Σάββατο, 28 ΙανουαρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Χτύπησε την πόρτα της ΠΑΕ ξανά ο Καλτσίδης. Δεν πουλάει ο Αλαφούζος…

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Άποψη” του Βίκτωρα Μητρόπουλου πολύ πρόσφατα ο Ελληνορώσος Φιλάρετος Καλτσίδης εξέφρασε για ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον του να αγοράσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλά ο Γιάννης Αλαφούζος του το ξέκοψε.

Όλοι γνωρίζουμε ποιο είναι το ποιόν του του Βίκτωρα Μητρόπουλου και ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστο πρόσωπο.

Στο παρακάτω άρθρο όμως υπάρχουν δόσεις αλήθειας σε ορισμένα σημεία και γι’ αυτό το παραθέτουμε.

Από εκεί και πέρα ένα πράγμα θα πρέπει να γίνει σαφές.

Όποιος ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό, αν θέλει να πάρει την ΠΑΕ στα χέρια του, θα πρέπει να μιλήσει ανοιχτά στον κόσμο της ομάδας και να ανάψει την σπίθα.

Τα υπόλοιπα στη συνέχεια θα έρθουν από μόνα τους.


Το άρθρο έχει ως εξής:

Η «Α» και η iapopsi.gr τραβάνε την κουρτίνα του Παναθηναϊκού. Ο Γιάννης Αλαφούζος ούτε πρόκειται να εγκαταλείψει τον Παναθηναϊκό, ούτε να πουλήσει στον Καλτσίδη που επανήλθε, αλλά ούτε κι ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα κατέβει στους δρόμους. Το εξασφάλισε αυτό ο μέγας ηγέτης του Παναθηναϊκού, με μία συνάντηση που έκανε στο γραφείο του με «εξέχον» πρόσωπο της Θύρας 13.

Να τα πάρουμε ένα-ένα τα πράγματα. Μετά την τεσσάρα από τον Ολυμπιακό, ο Αλαφούζος κοιτούσε να κόψει κίνηση στην πιάτσα. Στα μπατζάκια του τι γράφουνε τα social media. Γραμμένους τούς έχει κανονικά αυτούς που τον βρίζουνε. Άπαξ και δεν υπάρχει άνθρωπος να τους παρακινήσει να κατέβουνε στον δρόμο, ο Γιαννάκης πίνει ήρεμα τον καφέ του.

Μέχρι που του έστειλαν μηνύματα από τη Θύρα 13 ότι τα ψέματα τελείωσαν. Πούλα και τον πούλο. Μάλιστα. Και ζήτησαν να τον δούνε τον Γιαννάκη. Θα πήγαιναν δύο, αυτή ήταν η συμφωνία στην αρχή. Μετά, ο Γιαννάκης ζήτησε μονάχα τον έναν. Πολύ γνωστό πρόσωπο. Άπαξ και ρωτήσει κανένας τον Δημητράκη τον Γιαννακόπουλο, θα του πει αυτός τι μέρους του λόγου είναι αυτός που αριβάρισε για το γραφείο του Αλαφούζου. Ένα θα σου πω. Ότι ο Γιαννακόπουλος τον είχε βγάλει σε βίντεο. Καταλαβαίνουν καλά οι Παναθηναϊκοί.

Τώρα, θα πεις, είναι δυνατόν ολόκληρος Αλαφούζος, με τα γαλλικά και τα πιάνο και με τις ξένες γλώσσες του, να μιλάει με τέτοια παιδιά; Είναι και παραείναι. Άπαξ και χρειάζεσαι βοήθεια, όπου μπορείς χτυπάς πόρτες. Αυτός που μίλησε μαζί του είναι πρώτη μούρη στη Θύρα 13. Κι άπαξ είσαι πρώτη μούρη, σημαίνει μεροκάματο. Έτσι είναι. Γι’ αυτό κι ο Δημητράκης το ξέρει καλά το έργο και τους έδωσε φόρα παρτίδα, επειδή σταμάτησε το χαρτζιλίκι.

Πάμε παρακάτω. Τι κέρδισε ο Αλαφούζος με τη συνάντηση αυτή; Ότι δεν θα κουνηθεί φύλλο στους φανατικούς της Θύρας 13. Το παλικάρι αυτό δεν είναι ό,τι κι ό,τι. Ύστερα, και η Θύρα 13 είναι στα μαχαίρια τα τελευταία χρόνια με την Παναθηναϊκή Συμμαχία. Δεν είναι όλοι μαζί. Ο Χολαργός, για παράδειγμα, την έχει κάνει από τους υπόλοιπους. Δεν μπορούν να συνεννοηθούν για απλά πράγματα και θα κατέβουν στους δρόμους κατά του Αλαφούζου; Με την καμία. Ύστερα, και τα δυο παλικάρια αυτά δεν τελείωσαν τις Ουρσουλίνες. Του πεζοδρομίου είναι. Όποιος κουνηθεί για συλλαλητήρια και άλλα τέτοια, μπορεί να τον φάει η μαρμάγκα. Λύθηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα του Αλαφούζου. Από έναν άνθρωπο, ένα άτομο.

Πάμε παρακάτω. Σου έγραψα κάπου αλλού στην εφημερίδα και στην iapopsi.gr ότι ο Αλαφούζος τα είχε πάρει στο κρανίο, επειδή βλέπει κι ακούει τους Σαββιδοτέχνες, που ήταν πρώην Αλαφουζοτέχνες, να του τα χώνουνε στα ίσια για την κατάντια του Παναθηναϊκού. Κι άντε, να τα χώνεις, δεν τρέχει και τίποτα. Του λέγανε ότι πρέπει να πουλήσει του Γιαννάκη. Γι’ αυτό και είπε «καλά, όλους αυτούς τους πλήρωνα εγώ;».

Έλεγε, όμως, και το άλλο ο Αλαφούζος. Καλά, σου λέει, για τον Μελισσανίδη γιατί δεν γράφουνε και δεν λένε τίποτα οι Σαββιδοτέχνες; Κι η ΑΕΚ για τα σίδερα ήταν εφέτος. Γιατί μόνο για μένα; Λες και δεν καταλαβαίνει ο Γιαννάκης πώς παίζεται το έργο.

Να πουλήσει, του έλεγαν οι Σαββιδοτέχνες. Σε ποιον, όμως, να πουλήσει; Υπάρχει αγοραστής; Και μην πει κανένας γι’ αυτόν τον Δρακωτό από την Αμερική. Αυτός όπου κάνει κανένα διάλειμμα από τη δουλειά του, σου λέει, κάτσε να στείλω μία επιστολή στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης ότι θέλω ν’ αγοράσω τον Παναθηναϊκό. Αστεία περίπτωση είναι ο κύριος.

Για τον Φιλάρετο τον Καλτσίδη σου μιλάω. Τον «βασιλιά του τσιμέντου», όπως τον λένε. Φίλο του Ιβάν Σαββίδη. Πόντιος κι αυτός. Και φραγκάτος. Με κότερα και σπίτια στη Μεσσηνία. Δεν είναι άγνωστοι οι δυο τους. Στο παρελθόν, πάλι τα είχε πει. Να σου θυμίσω τι είχε δηλώσει ο Γιαννάκης για τον Καλτσίδη και να πάμε παρακάτω.

«Υπήρξε μία συζήτηση με τον Φιλάρετο Καλτσίδη αλλά δεν προχώρησε τίποτα. Αυτός ο ομογενής είχε πάρα πολλά χρήματα, αλλά δεν επανήρθε ποτέ. Είναι πολύ εύκολο να λες “θα πάρω τον Παναθηναϊκό”, αλλά όταν σκέφτεσαι τι υποχρεώσεις θα έχεις και τι δημοσιότητα θα έχεις, κάνεις πίσω. Είναι λογικό. Και σε άλλες δουλειές μπορεί να συμβεί αυτό. Έχεις κάτι στο μυαλό σου, το συζητάς και άλλες φορές προχωράς, άλλες φορές η γεύση που παίρνεις σε κάνει να οπισθοχωρήσεις. Δεν είναι κακό να υπάρχει μια ιδέα. Όλα από μια ιδέα ξεκινούν. Απλά στις ιδέες συνήθως υλοποιούνται μία στις δέκα. Σπανίως πετυχαίνουν. Αυτό που έχω ζήσει εγώ με τον Παναθηναϊκό, τις 2-3 προσεγγίσεις, δεν είναι παράλογο. Υπήρξαν και προσεγγίσεις που δεν είδαμε καν γιατί ήταν γελοίες. Τις κόβαμε μόλις καταλαβαίναμε τι ήταν. Πάντοτε από Ελλάδα. Ήταν ένας τύπος απίθανος που έλεγε ότι θα βάλει… 10 δισ. ευρώ στον Παναθηναϊκό».

Ο Καλτσίδης περιμένει στη γωνία, αυτό το λένε οι ίδιοι οι Σαββιδοτέχνες. Τότε κατάλαβε ο Αλαφούζος, γιατί του την πέσανε από το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, αλλά και από το sdna. Δεν τους έπιασε κανένας πόνος για τον Παναθηναϊκό, βέβαια. Τον Καλτσίδη θέλει στην Πανάθα ο Ιβάν για να παίζουνε μαζί μπάλα με σύμμαχο τον Μελισσανίδη. Γι’ αυτό και τα «πούλα και τον πούλο». Να φύγει ο Γιαννάκης, να έρθει ο Καλτσίδης, που όπως περιέγραφε κι ο Μανόλο Μαυρομμάτης, πάντα περιμένει όπως ο Αναστόπουλος τον Σέστιτς, αλλά ο Σέρβος προτίμησε να βάλει μονάχος του το γκολ. Κι ο Αναστόπουλος περίμενε την πάσα από τον Σέστιτς και μετά το γκολ.

Κι άπαξ και μιλήσεις με τους Σαββιδοτέχνες, θα σου πούνε ότι ο Αλαφούζος έφυγε από το μαντρί γιατί τα βρήκε με τον Μαρινάκη. Μάλιστα. Κι άπαξ τους πει, αφού τα βρήκε με τον Μαρινάκη, γιατί δεν έκατσε να χάσει ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο κι έριξε τεσσάρα; Θα μπορούσε να χάσει κι αν ο Άρης έχανε τους έξι βαθμούς από την Επιτροπή Δεοντολογίας, να έβγαινε στην Ευρώπη η Πανάθα.

Είπαμε, όμως. Οι Σαββιδοτέχνες άπαξ κι έβαλαν κάτι στο μυαλό τους, δεν βγαίνει με τίποτα. Φοβερή ράτσα, μάστορα. Κάνουν συμφωνίες με τον εαυτό τους, και αυτό είναι, δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Ό,τι πει ο εαυτός τους. Σου λένε, θ’ αναγκάσουμε τον Αλαφούζο να πουλήσει και βουρ ο Φιλάρετος, που εκτός κι από φίλος του Ιβάν, είναι και φίλος του Μελισσανίδη. Γι’ αυτό και τον μπινελικώνανε παντού. Και στα σχόλια των αναγνωστών δεν κόψανε κανένα που τα έχωνε στον Αλαφούζο.

Να σ’ το τελειώσω. Ο Αλαφούζος δεν πουλάει, ούτε φοβάται ότι μπορεί να συμβεί κανένα ατύχημα. Έτσι είχε χαρακτηρίσει την εμπλοκή του στον Παναθηναϊκό, σε συνέντευξη σ’ ένα νορβηγικό podcast . Ατύχημα. Φοβερά πράγματα. Ατύχημα θα ήταν να φύγει, ας πούμε, αλλά ο Γιαννάκης παραμένει για να ξεφτιλίσει ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό.

Και τώρα που μένει, τι θα κάνει ο Αλαφούζος; Θα πάρει έξι παίκτες πρωτοκλασάτους, γράφουνε οι Αλαφουζοτέχνες. Μάλιστα. Κατ’ ευθείαν για ενδεκάδα, δηλαδή. Για να πάρει, ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να διώξει. Και για να διώξει, πρέπει να πληρώσει συμβόλαια. Μόνο του Μολό και του νεαρού του Καραγιάννη τελειώνουν τα συμβόλαια. Όλοι οι άλλοι είναι δεμένοι. Για να το κάνει αυτό ο Γιαννάκης, να διώξει και να πληρώσει και να πάρει και να πληρώσει, δεν του φτάνουν καμιά εικοσαριά μιλιόνια και λίγα σου είπα. Μιλάμε ότι ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου θέλει γενική επισκευή και πέταμα.

Τώρα, θα πεις, δεν τα ξέρει αυτά ο Αλαφούζος. Εννοείται, ρε. Ο πλερώνων πάντα ξέρει. Γι’ αυτό και ψάχνει για συμπαίκτη στον Παναθηναϊκό κι όχι να πουλήσει. Κι αν δεν βρει, που δεν θα βρει, δεν τρέχει και τίποτα με τη Θύρα 13 στο delete και τον κόσμο του Παναθηναϊκού να είναι σαν τον γάιδαρο του Χότζα, που όταν έμαθε ν’ αντέχει στην πείνα, ψόφησε.

1 Comment

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: