Κυριακή, 27 ΝοεμβρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Μια ατάκα του Αϊτόρ δείχνει ότι άπαντες έχουν πιάσει το νόημα…

Με αφορμή την συνέντευξη του Αϊτόρ εντοπίσαμε σε μια απάντηση του κάτι πολύ ενδιαφέρον και ταυτόχρονα θετικό για την ομάδα.

Ουκ ολίγες φορές έχουμε γράψει ότι για να μπορέσει να γίνει ξανά ανταγωνιστικός ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να “σκουπίζει” τους μικρούς αντιπάλους και να μην αφήνει ούτε βαθμό να χάνεται από ομάδες τύπου Λαμίας, Τρίπολης κλπ.

Ο Αϊτόρ σε ένα σημείο των δηλώσεων του ανέφερε τα εξής:

-Είσαι πλέον δύο χρόνια στην Ελλάδα, έχεις δει όλες τις υπόλοιπες ομάδες, το πώς αρχίζει να “μεγαλώνει” ξανά και να εξελίσσεται ο Παναθηναϊκός. Τι χρειάζεται η ομάδα για να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστική απέναντι σε όλους;

“Για μένα είναι απλό… Θα πρέπει να παίζουμε σε κάθε αγώνα, μα σε κάθε αγώνα, σαν να είναι ‘τελικός’! Όπως κάναμε τους τελευταίους μήνες της περσινής σεζόν. Γιατί αν θες τη γνώμη μου, είναι πολύ πιο ‘εύκολο’ να είσαι συγκεντρωμένος στα ‘μεγάλα’ ματς, με τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη. Γιατί ξέρεις ότι θα αντιμετωπίσεις και 20.000-25.000 οπαδούς στην εξέδρα κι όλοι αυτοί θα θέλουν να σε ‘πληγώσουν’ (σ.σ. γελάει).

Το θέμα είναι να έχουμε τον ίδιο βαθμό συγκέντρωσης και να είμαστε το ίδιο καλοί και στα εκτός έδρας παιχνίδια με τους θεωρητικά πιο ‘μικρούς’ αντιπάλους. Και πάνω σ’ αυτό το κομμάτι, πρέπει να ανεβάσουμε το επίπεδό μας…”.

Είναι πολύ ευχάριστο που μέσα στην ομάδα άπαντες αντιλαμβάνονται τη σημασία των παιχνιδιών με τους μικρούς αντιπάλους.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα των λεγομένων του Αϊτόρ δείχνει πως μεέσα στην ομάδα υπάρχει αυτογνωσία και άρα τεχνικό επιτελείο και παίκτες δουλεύουν πάνω σε αυτό το κομμάτι και ειδικά στον τρόπο που πρέπει να ανοίγουν πολυπρόσωπες άμυνες.

Μόνο έτσι θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να γίνει ξανά ανταγωνιστικός απέναντι στον Ολυμπιακό.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: