Τρίτη, 24 ΜαΐουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Το σκεπτικό της απόφασης για την ένσταση και μια πρόβλεψη…

Γνωστό έγινε το σκεπτικό της απόφασης για την ένσταση που κατέθεσε ο Παναθηναϊκός στα πλαίσια του πρώτου τελικού της Α1 μπάσκετ γυναικών για το καλάθι της Ρίντ με το σκορ στο 72-70 υπέρ του Ολυμπιακού.

Aναλυτικότερα αναφέρονται τα εξής:

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση από τα προσαγόμενα αποδεικτικά στοιχεία (αρθρ 55 Κανονισμού Πρωταθλημάτων ΕΟΚ) που βρίσκονται στον φάκελο της κρινόμενη ενστάσεως, ήτοι (α) το φύλλο του επίδικου αγώνα, (β) το έγγραφο από 14.05.2021 υπόμνημα του ενιστάμενου Σωματείου, (γ) την έκθεση-αναφορά του κομισάριου του επίδικου αγώνα κ. ΒΙΔΑΛΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, (δ) τις εκθέσεις – αναφορές των διαιτητών του αγώνα κκ ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ, ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΚΑΛΔΙΡΗ ΑΡΓΥΡΙΟΥ, (ε) την μελέτη της μαγνητοφώνησης video του επίδικου αγώνα (στ) τις εκθέσεις των κριτών του αγώνα κκ. Αναστασόπουλου Μάριου, Πάλλα Στυλιανού, Κουτσομήτρου Κωνσταντίνου προκύπτει ότι:

Η απόφαση ακύρωσης του καλαθιού που πέτυχε η αθλήτρια (REED) της ενιστάμενης ομάδας κατά τη λήξη του χρόνου του αγώνα ελήφθη από τους διαιτητές κατόπιν χρήσης μη εγκεκριμένου τεχνικού εξοπλισμού. Οι διαιτητές του αγώνα διατείνονται στις εκθέσεις τους ότι η αρχική απόφασή τους εντός του αγωνιστικού χώρου ήταν η ακύρωση του καλαθιού και απλώς επιβεβαίωσαν την απόφασή τους αυτή με τη χρήση του μη εγκεκριμένου τεχνικού εξοπλισμού. Ο ισχυρισμός αυτός, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται από την επισκόπηση του βίντεο του αγώνα.”

Η προσωπική μας γνώμη είναι πως οι τελικοί δεν θα ολοκληρωθούν και για φέτος θα μπει παύλα.

Ο Ολυμπιακός θα προσφύγει στον αθλητικό δικαστή. Όποια απόφαση και αν βγει από εκεί, η πλευρά που θα χάσει θα ασκήσει έφεση και στη συνέχεια η υπόθεση θα πάει στο ΑΣΕΑΔ.

Όπως είναι λογικό όλες αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και την ίδια στιγμή θα πρέπει σε μερικές μέρες να ξεκινήσουν οι αθλητικές υποχρεώσεις των αθλητριών των δυο συλλόγων με την Εθνική μπάσκετ γυναικών.

Με λίγα λόγια το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να μην υπάρξει πρωταθλητής για φέτος.

Για το άθλημα αυτό μόνο θετικό δεν είναι. Από την άλλη όμως δεν γίνεται ο Ολυμπιακός να παίρνει τελικούς ή πρωταθλήματα με νταηλίκια, τραμπουκισμούς και κάθε είδους παρανομία.

Η δικαίωση του Παναθηναϊκού είναι ένα πολύ γερό χαστούκι στην ομάδα που σε όποιο άθλημα αγωνίζεται δεν διστάσει να πατήσει επί πτωμάτων για να σηκώσει τρόπαιο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: