Παρασκευή, 27 ΙανουαρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Φήμες για εμπλοκή της Reggeborgh στον Παναθηναϊκό…

Σύμφωνα με πληροφορίες του οικονομικού site mononews.gr, ο Γιάννης Αλαφούζος είναι κοντά σε συμφωνία με την Ολλανδική εταιρεία Reggeborgh για εμπλοκή της στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Από τη δική μας πλευρά δεν προκύπτει μέχρι ώρας κάτι τέτοιο.

Ωστόσο αναδημοσιεύουμε την είδηση και την κρατάμε για το μέλλον.

Το άρθρο αναφέρει τα εξής:

“Η στήλη σήμερα ξεκινά την εβδομάδα με την πιο «hot» πληροφορία του 2021.

Η οικογένεια Wessels, της VolkerWessels που ελέγχει την Reggeborgh, είναι η τρίτη πλουσιότερη της Ολλανδίας με περιουσία 3,6 δισ. ευρώ και μεγαλομέτοχοι στην Ελλάκτωρ και στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Πληροφορούμαι λοιπόν ότι οι Ολλανδοί της Reggeborgh, οι οποίοι όσο πάνε και ριζώνουν στην ελληνική αγορά, έχουν βάλει στο… μάτι την ΠΑΕ Παναθηναϊκός! 

Ναι, καλά διαβάσατε, και όπως ακούω οι συζητήσεις με τν Γιάννη Αλαφούζο είναι σε προχωρημένο επίπεδο. Τώρα εαν θα είναι μειοψηφία ή πλειοψηφία αυτό μένει να φανεί από τις συζητήσεις των δύο πλευρών.

Λοιπόν, στα του deal μαθαίνω ότι οι Ολλανδοί έχουν βάλει στο τραπέζι περί τα 25 εκατ. ευρώ και η στρατηγική τους δεν εξαντλείται – επιχειρηματικά κυρίως – στον Παναθηναϊκό αλλά έχει επίκεντρο το μεγάλο επενδυτικό project της ανάπλασης του Βοτανικού, μέρος του οποίου θα χρηματοδοτηθεί από τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Η ανάπλαση του Βοτανικού αποτελεί προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς το εγχείρημα βαλτώνει εδώ και δεκαετίες στα γνωστά γρανάζια της επιχειρηματικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου. Όσο για τον εφοπλιστή και εκδότη Γιάννη Αλαφούζο στα χέρια του οποίου βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εδώ και καιρό αναζητεί έξοδο από την συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα υπό όρους που να καλύπτουν τα συμφέροντά του. 

Οι Ολλανδοί από την άλλη δείχνουν να έχουν σχέδιο και σαφώς το project του Βοτανικού (κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου, μπάσκετ, mall κλπ.) δεν θα τους άφηνε αδιάφορους!”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: