Τετάρτη, 12 Ιουνίου
Shadow

Ξανά συμμαχία Αλαφούζου-Μαρινάκη στις εκλογές της ΕΠΟ;

Η αλήθεια είναι πως με τον Γιάννη Αλαφούζο δεν πλήττουμε ποτέ. Είναι τόσα πολλά τα καμώματα και οι ελιγμοί του όλα αυτά τα χρόνια που τίποτα δεν μας φαίνεται περίεργο και παράλογο. Με τον Αλαφούζο ξέρουμε πως η πραγματικότητα ξεπερνάει κάθε φορά ακόμη και την πιο νοσηρή φαντασία.

Λαμβάνοντας αυτό ως δεδομένο δεν μας κάνει εντύπωση που εν όψει των εκλογών της ΕΠΟ, ο μεγαλομέτοχος βάζει ξανά τον Παναθηναϊκό κάτω από τα συμφέροντα του και τον οδηγεί σε μια ανίερη σύμπραξη με τον Ολυμπιακό, την Νέα Δημοκρατία, τον Μαρινάκη, τον Μητσοτάκη, τον Γεραπετρίτη και τον Αυγενάκη.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή:

Το τρίγωνο Μητσοτάκης, Μαρινάκης, Αυγενάκης

Πριν περίπου δύο χρόνια οι Μελισσανίδης και Σαββίδης έθαψαν το τσεκούρι του πολέμου που υπήρχε μεταξύ τους μετά το περιβόητο μεταξύ τους ματς στην Τούμπα το 2018, που στιγματίστηκε από το ακυρωθέν γκολ του Βαρέλα και έδωσε ουσιαστικά το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ. Οι μεγαλομέτοχοι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ συνασπίστηκαν ξανά απέναντι στον Βαγγέλη Μαρινάκη με το βλέμμα τους στραμμένο στις εκλογές της ΕΠΟ με στόχο τον περαιτέρω έλεγχο της.

Σε αυτή τη συμμαχία συνέπραξε και ο Γιάννης Αλαφούζος. Παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος δεν έχει ούτε μια ποδοσφαιρική ένωση στη σφαίρα επιρροής του, θα αποτελούσε τον δίαυλο επικοινωνίας των συμμάχων με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξαιτίας των εξαιρετικών σχέσεων που έχει με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η Νέα Δημοκρατία όμως έχει διαφορετική στάση στο θέμα της ΕΠΟ από την αρχή της κυβερνητικής της θητείας. Η στάση της αυτή πηγάζει από τις εξαιρετικά καλές σχέσεις που έχει ως κόμμα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Μαρινάκης προσφέρει απλόχερα στήριξη στην κυβέρνηση μέσα από το πλήθος των media που έχει υπό τον έλεγχο του και η κυβέρνηση του το ανταποδίδει με διάφορους τρόπους.

Για παράδειγμα στα αμιγώς αθλητικά δρώμενα η τοποθέτηση του Λευτέρη Αυγενάκη στο αξίωμα του υφυπουργού Αθλητισμού υπήρξε ένα πολύ μεγάλο δώρο στον Έλληνα εφοπλιστή. Από την πρώτη στιγμή ο υφυπουργός τάχθηκε με την πλευρά Μαρινάκη στο θέμα της ΕΠΟ μέσα από μια σειρά συνεντεύξεων του, όπου απλά αναμασούσε με παραλλαγές την επίσημη γραμμή του Ολυμπιακού απέναντι στη διοίκηση Γραμμένου και το κυρίαρχο καθεστώς στην Ομοσπονδία.

Αποκορύφωμα της στενής σχέσης μεταξύ του υφυπουργού και του Ολυμπιακού ήταν η περσινή απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ στη Β’ εθνική με την κατηγορία της πολυιδιοκτησίας. Ουσιαστικά η επιτροπή θεώρησε πως ο Ιβάν Σαββίδης ήλεγχε τη μετοχική σύνθεση της Ξάνθης μέσω συγγενικού του προσώπου . Η απόφαση αυτή βγήκε τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος στη βαθμολογία.

Άμεση συνέπεια αυτής ήταν οι Θεσσαλονικείς να γίνουν άνω κάτω και αντί να εστιάζουν στο πρωτάθλημα, ασχολούνταν με το πως θα αποκρούσουν τις κατηγορίες αλλά και την αφαίρεση των 7 βαθμών που ήρθε ως σολομώντεια λύση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τελικά ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε πρωτοδίκως για την υπόθεση αλλά η ζημιά από τον Λευτέρη Αυγενάκη προς όφελος του Μαρινάκη είχε γίνει καθώς το πρωτάθλημα χάθηκε και μάλιστα εύκολα στη συνέχεια.

Οι εκλογές της ΕΠΟ και ο Ζαγοράκης


Με πάτημα αυτή τη νίκη, η συμμαχία Νέας Δημοκρατίας και Μαρινάκη έθεσε τον επόμενο στόχο που ήταν η αλλαγή του status quo στην ΕΠΟ, ώστε να φύγει από τον έλεγχο της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Αυτή τη στιγμή που γράφουμε η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν την πλειοψηφία των ενώσεων υπό την επήρεια τους με τους κιτρινόμαυρους να έχουν μάλιστα τα πρωτεία. Η δύναμη του Βαγγέλη Μαρινάκη σε αυτόν τον συσχετισμό είναι αμελητέα.

Ο Μαρινάκης όμως πατώντας πάνω στην σχέση εξάρτησης που έχει με την Νέα Δημοκρατία θέλει και την ΕΠΟ δική του. Το ίδιο επιθυμεί και η κυβέρνηση, η οποία κάνει τα πάντα για να αλώσει και οποιαδήποτε άλλη αθλητική ομοσπονδία δεν είναι υπό τον έλεγχο της αυτή τη στιγμή.

Το πρόσωπο κλειδί σε αυτή την ιστορία είναι ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και αρχηγός της εθνικής Ελλάδος στο Euro2004, Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ που μάλιστα υπήρξε και πρόεδρος στους Θεσσαλονικείς πριν τον Ιβάν Σαββίδη, πήρε την ευλογία του Μητσοτάκη και του Μαρινάκη για να κατέβει υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές της ΕΠΟ.

Η κίνηση αυτή δεν άρεσε καθόλου στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη ο Ζαγοράκης αυτή τη στιγμή είναι κόκκινο πανί για τους οπαδούς του δικεφάλου, με συνδέσμους μάλιστα να βγάζουν ανακοινώσεις εναντίον του. Ταυτόχρονα σε μια από τις συζητήσεις που κάνει παρακηνιακά ο Ζαγοράκης του τέθηκε το ερώτημα “Θοδωρή στη Θεσσαλονική πως θα κυκλοφορείς αν γίνεις πρόεδρος;”

Την ίδια ώρα στην Αθήνα ο Αντώνης Καρπετόπουλος μέσα από την εκπομπή του στον Sport-fm 94,6 έλεγε τα εξής:

“Όποιος πρόεδρος ένωσης δεν ψηφίσει Ζαγοράκη στην ΕΠΟ, τότε αυτομάτως θα θεωρηθεί εχθρός της κυβέρνησης και του ίδιου του Μητσοτάκη”.

Ο στόχος ήταν και είναι προφανής. Η Νέα Δημοκρατία και ο Μαρινάκης θέλουν να εκβιάσουν το εκλογικό σώμα για να βγει ντε και καλά ο Ζαγοράκης αλλά αυτό δεν αρκεί….

Η προεδρία και η εκτελεστική επιτροπή

Για να μπορέσει κανείς να ελέγξει την ΕΠΟ δεν του αρκεί ο πρόεδρος. Χρειάζεται και την πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής, που είναι το αρμόδιο όργανο για τη λήψη αποφάσεων. Το σώμα έχει συνολικά 17 μέλη και τα 11 από αυτά είναι αιρετοί.

Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ μπορούν να βγάλουν με απόλυτη άνεση τα αιρετά μέλη της επιτροπής και ουσιαστικά να μετατρέψουν τον Θόδωρη Ζαγοράκη σε πρόεδρο γλάστρα. Αυτό όμως δεν το θέλει με τίποτα η σύμπραξη της Νέας Δημοκρατίας με τον Μαρινάκη.

Έτσι από το πουθενά βρέθηκαν για υποψήφια μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής με την πλευρά ΝΔ-Μαρινάκη οι: Άγγελος Χαριστέας, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Ανατολάκης (χαχαχα!!!) και Παντελής Καφές. Ειδικά για τους δυο πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έχουμε λόγια που δέχονται να συμμετάσχουν στα σχέδια του Ολυμπιακού….

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ κάνουν την μοναδική παραχώρηση στη θέση της προεδρίας. Από εκεί και πέρα δεν δείχνουν διατεθειμένοι να χαρίσουν τίποτα περισσότερο και οι δικοί τους υποψήφιοι θεωρούνται φαβορί έως τώρα.

Μάλιστα ως ρελάνς στην κίνηση του Μαρινάκη με τις υποψηφιότητες των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, η πλευρά Μελισσανίδη κατέβασε την τελευταία στιγμή για τον προεδρικό θώκο απέναντι στον Ζαγοράκη τον πρόεδρο της ΕΠΣ Βοιωτίας, κύριο Νίκα.

Η λογική Μελισσανίδη είναι η εξής: Ο Νίκας κατεβαίνει έτσι ώστε να εξασφαλιστεί πως θα γίνουν κανονικά οι εκλογές. Αν για παράδειγμα ήταν μόνο ο Ζαγοράκης υποψήφιος και λίγο πριν την διαδικασία απέσυρε την υποψηφιότητα του, οι εκλογές θα αναβάλλονταν για κάνα τρίμηνο περίπου δίνοντας χρόνο στη συμμαχία ΝΔ-Μαρινάκη.

Επίσης πρέπει να επισημανθεί πως σύμφωνα με τον νόμο ο πρόεδρος της ΕΠΟ πρέπει να έχει πτυχίο πανεπιστημίου. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν έχει κανένα απολύτως πτυχίο πέρα από τις σχέσεις του με την κυβέρνηση και τον Μαρινάκη.

Και ο Αλαφούζος;


Σε όλη αυτή την ιστορία υπάρχει ένα ερώτημα:

“Σε όλο αυτό το γαϊτανάκι ο Αλαφούζος τι κάνει;”

Με βάση δημοσίευμα που βγήκε στις 16/03/21 από παναθηναϊκό site που είναι πολύ πολύ φιλικό προς την διοίκηση του, ο Αλαφούζος τάσσεται υπέρ της πλευράς ΝΔ-Μαρινάκη. Μάλιστα οι αρθρογράφοι εκφράζουν την…. πικρία τους που ο Ζαγοράκης δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα του και θα βρεθεί εγκλωβισμένος από την συμμαχία ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

-Στενοχωριούνται δηλαδή στην διοίκηση του Παναθηναϊκού που ο Ζαγοράκης δεν θα εφαρμόσει ελεύθερα το πρόγραμμα του Μαρινάκη;;;;

-Δεν ντρέπονται να γράφουν τέτοια πράγματα όταν η Θεσσαλονίκη βουίζει και είναι στα κάγκελα για τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης υποψηφιότητας;;;;

-Είναι προτιμότερο για τον Παναθηναϊκό να υπάρχει μια ΕΠΟ που θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα με τον Χαριστέα ως εκλεκτό του Καρυπίδη και τον Ανατολάκη ως εκλεκτό του Μαρινάκη;

Για τα δικά μας ποδοσφαιρικά καμάρια έχουμε μόνο να πούμε:

“ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2017 ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!!!!”

Συμπέραμα

Για ακόμη μια φορά ο Παναθηναϊκός μετατρέπεται σε μηχανή εξυπηρέτησης των συμφερόντων του Αλαφούζου.

Ενώ ο Παναθηναϊκός άνηκε στην πλευρά της συμμαχίας, μόλις η Νέα Δημοκρατία έδωσε γραμμή για στήριξη στην πλευρά Μαρινάκη, ο Αλαφούζος υπάκουσε πιστά.

Ο Αλαφούζος μπροστά στα κελεύσματα της Νέας Δημοκρατίας δέχεται να κάνει τον Παναθηναϊκό ξανά ουρά του Μαρινάκη και δούρειος ίππος.

Προφανώς το να είναι η ΕΠΟ υπό τον έλεγχο της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ δεν προσφέρει τίποτα συγκλονιστικό στον Παναθηναϊκό έτσι όπως είναι σε αγωνιστικό και παρασκηνιακό επίπεδο εξαιτίας του Αλαφούζου (δηλαδή το απόλυτο μηδέν).

Μήπως όμως θα προσφέρει κάτι θετικό στον Παναθηναϊκό ο έλεγχος της ΕΠΟ από τον Ολυμπιακό που εδώ και 20 χρόνια την χρησιμοποιούσε για να ξεσκίσει τις σάρκες του Συλλόγου οδηγώντας τον στον όλεθρο χτίζοντας μια σάπια μέχρι το μεδούλι αυτοκρατορία ποτισμένη από την διαφθορά;

Ο Μαρινάκης δεν δίνει ούτε του αγγέλου του νερό.

Θα δώσει στον Αλαφούζο αν πάρει την ΕΠΟ επειδή στηρίζουν από κοινού την Νέα Δημοκρατία;

Και στο κάτω κάτω τί έχει κερδίσει ο Σύλλογος εδώ και δυο χρόνια από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για να της βάζει σήμερα πλάτη;

Την Λεωφόρο να μας πάρουν θέλουν και να μας στείλουν νοικάρηδες στον Βοτανικό με τα έσοδα από την ονοματοδοσία και τις εμπορικές χρήσεις να βρίσκονται υπό αμφισβήτηση.

Δεν συζητάμε καν φυσικά για το γεγονός πως τα χρήματα για το ποδοσφαιρικό γήπεδο αγνοούνται έως σήμερα.

Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα επανέλθουμε στην υπόθεση γιατί δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως για ακόμη μια φορά ο Αλαφούζος θα κάνει τον Σύλλογο ουρά των λιμανίσιων….

Και αυτή τη φορά ο κόσμος του Συλλόγου θα πρέπει να αντιδράσει πολύ πολύ πιο δυναμικά σε αυτό το ξεπούλημα….

4 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *