Κυριακή, 4 ΔεκεμβρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Μπαλτάκος: “Μπορεί να γίνει γήπεδο στη Λεωφόρο”

Στη δημοσιότητα δόθηκε το β μέρος της συνέντευξης του Τάκη Μπαλτάκου στο site sportdog.gr. Ο επι χρόνια νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε για το ζήτημα της Λεωφόρου και αν μπορεί να γίνει ανακατασκευή του γηπέδου.

Η συνέντευξη αναλυτικά:

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις σας για την κυριότητα της Λεωφόρου, γιατί θεωρείται ότι υπάρχει ακόμα από κάποιους η συζήτηση για το ποιος είναι το… αφεντικό του γηπέδου; Εξυπηρετεί κάποιο σκοπό δηλαδή η εν λόγω κουβέντα;

«Όσο ο Παναθηναϊκός χρησιμοποιεί το γήπεδο της Λεωφόρου, έχει πλήρη δικαιώματα στον χώρο αυτό και ο Δήμος κανένα. Μόλις το γήπεδο εγκαταλειφθεί, όλα τα δικαιώματα θα χαθούν την ίδια στιγμή. Πρόκειται για νομική μεταβολή ασύγκριτα μεγαλύτερη από την κατεδάφιση του γηπέδου της ΑΕΚ πριν από 20 περίπου χρόνια. Αυτό το σκοπό εξυπηρετεί η αναφορά μου. Αν γίνει λάθος, το λάθος αυτό δεν θα διορθώνεται».

Αναφερθήκατε στη δυνατότητα να γίνει γήπεδο 28.000 θέσεων στη Λεωφόρο. Μπορείτε να μας πείτε κάποιες λεπτομέρειες παραπάνω; Μέχρι που μπορεί να επεκταθεί ένα νέο γήπεδο εκεί;

«Δεν χρειάζεται καμία επέκταση. Αν θυμάμαι καλά, τα σχέδια προέβλεπαν την υποβάθμιση για μερικά μέτρα του αγωνιστικού χώρου και την κατασκευή διώροφης εξέδρας στα υφιστάμενα όρια».

Γιατί πιστεύετε ότι η προοπτική ενός νέου γηπέδου στη Λεωφόρο δεν έχει διεκδικηθεί πιο σθεναρά;

«Επειδή οι Διοικήσεις του Παναθηναϊκού θεωρούν, ότι είναι ακατόρθωτο. Αλλά τίποτα, απολύτως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αν υπομείνεις και επιμείνεις».

Η υπάρχουσα διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει ξεκάθαρη θέση υπέρ του Βοτανικού, παρότι ο Γιάννης Αλαφούζος παλαιότερα ήταν ένθερμος υποστηρικτής μιας ανακατασκευής της Λεωφόρου. Πώς το εξηγείτε;

«Έχει τη λογική της η άποψη αυτή. Δεν γνωρίζω, ωστόσο, τους λόγους μεταστροφής της διοίκησης της ΠΑΕ».

Πιστεύετε ότι ο Βοτανικός είναι μια κακή επιλογή; Ή απλώς, δεν είναι η ιδανική σε σχέση με το “Απ. Νικολαΐδης”;

«Πιστεύω, ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα έπρεπε ποτέ να εγκαταλείψει την ιστορική του έδρα, ιδιαίτερα για μια περιοχή υποβαθμισμένη και δίπλα στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού. Πολλοί θεωρούν, ότι ο Βοτανικός είναι η μόνη λύση. Μπορεί να έχουν δίκιο. Μπορεί να είναι λύση αναγκαία αλλά σε καμία περίπτωση ιδανική».

Όλα δείχνουν πλέον ότι το γήπεδο στον Ελαιώνα οδεύει στο να γίνει. Ενστερνίζεστε κάτι τέτοιο;

«Δεν το ενστερνίζομαι, αλλά η εξέλιξη απαιτεί και προσαρμογή. Ό,τι δεν προσαρμόζεται, εξαφανίζεται».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: