Κυριακή, 27 ΝοεμβρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Aς μιλήσουμε λοιπόν για μπάτζετ…

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε το άρθρο του Βασίλη Βέργη σχετικά με το τελικό φετινό μπάτζετ του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.

Ο διευθυντής της εφημερίδας Livesport είχε στα τέλη Μαΐου πρωτοσέλιδο για την ομάδα με τίτλο “Μπάτζετ στα 10 με 15 εκατομμύρια ευρώ.”.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και σε συνδυασμό με τη μεταγραφική στασιμότητα της ομάδας ο τίτλος αυτός λοιδορήθηκε από μερίδα του κόσμου της ομάδας και φυσικά χαρακτηρίστηκε ως αναληθής.

Πριν περίπου 15 μέρες ο ίδιος δημοσιογράφος έγραψε άρθρο στο sdna, με το οποίο κατηγορούσε τον προπονητή Ιβάν Γιοβάνοβιτς ότι καθυστερεί τις μεταγραφές ενώ έχει την άνεση να ξοδέψει λεφτά που αντιστοιχούν σε 4 έως 5 συμβόλαια των 600 χιλιάδων ευρώ μίνιμουμ.

Aυτά έγραφε στις 21 Αυγούστου ο διευθυντής της Livesport και ραδιοφωνικός παραγωγός του Sport-fm. Δεν τα κατεβάσαμε από το κεφάλι μας σίγουρα. Είναι πολύ άτιμο κουμπί το printscreen…

Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα.

Νέο άρθρο του Βασίλη Βέργη με τίτλο “Μίλα μου για μπάτζετ… άνω των 14 εκατ. ευρώ!

Το κεντρικό νόημα του κειμένου είναι πως τελικά ο ίδιος και η εφημερίδα του δικαιώθηκαν για το φετινό μπάτζετ του Παναθηναϊκού καθώς αυτό ξεπερνάει τα 14 εκατομμύρια ευρώ!

Μάλιστα…

Μόνο που το ίδιο το άρθρο αποτυπώνει πλήρως την αλήθεια αλλά εντελώς παραποιημένη και διαστρεβλωμένη.

Ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα από την αρχή.

Το μπάτζετ μιας ομάδας χωρίζεται σε αυτό της μισθοδοσίας και σε αυτό για την αγορά παικτών από ομάδες.

Δεν υπάρχει τελικό μπάτζετ.

Πάντα υπήρχαν και υπάρχουν δυο “καλάθια” και είναι μεταξύ τους ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Δεν προσθέτουμε ραπανάκια με μαρούλια.

Πάμε όμως στο ζουμί της υπόθεσης:

Το ίδιο το άρθρο όσον αφορά το μπάτζετ μισθοδοσίας βγάζει ένα τελικό ποσό στα 9.850.000 ευρώ που μαζί με την εφορία αγγίζει τα 12.017.000 ευρώ.

Τα καθαρά χρήματα για αμοιβές παικτών και τεχνικού τιμ δεν ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ και δεν το λέμε εμείς αλλά ο κύριος Βέργης.

Εδώ λοιπόν ξεκινούν τα ερωτήματα και οι διαπιστώσεις:

  • Που είναι τα 4-5 συμβόλαια των 600 χιλιάδων μίνιμουμ που μπορούσε να προσφέρει ο Γιοβάνοβιτς σε παίκτες από το πάνω ράφι αλλά δεν τα έδινε γιατί δεν έχει μεγάλη ατζέντα;
  • Τα μόνα ακριβά συμβόλαια είναι αυτά του Παλάσιος και του Πέρεθ με περίπου 500 χιλιάδες ευρώ έκαστος.
  • Επίσης το συμβόλαιο του Βιτάλ στην Κορίνθιανς ήταν 240 χιλιάδες ευρώ. Από που προκύπτουν τα 500 χιλιάρικα που γράφονται στο άρθρο; Του διπλασιάσαμε το συμβόλαιο και δεν το ξέρουμε;

Όσον αφορά την αγορά του Παλάσιος και του Κώτσιρα να υπενθυμίσουμε ότι ο Παναθηναϊκός πήρε 450 χιλιάδες ευρώ από πωλήσεις παικτών (Εμμανουηλίδης και Περέα) και τα οποία προφανώς πήγαν για τις δυο αγορές.

Ταυτόχρονα όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πράσινοι φέτος υπέγραψαν ένα πολύ καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο με την Cosmote TV που είναι κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως ενώ η χορηγία του ΟΠΑΠ είναι τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ευρώ για τη διαφήμιση του “Πάμε στοίχημα” στη φανέλα της ομάδας.

Επίσης θα πρέπει να υπολογίσουμε και τα λεφτά που πήραν φέτος οι ομάδες από το κράτος μέσω του στοιχήματος τα οποία για κάθε κλαμπ της Σουπερ Λίγκ είναι γύρω στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Με λίγα λόγια ο Παναθηναϊκός κινήθηκε με έσοδα έξοδα και φέτος με τη μόνη διαφορά πως τα έσοδα του ήταν αρκετά αυξημένα σε σχέση με το παρελθόν και του επέτρεψαν να ανεβάσει ελαφρώς το μισθολογικό του μπάτζετ.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν είδαμε συμβόλαια του εκατομμυρίου όπως ισχυριζόταν ο κύριος Βέργης ότι μπορούσε ο Γιοβάνοβιτς να προσφέρει σε παίκτες και ο “καβούριας” από τη Σερβία δεν τα έδινε…

7 Comments

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: