Τρίτη, 7 ΦεβρουαρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

O Παναθηναϊκός λειτουργώντας ως επιτήδειος ουδέτερος ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΕ!

Σε άλλες εποχές οι οποιοιδήποτε Έλληνες διαιτητές σαν τους Σιδηρόπουλο-Διαμαντόπουλο θα έρχονταν στην Λεωφόρο την Κυριακή και δεν θα έτρεχε “κάστανο” τις μέρες πριν το ντέρμπι.

Μετά τον αγώνα ο Παναθηναϊκός θα φώναζε πως αδικήθηκε, το κακό θα είχε γίνει και η ζωή θα συνεχιζόταν εις βάρος του Συλλόγου και όλο και κάποιος “μάγκας μπρόεδρος” θα καμάρωνε για το κατόρθωμα του… Αυτή είναι η ποδοσφαιρική Ελλάδα ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

Στην υπόθεση του ορισμού του Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια πρόλαβε το κακό πριν αυτό γίνει.

Κάτι τέτοιο είναι τεράστια επιτυχία για μια ομάδα που στο παρασκήνιο δεν έχει ούτε φιλικές ενώσεις, ούτε πρόσβαση στην ΕΠΟ, ούτε καλές σχέσεις με διαιτητές.

Ο Παναθηναϊκός σήμερα κατάφερε τρία πράγματα:

  • Να μην βρει απέναντι του σε κανένα ντέρμπι Έλληνα διαιτητή, αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής. Το ενδεχόμενο αυτό έληξε σήμερα οριστικά και αμετάκλητα για τη φετινή σεζόν.

  • Να προστατέψει την έδρα του από πιθανά επεισόδια, καθώς ο κόσμος του ήταν κυριολεκτικά στα κάγκελα. Ήταν μαθηματικά δεδομένο πως με το πρώτο “μυστήριο” σφύριγμα θα γινόταν ο κακός χαμός.

  • Να δείξει σε όλους πως πλέον ασχολείται με το θέμα της διαιτησίας και δεν θα αφήσει ΚΑΝΕΝΑΝ να μεθοδεύσει εύκολα το “πιστόλιασμα” του. Δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να γίνει στο μέλλον αλλά τουλάχιστον αυτή τη στιγμή υπάρχει διάθεση προστασίας της ομάδας έστω και με τα λίγα μέσα που διαθέτει.

Η διοίκηση σε αυτή τη φάση είναι ξεκάθαρα στα “μαχαίρια” με την ΑΕΚ εδώ και πολύ καιρό και από την υπόθεση Καραντώνη και έπειτα έχει ψυχρανθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό με τον Ολυμπιακό (δες εδώ περισσότερα).

Ο Γιάννης Αλαφούζος στο κομμάτι παρασκήνιο δεν έχει ούτε ερείσματα, ούτε προσβάσεις. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί όμως το πλαίσιο της ημιαυτόνομης ΚΕΔ με τους ξένους διαιτητές και την παρουσία των FIFA και UEFA στα καθ’ ημάς υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς για να προστατέψει την ομάδα του σε σχέση με τις εποχές της “κόκκινης” ΕΠΟ όπου πήγαινε απλά σαν πρόβατο στη σφαγή.

Η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ μπορεί να είναι σύμμαχοι στη διοίκηση της ΕΠΟ αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και τα δικά τους συμφέροντα, τα οποία θεωρούν ιερά και δεν διστάζουν να τα βάλουν πιο πάνω από τη συμμαχία τους.

Για παράδειγμα σήμερα ο ΠΑΟΚ στην υπόθεση Σιδηρόπουλου τάχθηκε υπέρ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που απαίτησαν να μην υπάρξει Έλληνας διαιτητής σε ντέρμπι. Με τον τρόπο αυτόν άδειασε την ΑΕΚ που από χθες το βράδυ…. σφύριζε αδιάφορα γύρω από τον ορισμό του Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι της Λεωφόρου και γενικότερα δεν βλέπει με κακό μάτι την επιστροφή των Ελλήνων διαιτητών στα μεγάλα παιχνίδια.

Από την άλλη πλευρά, στην υπόθεση Καραντώνη Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ βρέθηκαν απέναντι στον Ολυμπιακό απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία του διαιτητή που έσωσε τους Πειραιώτες από την ήττα στην Τρίπολη.

Όπως γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ο καθένας κοιτάει την πάρτη του παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δεδομένες συμμαχίες ή προσεγγίσεις.

Έτσι λοιπόν τα κεντρικά μπλοκ είναι δυο.

Από την μια πλευρά είναι η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ και τους δορυφόρους τους και από την άλλη ο Ολυμπιακός και οι δικοί του δορυφόροι.

Ο Παναθηναϊκός σε αυτή τη φάση δεν είναι σε κανένα από τα δυο μέτωπα και ουσιαστικά παίζει ανάμεσα στις γραμμές προασπιζόμενος τα δικά του συμφέροντα.

Στην περίπτωση Καραντώνη οι πράσινοι επεδίωξαν την τιμωρία του διαιτητή που ευνόησε τον Ολυμπιακό και πήγαν με το μέρος της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ κάνοντας τον Μαρινάκη να τρέχει στην ΕΠΟ να τον σώσει από την πιθανότητα διαγραφής του από τους πίνακες. Έτσι πέτυχαν να μην βρουν μπροστά τους τον συγκεκριμένο διαιτητή μέχρι τον Γενάρη και βλέπουμε.

Στην περίπτωση Σιδηρόπουλου από την άλλη, ο Παναθηναϊκός πάτησε στην αντίθεση μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ γύρω από το ζήτημα των Ελλήνων διαιτητών στα ντέρμπι και πέτυχε να μην τον βρει μπροστά του την Κυριακή στην Λεωφόρο. Ταυτόχρονα κινητοποιήθηκε προς την ΟΥΕΦΑ κάνοντας διεθνές το ζήτημα και αναγκάζοντας τους Ευρωπαίους να… “τραβήξουν τα αυτιά” της Αθήνας αναγκάζοντας τους πάντες να δηλώνουν… ανήξεροι και την ίδια στιγμή να τρέχουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Κατά τη γνώμη μας λοιπόν, αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός κινείται στο παρασκήνιο ως ένας επιτήδειος ουδέτερος και εκμεταλλευόμενος τις αντιθέσεις των δυο μπλοκ και των συμφερόντων τους έχει πετύχει μέχρι ώρας δυο στα δυο γύρω από το κομμάτι της διαιτησίας και μάλιστα από πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν.

Προφανώς και δεν θα είναι όλα ρόδινα μέσα στη χρονιά αλλά θα πρέπει να μας ευχαριστεί που η διοίκηση δείχνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να έχει ΞΥΠΝΗΣΕΙ και να προσπαθεί να κάνει αυτό που ζητάμε εδώ και δεκαετίες:

ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!

Υ.γ.: Κύριε Γιάννη όοοοοοοοταν θέλεις (σπανιότατα δυστυχώς), μπορείς να κάνεις τα ΜΜΕ σου πυρηνικό όπλο και να προστατέψεις την ομάδα.

Σήμερα ο Μελισσανίδης το κατάλαβε πολύ καλά και γι αυτό η ανακοίνωση της ΑΕΚ ήταν βγαλμένη από τα κιτάπια του Στέλιου Καζαντζίδη…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: