Τετάρτη, 29 ΙουνίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Mπαλτάκος: “Τρίτοι άνθρωποι χαράσσουν την γραμμή για να πάει ο Παναθηναϊκός στον Βοτανικό.”

Ο επί χρόνια νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Μπαλτάκος, μίλησε στο site sportdog.gr για τον Παναθηναϊκό και το θέμα του γηπέδου.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο ίδιος:

-Μιλήσατε για γήπεδο τη Λεωφόρο. Είναι ρεαλιστικό;

«Κάποιοι έλεγαν παλαιότερα τη φράση: «Είμαστε ρεαλιστές, ζητάμε το αδύνατο.» Η ζωή με έχει διδάξει, ότι τίποτα, απολύτως τίποτα δεν είναι αδύνατο, αν έχεις βούληση ακατάβλητη και σχέδιο σωστό. Το ίδιο θα ίσχυε και για το γήπεδο της Λεωφόρου».

-Γιατί πιστεύετε, ότι υπάρχει αυτή η επιμονή με το Βοτανικό;

«Οι καλοπροαίρετοι Παναθηναϊκοί έχουν κουρασθεί, μετά από 20 χρόνια ταλαιπωρίας, παλινωδιών και διαξιφισμών για το γήπεδο. Το καταλαβαίνω και το θεωρώ αναμενόμενο. Εκτός, όμως, από τους καλοπροαίρετους Παναθηναϊκούς, που βλέπουν στον Βοτανικό μια διέξοδο για την αναβάθμιση του Συλλόγου, υπάρχουν και τρίτοι, οι οποίοι έχουν συμφέρον να γίνει το γήπεδο εκεί. Κάτι που δεν ίσχυε για τα γήπεδα του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Θέλω να πω, ότι η μετακόμιση δεν απασχολεί μόνο τον Παναθηναϊκό, απασχολεί και τρίτους και αυτοί είναι που πιέζουν περισσότερο. Αυτοί οι τρίτοι χαράσσουν τη γραμμή και ο Παναθηναϊκός ακολουθεί. Επειδή πολλοί από εμάς πίστεψαν την προπαγάνδα, ότι γήπεδο στη Λεωφόρο δεν γίνεται και αν γίνει, δεν θα έχει εμπορικές χρήσεις, λες και η εμπορικότητα θα είναι μεγαλύτερη στην «άγονη γραμμή», παρά στο κέντρο της Αθήνας».

-Γιατί, θα μπορούσε να γίνει γήπεδο στη Λεωφόρο; 

«Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα μπορούσε;»

-Γήπεδο στην καρδιά της Αθήνας;

«Γιατί, το Μπερναμπέου πού είναι; Διανοήθηκε ποτέ κανείς να πει στη Ρεάλ να φύγει από το γήπεδό της; Κανείς…»

-Τώρα;

«Ο Παναθηναϊκός έχει πλήρη νομικά δικαιώματα σε μια έκταση – φιλέτο 18 στρεμμάτων. Αν την εγκαταλείψει οικειοθελώς, αυτά τα δικαιώματα χάνονται για πάντα, επειδή έτσι προβλέπει ο Αστικός Κώδικας. Θα ήταν προτιμότερο να διεκδικηθεί ένα σύγχρονο γήπεδο στη Λεωφόρο, παρά να μπει ο Παναθηναϊκός στην περιπέτεια του Βοτανικού».

-Στη Λεωφόρο θα μείνει, όμως, πάντα το «αποτύπωμα» του Παναθηναϊκού.

«Το εντευκτήριο θα ρημάξει, εκτός εάν η χρήση του δοθεί αποκλειστικά στη Θύρα 13. Το μουσείο έχει αξία, αλλά μεγαλύτερη αξία έχει η παραμονή στο χώρο αυτό της πάλης, της πυγμαχίας, της άρσης βαρών, της σκοποβολής, της ξιφασκίας και του πινγκ – πονγκ».

-Φαίνεται, ότι είστε κάθετα αντίθετος στον Βοτανικό.

«Δεν είναι έτσι. Αν η Γ.Σ. του Ερασιτέχνη εγκρίνει το σχέδιο αυτό, δεν θα έχω να πω τίποτα. Αυτοί είναι για μένα οι μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν. Ωστόσο, θυμάμαι, ότι πριν από αρκετά χρόνια ένας ξένος προπονητής είχε πει στον Παύλο Γιαννακόπουλο, ότι, αν ο Παναθηναϊκός ήθελε να πάρει πρωτάθλημα στο μπάσκετ, θα έπρεπε να αλλάξει τα χρώματά του σε κίτρινο – μωβ, αν θυμάμαι καλά. Ο Γιαννακόπουλος του απάντησε, ότι, αν μια ομάδα με κίτρινα – μωβ πάρει το πρωτάθλημα, δεν θα είναι ο Παναθηναϊκός αλλά κάτι άλλο. Φοβάμαι, μήπως με τον Βοτανικό γίνει κάτι ανάλογο. Ακόμα και αν όλα πάνε καλά, θα είναι ο Παναθηναϊκός που ξέρουμε ή κάτι μεταλλαγμένο;»

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: