Δευτέρα, 3 ΟκτωβρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Πως αποτιμά η Καθημερινή την αξία της Λεωφόρου και του Βοτανικού μετά την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης…

Στην “Κυριακάτικη Καθημερινή” δημοσιεύτηκε ένα άρθρο οικονομικού περιεχομένου, το οποίο παρουσίασε τα προγράμματα αναπλάσεων που αναμένεται να τρέξουν στην Αθήνα τα επόμενα χρόνια (δες εδώ).

Ένα από τα έργα ανάπλασης με τα οποία ασχολήθηκε ο αρθρογράφος, Νίκος Ρούσογλου ήταν και αυτό της Διπλής Ανάπλασης. Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο project έγραψε τα εξής:

Στη δεύτερη παράγραφο του αποσπάσματος αποτυπώνεται η πλήρης αλήθεια σχετικά με την αξία που θα πάρει η περιοχή των Αμπελοκήπων και του Βοτανικού αντίστοιχα, αφού υλοποιηθεί το έργο.

-Υπεραξία θα δημιουργηθεί στην περιοχή της Λεωφόρου.

-Αντιθέτως στην περιοχή του Βοτανικού δεν αναμένεται να υπάρξει ιδιαίτερη οικιστική ανάπτυξη καθώς η περιοχή ακόμη και μετά το χτίσιμο του γηπέδου θα παραμείνει κατά κύριο λόγο βιομηχανική, όπως είναι σήμερα.


Πολλοί έλεγαν ότι με την μετακόμιση του γηπέδου στον Βοτανικό, θα δημιουργηθεί εκεί η Νέα Αθήνα και θα υπάρξει οικιστική και εμπορική ανάπτυξη που θα αντικαταστήσει τις μεταφορικές εταιρείες, τις μάντρες και τα μποστάνια.

Η μιντιακή έντυπη ναυαρχίδα της οικογένειας Αλαφούζου, όπως βλέπετε, δεν συμφωνεί με κάτι τέτοιο.

Δεν νομίζουμε πως η οικογένεια Αλαφούζου και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ να ανήκουν στους εντός των παναθηναϊκών τειχών επικριτές της Διπλής Ανάπλασης.

Με λίγα λόγια ο Παναθηναϊκός θα πεταχτεί εξόριστος στην πίσω αυλή της Αθήνας και θα εγκλωβιστεί σε έναν χώρο που η αγορά ακινήτων φαίνεται πως δεν τον εκτιμά καθόλου ακόμη και μετά την υλοποίηση του σχεδίου.

Μάλιστα θα πεταχτεί εξόριστος για να πληρώνει ενοίκιο σε ένα γήπεδο που ακόμη και όταν αποπληρωθεί το κόστος κατασκευής του, δεν θα περάσει στην ιδιοκτησία του.

Δεν το λέμε εμείς οι… κακοί “μονολεωφόροι” αλλά εκείνοι που στηρίζουν το σχέδιο αυτό μέσα από τα έντυπα τους…6 Comments

  • nauarhos

    οχιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι και παλι οχιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

  • pao29

    καλα ολα αυτα αλλα τα φραγκα για γηπεδο που θα βρεθουν σημερα συμπληρωνονται 50 μερες απο το αιτημα του δημου και ο υπουργος περιβαλλοντος ακομη δε εχει δωσει σημεια ζωης

  • kapetanios

    ισως η καθημερινη να χε πληρη αγνοια για τις δηλωσεις μητσοτακη περι ςεθνικου κεντρο μεταναστων στο ελαιωνα

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: