Τετάρτη, 12 Ιουνίου
Shadow

Μηδένισες τα χρέη; Αν ναι, βάλε επίσημα πωλητήριο…

Είναι ολοφάνερο πως ο Παναθηναϊκός για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του, πρέπει να απεγκλωβιστεί από τον Γιάννη Αλαφούζο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως με αυτόν στο τιμόνι ούτε προοπτική υπάρχει ούτε και υπομονή από τον κόσμο.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει αποχαυνωθεί και έχει αποδεχτεί πλήρως την πανιωνιοποίηση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Δεν υιοθετούμε την άποψη αυτή. Ο κόσμος απλά έχει αηδιάσει και έχει απομακρυνθεί από το τμήμα, καθώς νιώθει ότι δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα.

Ο κόσμος θα βγει ξανά στο προσκήνιο μόνο αν βρεθεί κάποιος ενδιαφερόμενος, ο οποίος θα βγει επίσημα και δημόσια ζητώντας την αγορά της ΠΑΕ από τον Αλαφούζο.

Το παρελθόν πρέπει να μας διδάσκει.

Έχουμε γράψει πως η Ριζούπολη το 2003 αποτέλεσε το σημείο μηδέν στις σχέσεις μεταξύ της οικογένειας Βαρδινογιάννη και του κόσμου της ομάδας. Οι όποιοι δεσμοί υπήρχαν, κόπηκαν μια για πάντα και το μόνο που έμενε ήταν να ανάψει κάποιος το φιτίλι για την έκρηξη.

Το φιτίλι βρέθηκε να το ανάψει ο Ανδρέας Βγενόπουλος μαζί με τον Παύλο και τον Θανάση πέντε χρόνια μετά την Ριζούπολη.

Μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια και πάρα το νταμπλ της σεζόν 2003-2004 η πορεία ήταν παρακμιακή και ο κόσμος χρόνο με τον χρόνο έκανε στο περίπου ότι κάνει και σήμερα. Πήρε δηλαδή αποστάσεις από το τμήμα επιλέγοντας την αποχή από το γήπεδο και τα τεκταινόμενα γύρω από την ΠΑΕ.

Όταν όμως εμφανίστηκε μια ρεαλιστική εναλλακτική, ο κόσμος δεν αδιαφόρησε αλλά βγήκε μπροστά και πλημμύρισε το Πεδίον του Άρεως απαιτώντας την αλλαγή.

Τα ίδια ισχύουν λίγο πολύ και σήμερα. Δεσμοί Αλαφούζου και κόσμου δεν υπάρχουν.

Αντιθέτως η φλόγα του κόσμου για την ομάδα υπάρχει και ας μην φαίνεται. Ζητείται απλά η σπίθα στο φιτίλι.

Ζητείται εκείνος που θα βγει δημόσια, θα ζητήσει την ομάδα και ταυτόχρονα θα πείσει τον κόσμο για τη σοβαρότητα των προθέσεων του. Μέχρι ώρας κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται ανοιχτά στον ορίζοντα αλλά ορισμένες φορές για να πέσουν οι καρποί από το δέντρο, θα πρέπει κάποιος να το κουνήσει πρώτα δυνατά.

Υπάρχει λοιπόν κάτι που μπορεί εύκολα να γίνει για να κουνηθεί το δέντρο και ο κόσμος θα μπορούσε τα μέγιστα να συμβάλλει σε αυτό:

Ο Αλαφούζος σε πρόσφατη συνέντευξή του χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ως ατύχημα στη ζωή του. Ολα αυτα τα χρόνια με τοποθετήσεις κύκλων του δηλώνει αηδιασμένος με το ποδόσφαιρο και επιθυμεί την απεμπλοκή του. Εξαιρετικά και κανένα πρόβλημα έως εδώ.

Αυτο που διαρρέει επίσης η πλευρά του είναι πως το χρέος έχει σχεδόν μηδενιστεί πλέον.

Άρα με την ΠΑΕ καθαρή και χωρίς βαριά συμβόλαια είναι η ιδανική στιγμή για να απεμπλακεί από το…. ατύχημα της ζωής του.

Με βάση λοιπόν αυτά τα δεδομένα η ΑΠΑΊΤΗΣΗ του κόσμου πρέπει να είναι ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ:

“Κυρ Γιάννη βγες επίσημα και θέσε ανοιχτά και δημοσια τιμή εκκινησης διαπραγματεύσεων για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.”

Με λίγα λόγια δηλαδή “ΑΛΑΦΟΥΖΕ ΠΟΥΛΑ”

Κάνε το άμεσα γιατί κάποια στιγμή τα γήπεδα θα ανοίξουν. Μπορεί να μην φοβάσαι τον κόσμο αλλά όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή και μετά θα ψάχνεσαι να δεις από που σου ήρθε.

Ρώτα τον Βαρδή με τον Τζίγγερ οι οποίοι, μην υπολογίζοντας τον κόσμο, είδαν μέσα σε ένα κυριακάτικο απόγευμα 30 χιλιάδες κόσμο να τους ξεφτιλίζει χωρίς έλεος στους κύκλους τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Γι αυτό λοιπόν βάλε επίσημα πωλητήριο και μετά θα δούμε αν θα υπάρξει ή όχι ενδιαφέρον για την ποδοσφαιρική ομάδα της πρωτεύουσας της χώρας.

Υ.γ.: Ατύχημα δεν ήταν ο Παναθηναϊκός στη ζωή σου αλλά δυστύχημα για εμάς και τον Σύλλογο η εμπλοκή σου σε αυτόν.

5 Comments

 • Κώστας

  Γράφετε Χοντρές Μαλακίες Αυθαίρετα. Ποίοι νομίζετε πως είστε? Φαντάζομαι αν είχατε ξεχρεώσει εσείς τον ΠΑΟ, με χρέος 80 μύρια, τι θα γινόταν

 • Χρηστος

  Εγώ από αυτά που διαβάζω μόνο ένα πράγμα μπορώ να Καταλάβω ότι αυτός που τα γράφει μόνο παναθηναικοσ δεν είναι και καλά θα κάνει αν έχει λίγο τσίπα επάνω του να μην γράψει ξανά τέτοια πράγματα.

 • Thomas B.

  Μικρέ βλάκα, όποιος ενδιαφερόταν για Παναθηναικό, θα μπορούσε εύκολα να έχει μπει με τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που έχει κάνει ο Αλαφούζος.
  Επειδή κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, θα σου ήμασταν ευγνώμονες να πεις ποιός θα είναι ο αγοραστής. Σε περίπτωση που δεν ξέρεις, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει, σταμάτα να γράφεις ανοησίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *