Κυριακή, 27 ΝοεμβρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Ο πρωθυπουργός μάς περιέγραψε απόλυτα τον Βοτανικό και μας ψιθύρισε τι να ψηφίσουμε στη Γενική Συνέλευση…

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είτε ηθελημένα είτε άθελα μας άνοιξε τα μάτια ακόμη περισσότερο με τα όσα δήλωσε στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με τον χώρο του Βοτανικού.

“Έίναι σημαντική απόφαση ο Ελαιώνας να μετατραπεί σε Εθνικό Κέντρο Ένταξης Προσφύγων”. ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε αναφερόμενος στο ζήτημα.

Έχουμε εξηγήσει ουκ ολίγες φορές το ζήτημα που υπάρχει με τον συγκεκριμένο χώρο και τον προσφυγικό καταυλισμό που υπάρχει εντός του οικοπέδου της Διπλής Ανάπλασης, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο σημείο που προορίζεται να γίνει η κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου. (δες εδώ)

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηναίων, κύριος Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, αναφέρει συνεχώς πως ο προσφυγικός καταυλισμός θα φύγει.

Τα λεγόμενα του όμως δεν επιβεβαιώνονται από τα γεγονότα. Όχι μόνο θα παραμείνει το προσφυγικό camp αλλά θα επεκταθεί και θα αναβαθμιστεί σε Εθνικό Κέντρο Ένταξης Προσφύγων.


Με αφορμή λοιπόν τα όσα είπε ο κύριος Μητσοτάκης εμείς θα κάνουμε μια σύνοψη των έως τώρα δεδομένων της υπόθεσης:

Πέριξ του γηπέδου αναμένεται να υπάρχουν τα εξής:

-Μάντρες

-Μεταφορικές εταιρείες

-Αναβαθμισμένος προσφυγικός καταυλισμός

-ΧΥΤΑ

-Αποτεφρωτήριο

-Τζαμί

-Το προπονητικό του αιωνίου αντιπάλου στα πέντε λεπτά με τα πόδια


Το πρόβλημα μας δεν είναι με τους ανθρώπους.

Δεν μας απασχολεί ούτε η φυλή, ούτε η θρησκεία, ούτε η φύση της εργασίας καθενός.


Σας προκαλούμε όμως να μας βρείτε ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ που γειτνιάζει με όλα αυτά. Βρείτε μας ένα τέτοιο γήπεδο και εμείς θα πάμε στη Γενική Συνέλευση να ψηφίσουμε Ναι στην Διπλή Ανάπλαση.

Έχοντας ταξιδέψει σε αρκετές προηγμένες χώρες στο εξωτερικό (αλλά ακόμη και στην Τουρκία) δεν έχουμε δει ΠΟΥΘΕΝΑ κάτι τέτοιο.

Ταυτόχρονα με όλα αυτά υπάρχουν και άλλα δεδομένα:

-Το γήπεδο θα ανήκει στον Δήμο Αθηναίων ισόβια.

-Ο Παναθηναϊκός θα πληρώνει ενοίκιο αλλά ακόμη και όταν γίνει η οικονομική απόσβεση του κόστους κατασκευής, το γήπεδο δεν θα περάσει στην ιδιοκτησία του Συλλόγου.

-Ενώ το Προεδρικό Διάταγμα της Διπλής Ανάπλασης μιλάει για γήπεδο έως 40 χιλιάδων θέσεων, αυτό μετά βίας θα φτάσει τελικά τις 33 χιλιάδες για να μην ξεπεράσει σε χωρητικότητα αυτό του Ολυμπιακού ώστε να μην δυσαρεστηθεί ο Μαρινάκης.

– Οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού δεν θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Συλλόγου. Το κλειστό του ερασιτέχνη θα είναι μάξιμουμ τριών χιλιάδων θέσεων. Αν όμως οι ομάδες του βόλεϊ μπορέσουν να παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει να αναζητήσουν γήπεδο με μίνιμουμ χωρητικότητα πέντε χιλιάδων θέσεων γιατί αυτές είναι οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός στο ανδρικό τμήμα βόλεϊ θα αγωνιστεί του χρόνου στο Τσάμπιονς Λίγκ. Το γήπεδο του στο Ρέντη δεν πληροί τις προδιαγραφές και ήδη ψάχνονται για έδρα.

Στην όλη εξίσωση μάλιστα δεν βάζουμε καν το γεγονός πως αν ο Βοτανικός προχωρήσει έστω και έτσι, θα υποστούμε για τουλάχιστον άλλα πέντε χρόνια τον Γιάννη Αλαφούζο στην ηγεσία της ναυαρχίδας του Συλλόγου.


Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Διπλής Ανάπλασης προσπαθούν με κάθε τρόπο να κάνουν τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου να ψηφίσουν ΟΧΙ στις διμερείς συμφωνίες και να μπλοκάρουν την υπόθεση. Έτσι θα βγουν από την δύσκολη θέση και θα μας φορτώσουν τον “μουτζούρη”.

Εμείς θα πούμε ότι ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται. Συνηθισμένοι είμαστε να μας τα φορτώνουν όλα…

Η εξήγηση που δίνουμε σε αυτό έχει να κάνει με το ζήτημα της χρηματοδότησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου, η οποία δεν βρέθηκε μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και ουσιαστικά… παρκαρίστηκε για τα μάτια του κόσμου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που είναι ένα ταμείο με τρομακτική γραφειοκρατία και συνάμα συγκλονιστικά δύσκαμπτο στις χρηματοδοτήσεις του.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η ιστορία της Διπλής Ανάπλασης και του Βοτανικού είναι ένα πλάνο στο οποίο ο Παναθηναϊκός και οι ανάγκες του βρίσκονται σε δεύτερη, τρίτη και τέταρτη μοίρα.

Ο Τάκης Μπαλτάκος είπε την απόλυτη αλήθεια, όταν ανέφερε πως στην υπόθεση αυτή τρίτοι άνθρωποι εκτός Παναθηναϊκού καθορίζουν την γραμμή.

Όπως είναι λογικό πάνω από τον Παναθηναϊκό αιωρείται διαρκώς ένα ερώτημα:

Πρέπει ο Σύλλογος να λύσει το γηπεδικό του ζήτημα;

ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ

Όχι όμως στη λογική του “γήπεδο να ‘ναι κι όπου να ‘ναι”.

Όχι στη λογική της απελπισίας.


Ο Παναθηναϊκός θα λύσει το πρόβλημα του όταν αποκτήσει ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΕ.

Μόνο όταν γίνει αυτό θα βρεθούν όλα τα υπόλοιπα είτε μιλάμε για τη Λεωφόρο είτε οπουδήποτε αλλού.

Ο Βοτανικός είναι σαν ένα προξενιό που είτε ο γαμπρός είτε η νύφη δεν το θέλουν με την καρδιά τους και απλά οι πέριξ αυτών πιέζουν την κατάσταση για τα δικά τους και μόνο συμφέροντα…

Τέτοιοι γάμοι συνήθως δυστυχούν…

Αρκετές δυστυχίες έχει περάσει ο Σύλλογος. Δεν χρειάζεται να προσθέσει άλλη μια στο κεφάλι του πηγαίνοντας εξόριστος και ισόβια νοικάρης σε ένα μέρος που δεν τον συνδέει τίποτα και τον βάζει σε πολύ πολύ μεγάλους μπελάδες.1 Comment

  • ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ

    λεωφορος οι βοτανικολογοι ξερεις τι θα πουν μην κοιτατε τι υπαρχει θα γινει αναπλαση της περιοχης

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: