Τετάρτη, 25 ΜαΐουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Το who is who του Μάρκου Δρακωτού

O ενδιαφερόμενος για την εξαγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Μάρκος Δρακωτός γεννήθηκε το 1969 στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στην Κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου πήγε σχολείο. Η οικογένειά του διατηρεί στενούς δεσμούς με την ελληνική κοινότητα και την εκκλησία της περιοχής. Ο πατέρας του, Νίκος Δρακωτός, διετέλεσε πρόεδρος στον Άγιο Μιχαήλ, θήτευσε στην HANAC και σε άλλους οργανισμούς. Ως Έλληνες, πάντα συμμετείχαν σε δραστηριότητες και υποστήριξαν φορείς όπως το ελληνικό τμήμα του Ronald McDonald House.

Σπούδασε στην Αμερική, έγινε δικηγόρος και εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση, που εστιάζει στη διαχείριση ακινήτων. Πρόκειται για την εταιρία «M&N Managements Corporation» που εδρεύει στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο Real Estate στην Πολιτεία.

Παράλληλα, επενδύει σε διάφορες επιχειρήσεις, ενώ η εταιρεία του, Task Essential Swiss Skincare, με προϊόντα που παράγονται στην Ελβετία, προωθούσε καλλυντικά σχεδόν σε κάθε κατάστημα, μέχρι που αποφάσισε να την στρέψει αποκλειστικά στο διαδικτυακό εμπόριο με γραφεία στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι.

Είναι πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και όπως έχει δηλώσει ο ίδιος τελευταίος στόχος είναι: 

«να διασφαλίσουμε ότι κάθε νέος Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας λαμβάνει την βοήθεια που πρέπει ή μπορεί να έρθει σε επαφή με κάποιον που τα κατάφερε στο παρελθόν, προκειμένου να του δείξει τον δρόμο που μπορεί να φτάσει στο στόχο τους, ευκολότερα ή πιο αποτελεσματικά. Παράλληλα, εκδηλώσεις όπως αυτές που διοργανώσαμε πρόσφατα, όπως αυτές της οινογνωσίας και της ζυθογνωσίας, είναι ενδιαφέρουσες τόσο για τους νεότερους, όσο και για τους μεγαλύτερους.

Αυτό που προσπάθησα με αυτές τις εκδηλώσεις ήταν να προσεγγίσω και νεότερο πληθυσμό, διότι πολλοί νέοι θέλουν να κοινωνικοποιούνται με αυτόν τον τρόπο. Ολα αυτά τα Zoom Meetings μας δίνουν τέτοιες ευκαιρίες. Θεωρώ ότι τώρα με τον νέο επικεφαλής του Τμήματος Νέων Επαγγελματιών (Young Professionals) θα έρθουμε σε επαφή και με νεότερα μέλη που τους ενδιαφέρει να ασχοληθούν με το επιχειρείν εδώ και στην Ελλάδα».

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΡΑΚΩΤΟΥ

Ο πατριάρχης της οικογένειας είναι ο Νικήτας Δρακωτός, ο οποίος τιμήθηκε ως το πρόσωπο του 2019 σε εκδήλωση της ομογένειας.

Ο Νικήτας και η Μαρίκα Δρακωτού είναι ιδρυτές και συνέταιροι της «M&N Managements Corporation» με έδρα το Μανχάταν. Ο Νικήτας Δρακωτός ήταν πρόεδρος της HANAC, πρώην πρόεδρος του ΔΣ του Οίκου Ευγηρίας, της κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ουάσινγκτον Χάιτς του Μανχάταν, μέλος του Τάγματος των Αρχόντων και της «Ηγεσίας των 100» και άλλων φορέων.

Η Μαρίκα ήταν και παραμένει ένθερμη υποστηρίκτρια του Ελληνικού Τμήματος του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ (Ronald MacDonald House) και πολλών άλλων ομογενειακών και αμερικανικών φορέων και ιδρυμάτων. Αμφότεροι έχουν γεννηθεί στην Αθήνα.

Παντρεύτηκαν το 1961 και έχουν δύο παιδιά (δικηγόρους), τον Μάρκο Δρακωτό που είναι νυμφευμένος με την Σοφία και έχουν δύο παιδιά, τον Νικήτα και την Κυβέλη, και την Πηνελόπη που είναι νυμφευμένη με τον χειρουργό-ποδίατρο Δρα Κρις Κασσάρη και έχουν πέντε παιδιά, την Μαρίκα, τον Πίτερ, την Αμαλία, τον Νικήτα και την Ηλιάνα.

πηγή: flash.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: