίηση της απόσυρσης της αγωγής μας, θα τοποθετηθούμε για δεύτερη και τελευταία φορά ώστε να μην αφήσουμε κανένα ίχνος αμφιβολιών πάνω στην δράση μας και τον στόχο μας.

Παρότι δεν νιώθουμε την ανάγκη να αιτιολογήσουμε τα προφανή, ούτε στους ρουφιάνους
συγκεκριμένων Μ.Μ.Ε., ούτε στους “αιμοδιψείς” υπέρμαχους της διπλής απάτης, καθώς όποιος ασχολείται έστω και επιδερμικά με τα ζητήματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, γνωρίζει ποιοί είμαστε, οφείλουμε να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους, όχι ως απάντηση στις ασύλληπτες γελοιότητες που ακούστηκαν για εμάς, αλλά ως ξεκάθαρη και περήφανη δήλωση των ιδανικών και των αξιών μας, που αρνούμαστε πεισματικά να προδώσουμε.

Εμείς οι 59 λοιπόν, δεν γραφτήκαμε στον Α.Ο. πέρσι, δεν γραφτήκαμε από τα διαρκείας, δεν
γραφτήκαμε απλά για να ψηφίσουμε, δεν μας έγραψαν άλλοι. Γίναμε μέλη γιατί είναι τιμή μας να αποτελούμε κομμάτι του Παναθηναϊκού, να λέμε την άποψη μας και να συμμετέχουμε στα κοινά του Συλλόγου. Οι περισσότεροι λοιπόν είμαστε μέλη εδώ και πολλά χρόνια και προσπαθούμε να βρισκόμαστε περήφανα δίπλα στο Τριφύλλι σε κάθε αγώνα, σε κάθε άθλημα, σε κάθε γήπεδο.

Επίσης, εμείς οι 59 δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, δεν ξεχάσαμε, και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα
γεγονότα που μας οδήγησαν ως εδώ. Δεν ξεχνάμε τον μηχανισμό προπαγάνδας που στήθηκε από το
σύνολο των Μ.Μ.Ε. προεξέχοντος του sdna και των μέσων συμφερόντων του Αλαφούζου και των
υπαλλήλων του.

Δεν ξεχνάμε τα ψέματα, τις ανακρίβειες και τους θεατρινισμούς που ειπωθήκαν στη
προσυνέλευση της 28/03, δεν ξεχνάμε την στοχοποίηση όσων τολμούσαν να εκφράσουν αντίθετη γνώμη και κυρίως δεν ξεχνάμε όλα αυτά τα “μέλη” του Α.Ο. που εμφανίστηκαν ξαφνικά στο ιστορικό γήπεδο μας και μας ρωτούσαν που είναι ο Τάφος του Ινδού για να πάνε να ψηφίσουν.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην προσυνέλευση ξεγυμνώθηκαν από επιχειρηματολογία όλοι οι προπαγανδιστές της Δ.Α. και κοίταγαν έκπληκτοι με ανοιχτό το στόμα, το γεγονός πως βρέθηκαν τόσοι πολλοί Παναθηναϊκοί να πουν τα πράγματα με το όνομα τους.

Έτσι αποφασίσαμε να προσβάλουμε τη γενική συνέλευση ως άκυρη, καθώς το σύνολο των
διεργασιών που οδήγησαν σε αυτή, την καθιστούσαν εξόφθαλμα έκνομη και παράτυπη.

Η αγωγή που καταθέσαμε ήταν διμερής, υπό την έννοια ότι καταδείκνυε τόσο τις νομικές αστοχίες στο
προπαρασκευαστικό μέρος της γενικής συνέλευσης όπως π.χ. η επιλογή της επιστολικής ψήφου αντί της προβλεπόμενης από τον αθλητικό νόμο ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η οποία παράλληλα θα διασφάλιζε το αυτονόητο, δηλαδή τα μέλη που ψήφισαν εξ’ αποστάσεως να είχαν πρώτα παρακολουθήσει τη συζήτηση που έγινε για την πιο σημαντική απόφαση που κλήθηκαν να πάρουν στην ιστορία του Συλλόγου, όσο και την εσφαλμένη επικύρωση των συμβάσεων με ποσοστό 66,7% επί των “παρόντων” μελών, ενώ η αναφορά στην αναγκαστικού δίκαιου διάταξη απαιτούσε ξεκάθαρα υπερψήφιση από τα 2/3 του συνόλου των ενήμερων μελών.

Εκτός από τις αναφερόμενες παρατυπίες και την ανάγκη επανάληψης της γενικής συνέλευσης
συμμορφούμενης αυτή τη φορά με το ορθό νομικό πλαίσιο, οι δικαστικές μας ενέργειες έγιναν με ξεκάθαρη στόχευση να προστατευτεί το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, που αποτελεί εδώ και παραπάνω από έναν αιώνα φάρο Παναθηναϊκών αξιών και ιδανικών.

Υπερασπιζόμαστε το γήπεδο της Λεωφόρου, όχι μόνο ως Παναθηναϊκό έδαφος αλλά ως αθλητικό
μνημείο, καθώς είναι το πρώτο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Αθήνας που φιλοξένησε ευρωπαϊκό παιχνίδι, που τοποθετήθηκαν προβολείς και χλοοτάπητας, είναι το γήπεδο της αντίστασης κατά τη διάρκεια της κατοχής και της δικτατορίας. Είναι το γήπεδο που στεγάζει τα περισσότερα αθλήματα του συλλόγου και στα σπλάχνα του βρίσκεται ο τάφος του Ινδού που για τους ίδιους λόγους είναι το ιστορικότερο κλειστό γυμναστήριο της Ελλάδας.

Αυτό λοιπόν το γήπεδο είναι εδώ και έναν αιώνα ο χώρος άθλησης χιλιάδων παιδιών λαϊκών
οικογενειών της περιοχής των Αμπελοκήπων. Στέκει αγέρωχο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας να φυλάττει
θερμοπύλες απέναντι στην εμπορευματοποίηση και τον εκφυλισμό του αθλητισμού, να μεταλαμπαδεύει αξίες στις νέες γενιές Παναθηναϊκών οπαδών, να δείχνει τον δρόμο και να μας συνδέει νοητά με τους εμπνευστές της Παναθηναϊκής ιδέας.

Ως εκ τούτου, κινηθήκαμε νομικά εναντίον της διαδικασίας της Γενικής Συνέλευσης και ψηφοφορίας
με απόλυτη Παναθηναϊκή συνείδηση και επίγνωση του τι εστί Π.Α.Ο., τι εστί Λεωφόρος, πως αυτές οι δύο έννοιες είναι ΑΡΡΗΚΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ, καθώς και τι προτάσσουν το μέγεθος και τα ιδανικά του
Συλλόγου.

Πλέον, μετά και την υπογραφή των συμβάσεων εν αγνοία των μελών του Ερασιτέχνη
Παναθηναϊκού, η εκτίμηση πως τα εμπλεκόμενα μέρη, με ευθύνη πρωτίστως της διοίκησης του Α.Ο., είναι διατεθειμένα να παρακάμψουν κάθε διαδικασία, αγνοώντας επί της ουσίας τη Γενική Συνέλευση που αυτοί προκάλεσαν, αποτελεί πλέον διαπίστωση.

H απόσυρση της αγωγής αποτέλεσε από μεριάς μας την αυτονόητη -από δικονομικής άποψης επιλογή. Μια επιλογή που οι έμμισθοι προπαγανδιστές της διπλής απάτης έσπευσαν να ερμηνεύσουν
λέγοντας και γράφοντας ασύλληπτες ανοησίες: “υποχωρούν οι 59”, “κατάλαβαν το λάθος τους”,
“μετάνιωσαν” κ.α. Καμία έκπληξη για το θράσος και τα καταφανή ψέματα τους. Έδω και δυόμιση χρόνια που μπήκε σε λειτουργία ο προπαγανδιστικός μηχανισμός υπερ της Δ.Α., έχουμε συνηθίσει τις καθοδηγούμενες πρακτικές τους.

Ας τους ενημερώσουμε λοιπόν, αυτούς που οργανωμένα φυτεύουν τη διχόνοια στον κόσμο
του Παναθηναϊκού και όσους -αδαείς- παίρνουν στα σοβαρά τα λεγόμενα τους, πως κανένας συμβιβασμός δεν έγινε και κανένα τελευταίο “εμπόδιο” δεν ξεπεράστηκε.

O αγώνας μας για την υπεράσπιση της Λεωφόρου δεν είναι ούτε μάταιος, ούτε άσκοπος. Είναι
δίκαιος. Έτσι, θα συνεχίσουμε με όλη μας την δύναμη και με απόλυτη Παναθηναϊκή συνείδηση να
μαχόμαστε για την προάσπιση των ιδανικών, της ιστορίας και της περιουσίας του Συλλόγου

1 Comment

  • Μητρόπουλος

    Δεν είχε καμία βάση αλλά ούτε και ελπίδα να πετύχει κάτι, η προσφυγή των 59. Ο Παναθηναϊκός λαός μίλησε, η ψηφοφορία ήταν ολοκάθαρη και έστειλε μήνυμα: ο Βοτανικός είναι η μόνη προοπτική του Παναθηναϊκού να ανακάμψει και να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην κορυφή.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: