Κυριακή, 27 ΝοεμβρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Δυο λόγια για το μπάσκετ και τον τελικό του Super Cup

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε δυστυχώς άνετα από τον Ολυμπιακό με 52-67 στον τελικό του Super Cup στην Ρόδο.

Είναι προφανές πως η φετινή ομάδα ξεκινάει από το μηδέν και ότι θα πρέπει να υπάρξει υπομονή και στήριξη στον κοουτς Ράντονιτς και τους νέους παίκτες. Αυτό είναι κάτι δεδομένο και δεν χωράει αμφισβήτηση. Ούτε αφορισμοί χρειάζονται ούτε και αναθέματα και μάλιστα με την σεζόν να μην έχει καλά καλά αρχίσει.

Από την άλλη όμως δεν γίνεται να μην προβληματίζει το ζήτημα που έχει η ομάδα στο σουτ. Όλο το καλοκαίρι οι γνωστές του αθλήματος έθεταν διαρκώς το συγκεκριμένο θέμα τονίζοντας πως αν δεν αποκτηθούν παίκτες που να έχουν συνέπεια στην περιφερειακή εκτέλεση θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα.

Δυστυχώς αυτό επιβεβαιώθηκε ήδη στο τουρνουά της Ρόδου και αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό το κατά πόσο μπορεί να επιλυθεί μέσα από την προπόνηση.

Η ομοιογένεια και η χημεία σίγουρα με τον χρόνο βρίσκονται. Το σουτ όμως, πέραν της δουλειάς που πρέπει να κάνει ένας παίκτης, είναι κατά πολύ θέμα ταλέντου καλώς ή κακώς.

Από εκεί και πέρα η συμπεριφορά του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ απέναντι στον άμυαλο Λαρεντζάκη, ο οποίος σε τελειωμένο παιχνίδι έκανε κανονικά προσπάθεια στην τελευταία επίθεση του αγώνα.

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έπρεπε ήδη να είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη καθώς αυτή η εικόνα δεν πρεσβεύει την κουλτούρα και τον πολιτισμό που καλλιέργησαν στο τμήμα μπάσκετ ο Παύλος, ο Θανάσης και ο Ζέλικο.

Όλοι μπορούν να πουν μια παραπάνω κουβέντα λόγω της έντασης των στιγμών. Αυτό είναι δεδομένο. Η μεταμέλεια όμως αποτελεί στοιχείο ευθιξίας και σεβασμού.

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός διακρινόταν πάντοτε για το ήθος του και το επίπεδο του ως οργανισμός και τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνεται να είναι ανεκτές ακόμη και αν ο αντίπαλος λειτουργεί σαν μικρό παιδάκι.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: