Δευτέρα, 3 ΟκτωβρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Τα γήπεδα αποτελούν εργαλεία και όχι πανάκεια…

Η απόκτηση του κλειστού γηπέδου του ΟΑΚΑ από τον μπασκετικό Παναθηναϊκό αποτελεί μια πολύ ευχάριστη είδηση και μια ιστορική στιγμή για τον Σύλλογο συνολικά. Άρα είναι προφανές ότι γύρω από αυτό δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία.

Αρκούν όμως τα γήπεδα στον Βοτανικό και το ΟΑΚΑ για να επαναφέρουν το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ εκεί που πραγματικά αξίζουν;

Πάγια άποψη μας είναι ότι οι διοικήσεις κάνουν τα γήπεδα και τις μεγάλες ομάδες και όχι το αντίστροφο.

Εμείς στον Παναθηναϊκό βιώνουμε το παράδοξο του να έχουμε συρρικνωθεί αγωνιστικά στα δυο κυριότερα αθλήματα και να έχουμε ακουμπήσει όλες μας τις ελπίδες στο γηπεδικό ζήτημα αναζητώντας απλά μια ακτίδα αισιοδοξίας.

Θεωρητικά οι υφιστάμενες διοικήσεις σε ΠΑΕ και ΚΑΕ λύνουν το γηπεδικό θέμα και κατά συνέπεια ο Σύλλογος αποκτά νέα εργαλεία στα χέρια του για να μπορέσει να ορθοποδήσει οικονομικά.

Την ίδια στιγμή όμως οι διοικήσεις αυτές σε αγωνιστικό επίπεδο έχουν τον Παναθηναϊκό πολύ χαμηλά για τα δεδομένα του.

Στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό όλα κρέμονται από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος πολεμάει κόντρα σε Θεούς και δαίμονες (διαιτητικούς) με βασικό αντίπαλο τον Άρη του Καρυπίδη για την… τέταρτη θέση έχοντας μια διοίκηση ανίκανη να προστατεύσει την ομάδα. Κανένας προπονητής από μόνος του δεν είναι ικανός να κάνει τον Παναθηναϊκό ξανά πρωταθλητή και ανταγωνιστικό αν από πίσω του δεν έχει μια διοίκηση πραγματικά Παναθηναϊκή είτε αγωνιζόμαστε στην Λεωφόρο είτε στον Βοτανικό των 40 χιλιάδων θέσεων.

Στον μπασκετικό Παναθηναϊκό από την άλλη δεν θα σχολιάσουμε τίποτα απολύτως. Όποιος έχει μάτια βλέπει και καταλαβαίνει, χωρίς να χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Το συμπέρασμα λοιπόν που προκύπτει είναι ότι οι νέες εγκαταστάσεις από μόνες τους δεν λένε τίποτα απολύτως. Τα έσοδα τα φέρνουν οι ανταγωνιστικές ομάδες και όχι τα ντουβάρια.

Ο Παναθηναϊκός θα γιγαντωθεί ξανά αγωνιστικά και θα βελτιώσει την οικονομική του θέση (δεν θα πετύχει ποτέ εξ’ ολοκλήρου οικονομική αυτάρκεια) μόνο με Παναθηναϊκές διοικήσεις που θα τον θέλουν πρωταθλητή και θα προσπαθούν πραγματικά για αυτό.

Μόνο έτσι θα έρθουν τα μεγάλα έσοδα.

Το ζήσαμε στην εποχή της πολυμετοχικότητας και στο μπάσκετ μέχρι ενός σημείου πριν την πρώτη καραντίνα.

Εάν πιστεύουμε ότι τα γήπεδα από μόνα τους θα αλλάξουν τα δεδομένα, τότε ειλικρινά “κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου” όντας απόλυτα απελπισμένοι και προσπαθώντας απλά να πιαστούμε από κάπου για να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας.

Τα νέα γήπεδα θα πρέπει να κάνουν τον κόσμο της ομάδας να γίνει πολύ πιο απαιτητικός και στην μπάλα και στο μπάσκετ. Σε διαφορετική περίπτωση θα περιβάλλουμε απλά την αγωνιστική μιζέρια σε πιο όμορφα στο μάτι περιβάλλοντα.

1 Comment

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: