Πέμπτη, 30 ΙουνίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

57 χρόνια από τον θάνατο του Γεώργιου Καλαφάτη

Στις 19 Φεβρουαρίου 1964 έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού Γεώργιος Καλαφάτης. Υπήρξε ο ιδρυτής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου (Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αθηνών). Από μικρός διακρίθηκε στον κλασσικό αθλητισμό και σε ηλικία 15 ετών μυήθηκε στο ποδόσφαιρο το οποίο τον ενθουσίασε.

Ξεκίνησε την καριέρα από τον Εθνικό Αθηνών και στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο. Το 1908 αποφάσισε να ιδρύσει ένα νέο ποδοσφαιρικό σύλλογο. Στις 3 Φεβρουαρίου εκείνου του έτους, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίον του Άρεως η ιδρυτική συγκέντρωση του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Αθηνών, που το 1924 μετονομάστηκε σε Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο αποτελώντας πλέον πολυαθλητικό όμιλο.

Παράλληλα με την ποδοσφαιρική του δραστηριότητα στον Παναθηναϊκό, υπήρξε και αθλητής στίβου του Πανελληνίου ως το 1918 οπότε και ο σύλλογος δημιούργησε δικό του τμήμα στίβου.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θυμήθηκε τη σημερινή επέτειο (περίεργο για την διοίκηση Αλαφούζου) και έκανε σχετική ανάρτηση στα social media αναφέροντας τα εξής:

“Σαν σήμερα, το 1964, ταξίδεψε για την γειτονιά των αγγέλων ο Ιδρυτής του Συλλόγου. Ο άνθρωπος που έδωσε σάρκα και οστά στην Παναθηναϊκή ιδέα. Η οικογένεια του Τριφυλλιού τιμά την μνήμη του ανθρώπου που έδωσε ξεχωριστό νόημα στις ζωές μας”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: